fbpx

Charlotte Stolker is een veelzijdige dame die niet één, maar twee bedrijven runt. Doordat klanten haar websites goed weten te vinden in Google, houdt Charlotte naast het runnen van haar bedrijven ook nog tijd over om leuke dingen te doen met haar gezin en om heerlijk op de bank haar eigen haakpatronen te maken. In dit artikel ontdek je hoe Charlotte dit voor elkaar heeft gekregen.

 

Zo’n acht jaar geleden startte Charlotte haar bedrijf Dragen geeft Plezier, waarin zij ouders helpt veilig hun kindje bij zich te dragen in een draagdoek, draagzak of ringsling. Omdat Charlotte haar eigen kinderen ook altijd gedragen heeft, ging ze op een gegeven moment op zoek naar een gehaakte draagmama die haar kindje droeg in een gehaakte draagzak.

“Maar die was er nog niet. Dus ben ik zelf gaan schrijven en tekenen. Dat vond ik zo leuk dat van daaruit ook Design geeft Plezier ontstond, waarin ik haakpatronen ontwerp. Dat nieuwe bedrijf is iets groter geworden dan ik in eerste instantie had gedacht. Het is allemaal ontstaan vanuit een passie en een hobby, maar inmiddels uitgegroeid tot een heel bedrijf.”

 

Focussen op één ding

Al sinds 2015, toen Charlotte net gestart was met ondernemen, staat ze ook op mijn e-maillijst. Vorig jaar, in 2022, meldde ze zich aan voor mijn training Continu klanten uit je website. “Ondernemen was toen ik net begon een nieuwe wereld die voor mij openging. Er komt zo veel bij kijken. In het begin deed ik zo ongeveer alles: LinkedIn, Facebook, in 15.000 groepen zitten om je bekendheid te vergroten, me aanmelden voor een heleboel webinars om dingen te leren… Het was allemaal zo veel dat ik heel blij ben dat ik nu gewoon één ding heb waar ik me op kan focussen, de websites. En dan doe ik de social media er nog een beetje bij.”

Toen Charlotte hoorde dat het goed was om ook te gaan bloggen op je website, was haar eerste gedachte: wie zit er nou op mijn verhaal te wachten? “Daar moet je echt even overheen stappen”, zegt ze nu. Voor Charlotte kwam daar nog als extra uitdaging bij dat ze dyslexie heeft. “Daar heb ik inmiddels mijn eigen weg in gevonden. Ook al staat er een spelfoutje in mijn blog, jammer dan.”

De beste blogtip van Charlotte? Maak het niet gelijk te groot. “Begin eens met een klein verhaaltje en maak het vanuit daar wat groter. Je hoeft een blog niet in één dag te schrijven. Bij mij duurt het even voordat ik de woorden op papier heb. Maar als ik er een week over doe, dan is dat ook goed.”

Charlotte is in een paar jaar tijd enorm gegroeid, niet alleen in aantal websitebezoekers, maar ook in zelfvertrouwen. “Ook in het mógen schrijven, het er mogen zijn. Ik ben een echt bedrijf. Als iemand tegen mij zegt dat ze een bedrijf-je heeft, ben ik de eerste die zegt dat je dat niet zo moet noemen. En ik ben wie ik ben. Als je dat leuk vindt: wees welkom. En als je dat niet leuk vindt: even goede vrienden.”

 

Zoekwoorden en tussenkopjes

Toen Charlotte aansloot bij Continu klanten uit je website, is ze niet alleen vaker gaan bloggen, maar ook veel meer met zoekwoorden en tussenkopjes gaan werken. “Daar ben ik echt veel meer mee gaan doen”, vertelt ze. “En de blogs die ik al op de website van Dragen geeft Plezier had ben ik verder gaan verbeteren. Zeker als je veel blogs en veel draagzakken op je website hebt, kost dat wel wat tijd. Maar ik ben er echt heel blij mee. Soms pas je ook in twee tellen iets op je website aan en ben je direct alweer beter te vinden in Google. Bij elk consult dat ik doe vraag ik aan klanten hoe ze mij gevonden hebben. Negen van de tien keer komt daar als antwoord uit: via Google. Dat is fantastisch.”

Charlotte biedt op haar websites ook verschillende gratis cadeautjes aan, zodat ze per e-mail met mogelijke klanten in contact kan komen. “Bij Dragen geeft Plezier is dat een e-book waarin je ontdekt welk draagmiddel het beste bij jou past. En op de website van Design geeft Plezier kun je een mooi e-book aanvragen waarin je haaktips krijgt. Via de e-mail krijg je net wat meer binding met je klanten. Ik laat ze bijvoorbeeld zien aan welke leuke dingen ik gewerkt heb de afgelopen tijd.”

Voor Dragen geeft Plezier is er in december 2023 nog een extra mooi cadeau: een Adventskalender met elke dag een tip, een blog of een consultmogelijkheid rond het dragen van je kindje. “Zodat je 2024 goed kunt beginnen”, zegt Charlotte. “Ik vond het heel leuk om deze Adventskalender te maken. Het is informatief op net even een andere manier dan op social media.”

Ben je nieuwsgierig naar deze Adventskalender? Dan kun je ‘m hier vinden.

 

Heel veel rust

Dat de websites van Charlotte het goed doen in Google zorgt ervoor dat er nieuwe klanten naar haar toe komen, maar wat brengt het haar nog meer? “Het geeft voornamelijk heel veel rust. Het is leuk om aan je bedrijf te werken, maar het is nog veel leuker als je website voor jou werkt. Het geeft rust dat het naar je toe komt rollen. Daar word ik heel blij van. Met de tijd die overblijft kan ik weer andere dingen doen: bloggen, maar ook bij mijn gezin zijn en op de bank zitten om mijn eigen haakpatronen te maken.”

De beste tip van Charlotte voor andere zelfstandig ondernemers die dat ook graag willen: “Investeer in jezelf en investeer in je website. Zowel in het design als in de achterkant. Want dan kun jij je bezighouden met dat waar jij mee bezig wilt zijn: je klanten helpen. Dan werkt je website voor je en met je.”

En begin dan met het verwerken van zoekwoorden in je website én met bloggen, zegt Charlotte. “En accepteer dat er af en toe misschien een foutje in je teksten staat, want als je je daar niet zo druk om maakt ga je veel leuker schrijven: veel creatiever en authentieker. We mogen de lat voor onszelf best wat lager leggen. Houd het dicht bij jezelf. Je bent jezelf, je staat voor dat wat je uitdraagt, en dat is waarom mensen graag bij je aangehaakt blijven.”

 

Wil je meer weten over Charlotte en de mooie dingen die ze doet?

Bezoek dan hier haar website Dragen geeft Plezier.

Of ga hier naar haar website Design geeft Plezier.

 

En beluister hier het podcastinterview dat ik met Charlotte had:

Ben je erbij tijdens de Blog Bootcamp?

Je hebt vast gezien wat één van de beste tips van Charlotte is voor zelfstandig ondernemers die net als zij klanten uit Google willen krijgen: ga bloggen! En dat is precies wat we gaan doen tijdens de Blog Bootcamp: een blog schrijven waarmee jij klanten en omzet uit Google kunt gaan halen. Meld je hier gratis aan om daarbij te zijn.