Laat nieuwe klanten naar jou toe komen met je blogs

5-daagse gratis online blogtraining voor zelfstandig ondernemers die meer klanten uit hun website willen

Ben jij zelfstandig ondernemer en vind je het vaak maar een tijdrovend gedoe om jezelf telkens bij mogelijke nieuwe klanten onder de aandacht te brengen? Zou je het veel fijner vinden als nieuwe klanten jou uit zichzelf gaan vinden en contact met je opnemen? Doe dan mee aan deze gratis blogtraining waarin je ontdekt hoe je jouw blogs op de eerste pagina van Google krijgt en véél meer nieuwe klanten op je website laat komen. 

 

Ja, ik doe mee!  

De Blog Boost Bootcamp is inmiddels afgelopen. Waarschijnlijk komt er in het voorjaar van 2023 een nieuwe editie. Als je hier alvast even mijn spiekbriefje voor het plaatsen van zoekwoorden op je website aanvraagt, dan hoor je het als eerste wanneer er een nieuwe ronde van start gaat

ZEG EENS EERLIJK, WELKE VAN DEZE 4 IS HERKENBAAR VOOR JOU? 

=

Je wilt al een tijdje gaan bloggen, omdat je weet of hebt gehoord dat nieuwe klanten jou dan gemakkelijker kunnen vinden in Google. Maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen en wat belangrijk is als je gaat bloggen, en dat houdt je tegen om de eerste stap te zetten.

=

Je blogt al een tijdje en je krijgt ook leuke reacties op de blogs die je schrijft. Maar die reacties komen vaak van familie, vrienden en bekenden, niet van mogelijke klanten. Je wilt graag nieuwe mensen bereiken met je blogs, mensen die jij kunt helpen met jouw mooie aanbod, maar je weet niet goed hoe je dat voor elkaar krijgt. 

=

Als ik je vraag wanneer jij je laatste blog hebt geschreven, durf je daar eigenlijk geen antwoord op te geven. Je wilt de blog-draad wel weer oppakken, maar de drempel om gewoon weer eens te gaan schrijven lijkt elke dag hoger te worden.

=

Bloggen: je vindt het leuk om te doen en je doet het (best) regelmatig. Maar een dosis nieuwe inspiratie en een goede stok achter de deur om ook in de drukke laatste maanden van het jaar te blijven bloggen is altijd welkom.

Bloggen om nieuwe klanten aan te trekken: laten we het sámen doen

Als jij je herkent in één van deze 4 omschrijvingen, dan kan ik me goed voorstellen dat je het een uitdaging vindt om een goed eerste blog te schrijven, om een blog te schrijven dat het goed gaat doen in Google of om jezelf er weer eens toe te zetten om een blog te schrijven. In al deze gevallen wil ik je graag helpen en nodig ik je van harte uit om mee te doen aan de Blog Boost Bootcamp van 21 tot en met 25 november.

De Blog Boost Bootcamp is een 5-daagse gratis online training waarin wij samen stap voor stap aan de slag gaan met het schrijven van een blog dat nieuwe klanten naar jou toe gaat brengen. Dit zijn de 5 stappen die wij samen gaan zetten:

R

Dag 1: Bereik klanten met je blogs. Ontdek hoe een blog dat gevonden en gelezen wordt door mogelijke nieuwe klanten zich onderscheidt van een blog dat alleen door familie, vrienden en bekenden gelezen wordt en hoe jij zo’n blog schrijft.

R

Dag 2: Onderwerpen die klanten trekken. Ontdek over welke onderwerpen jij mag bloggen als je graag wilt dat er nieuwe klanten naar jouw website toe komen. En kies er één onderwerp uit waar je enthousiast van wordt en deze week mee aan de slag gaat. 

R

Dag 3: Efficiënt een boeiend blog schrijven. Hoe schrijf jij een blog dat voor jouw lezers boeiend is om te lezen en dat jou de kans geeft een connectie met je lezers te maken? En hoe doe je dat zonder dat het je uren van je kostbare tijd kost? Je ontdekt het op dag 3.

R

Dag 4: Laat je blog simpel scoren in Google. Om in Google goed vindbaar te zijn voor nieuwe klanten, mag je in jouw blog slimme zoekwoorden verwerken. Op dag 4 ontdek je hoe je dit goed doet, zodat jouw blog op de eerste pagina van Google terecht kan komen.

R

Dag 5: Zo krijg je klanten uit je blogs. Natuurlijk wil je niet alleen maar dat je blogs goed gelezen worden, maar wil je óók dat je bloglezers contact met je opnemen en jouw mooie aanbod gaan kopen. Op dag 5 brengen we alles samen en ontdek je hoe jij, met je blogs als basis, meer klanten uit je website krijgt.

Waarom werkt bloggen zo goed, als je meer nieuwe klanten wilt bereiken?

Net als ik weet jij vast ook dat je er maar druk mee kunt zijn, met dat zoeken naar nieuwe klanten. Voor je het weet is het een dagtaak geworden en gaat er meer van je kostbare tijd op aan het zoeken naar klanten dan aan het daadwerkelijk helpen van klanten. Dat was vast niet hoe je het voor je zag toen je begon met ondernemen.

Bovendien: met alles dat je doet terwijl je zelf op zoek gaat naar klanten bereik je vaak maar een beperkt aantal mensen – en het is maar de vraag of daar nou net ook de mensen tussen zitten die op jouw aanbod zitten te wachten.

Neem social media. Mischien maak je daar gebruik van om jezelf bekend te maken bij meer mogelijke nieuwe klanten. Maar de berichten die je daar plaatst komen vaak maar bij een beperkt groepje mensen onder de aandacht. Misschien bij een paar honderd per dag, misschien bij een paar duizend per dag – maar nog steeds is dat op een schaal van hoeveel mogelijke klanten er voor jouw aanbod zijn waarschijnlijk maar weinig.

Even een klein ‘geheimpje’ dat ik met je wil delen: het is tien keer makkelijker om jouw mooie aanbod te verkopen aan iemand die uit zichzelf op zoek gaat naar jou dan aan iemand naar wie jij op zoek gaat.

Dat is het fijne van bloggen: daarmee maak je jezelf en jouw bedrijf goed vindbaar in Google, precies bij de mensen die nu al uit zichzelf op zoek zijn naar jou. Dat maakt de kans dat er uit  jouw blogs klanten voortkomen meestal minstens tien keer zo groot als de kans dat er klanten voortkomen uit jouw ‘ik ga zelf op zoek naar klanten-acties’. Dat is waarom bloggen zo goed werkt, ook voor jou – en zéker als je niet het type bent dat houdt van pusherige verkooptrucjes en dergelijke.

Bij wie volg je de Blog Boost Bootcamp?

Hi, ik ben Rimke en ik heb al honderden zelfstandig ondernemers mogen helpen om met hun blogs meer nieuwe klanten aan te trekken. Zelf schrijf ik al sinds ik een pen vast kon houden. Jarenlang werkte ik als journaliste voor tijdschriften, vakbladen en websites, waarbij ik ook voor andere ondernemers en bedrijven klantentrekkende blogs schreef. Sinds 2016 help ik in mijn blogtrainingen andere zelfstandig ondernemers om zelf blogs te schrijven die hen in contact brengen met nieuwe klanten. Ik kom onder andere in contact met mijn nieuwe klanten dankzij mijn blogs. Ook de blogs die ik al 3 of 4 jaar geleden schreef brengen mij nu nog steeds in contact met nieuwe klanten. En dat gun ik jou ook! 

 

DIT IS WAT ANDERE ONDERNEMERS ZEGGEN OVER HUN DEELNAME AAN MIJN BLOGTRAININGEN: 

Wat levert jouw deelname aan de Blog Boost Bootcamp je op?

N

Inzicht in hoe je bloggen echt goed voor je laat werken, als je niet alleen maar leuke reacties van familie, vrienden en bekenden wilt krijgen, maar ook écht nieuwe klanten aan wilt trekken dankzij jouw blogs.

N

Inspiratie om op zijn minst één keer per maand een goed onderwerp uit je mouw te schudden waar jij een waardevol blog over kunt schrijven. Zodat je nooit meer inspiratieloos naar een wit beeldscherm hoeft te kijken, bedenkend waar je het nu weer over gaat hebben.

N

Tijdsbesparing, doordat je gaat zien hoe jij op een efficiënte, niet-tijdrovende manier een boeiend blog schrijft – én doordat je, als jouw blogs eenmaal goed voor je werken, minder tijd hoeft te besteden aan posten op social media.

N

Helderheid over wat je mag doen als je jouw blogs goed vindbaar wilt maken in Google en daarmee meer nieuwe mensen bereikt die jou en jouw aanbod op een andere manier waarschijnlijk nooit gevonden zouden hebben.

N

En natuurlijk een blog: als je actief meedoet aan de Blog Boost Bootcamp, dan heb jij aan het einde van deze week een blog geschreven dat je meteen op je website kunt publiceren, zodat het jou bekend kan gaan maken bij nieuwe mogelijke klanten.

 

Hoe ziet de Blog Boost Bootcamp-week eruit?

Tijdens de Blog Boost Bootcamp kun je als je wilt elke dag van 21 tot en met 25 november live aanwezig zijn bij de online workshop die ik op die dag geef. Elk van de workshops begint om 10.00 uur, vindt plaats via Zoom en duurt 45 tot 60 minuten. Kun je niet live aanwezig zijn bij de workshops? Geen enkel probleem, van elk van de workshops komt na afloop een opname beschikbaar die je op jouw eigen tijd en tempo terug kunt kijken op mijn website.

Gedurende de Blog Boost Bootcamp ben je ook van harte welkom in de bijbehorende Facebook-community, waar je feedback krijgt op de opdrachten van de Bootcamp en als je wilt ook op het blog dat je tijdens de Bootcamp gaat schrijven. Bovendien krijg je een heel waardevolle Blog Blauwdruk cadeau, die jou helpt om super efficiënt waardevolle blogs te schrijven die het goed gaan doen in Google.

Als je je aanmeldt voor de Blog Boost Bootcamp heb je ook de mogelijkheid om gedurende de hele week mijn VIP-gast te zijn. Wat dat precies inhoudt en hoe jij een VIP-plek voor de Bootcamp kunt boeken ontdek je na je aanmelding.

 

Wanneer mag je de Blog Boost Bootcamp zeker niet missen? 

R

Als je al een tijdje van plan bent jouw eerste blog te gaan schrijven, maar nog steeds niet begonnen bent. Met mijn eenvoudige stappenplan in Jip-en-Janneke-taal help ik je graag over de drempel om je eerste blog te schrijven én publiceren.

R

Als je wel al een tijdje blogt, maar er nog niet echt mensen buiten jouw eigen netwerk mee bereikt. Ik ga je leren hoe jij blogs schrijft die goed gevonden worden in Google en jou dus bekend maken bij mogelijke nieuwe klanten.

R

Als het al even geleden is dat jij je laatste blog schreef. Laat deze Blog Boost Bootcamp dan een mooie stok achter de deur voor jou zijn om de draad weer op te pakken.

R

Als het jou energie en inspiratie geeft om samen met een leuke en gemotiveerde groep andere ondernemers aan hetzelfde doel te werken: het schrijven van een waardevol blog dat goed gevonden kan worden in Google. We gaan dit echt sámen doen, dus een energieboost krijg je zéker tijdens deze Blog Bootcamp!

 

WAT JE MISSCHIEN NOG WILT WETEN: 

Ik heb nog geen website, kan ik dan ook meedoen?

Een blog publiceer je op je website, dus het is handig als je al een website hebt. Maar ook als dat nog niet het geval is kun je meedoen, zeker als je van plan bent in de (nabije) toekomst wel een website te (laten) maken. Je kunt dan direct zodra je je website online zet daar ook al minstens één blog op publiceren, wat je meteen een vliegende start geeft. 

Ik ben meer van het podcasten dan van het bloggen, is het dan ook iets voor mij?

Absoluut. Ik ben zelf ook gek op podcasts: zowel om ze zelf te maken als om ze te beluisteren. Het enige nadeel van podcasts is dat Google gesproken tekst niet goed kan oppikken. Maar als je op basis van je podcastaflevering ook een blog schrijft, sla je twee vliegen in één klap: nieuwe klanten kunnen jouw blog vinden in Google én vervolgens ook kennismaken met je podcast en daardoor een verdere band met jou opbouwen. In de Blog Boost Bootcamp zal ik je ook vertellen hoe je dit slim aanpakt.

Ik blog al een tijdje, is het dan ook waardevol om mee te doen?

Van deelnemers aan mijn blogtrainingen die al heel wat ervaring met bloggen hebben hoor ik dat ze toch elke keer weer iets nieuws uit mijn trainingen halen. Ik weet daarom zeker dat jij, ook als je al een ervaren blogger bent, sowieso veel waarde gaat halen uit deze training. Denk aan inspiratie voor nieuwe blogonderwerpen, die ene eyeopener en/of leuke nieuwe contacten met andere deelnemers aan de training.

Ik kan niet elke dag live meedoen aan de training, is het dan wel zinvol om me aan te melden?

Ja, zeker. Ik maak van elke workshop die ik geef een opname. Heb je op één of meerdere dagen andere afspraken, zit je in een andere tijdzone, heb je naast je bedrijf een (parttime) baan of is er een andere reden waarom je er niet telkens live bij kunt zijn? Geen enkel probleem, dan bekijk je gewoon de opnames op momenten die jou wél goed uitkomen. De opnames zijn ook in de week na de challenge nog beschikbaar.