Bloggen voor mijn website brengt mij al jaren ontzettend veel. Bloggen is daarom zeker iets dat ik in 2022 zal blijven doen. Datzelfde geldt ook voor veel van mijn klanten. Aan een aantal van hen vroeg ik wat bloggen hen in 2021 gebracht heeft, wat ze in 2021 geleerd hebben over bloggen en wat een tip is die zij hebben voor iemand die wil starten met bloggen. Laat je door hen inspireren.

 

Wat is het leukste of mooiste dat bloggen jou in 2021 gebracht heeft?

Deze vraag stelde ik onder andere aan Noëlle, eigenaar van webshop Minty’s Gifts & Prints waarin zij gepersonaliseerde kraamcadeautjes verkoopt. “Bloggen in 2021 heeft er bij mij voor gezorgd dat mijn omzet daadwerkelijk omhoog is gegaan”, zegt zij. “Op dit moment zorgt met name mijn blog over het bewaren van geboortekaartjes voor meer bestellingen, maar ook een nog vrij nieuw blog uit oktober zorgt al voor bestellingen.”

Ook tekstschrijver Marise van IntraTypical merkt dat bloggen goed voor haar werkt. “Het leukste dat het mij gebracht heeft in 2021 is een spontane aanvraag voor een Sinterklaasgedicht van een compleet nieuwe klant! Die kwam via een blog die ik had geüpdatet en niet veel gepromoot had via social media. De afgelopen twee maanden zijn er sowieso ontzettend veel meer bezoekers op mijn website geweest – en dat is puur en alleen vanwege die ene blog! Dit geeft mij ontzettend veel motivatie om meer blogs te gaan schrijven en herschrijven op deze manier.”

Wendy, eigenaar van Dutch for Children, dat online Nederlandse les verzorgt voor Nederlandse kinderen over de hele wereld, merkt dat haar bedrijf mede dankzij haar blogs veel beter gevonden wordt. “Mensen refereren aan mijn blogs en komen zo met vragen”, zegt zij.

 

Wat is iets dat je in 2021 geleerd hebt over bloggen?

Ook deze vraag legde ik voor aan Noëlle. “Wat ik met name geleerd heb, is dat één keer per maand bloggen echt wel een verschil kan brengen”, zegt zij. “Ik dacht eerder dat dit per se wekelijks of hooguit eens per twee weken zou moeten zijn, maar ik merk dat investeren in één goed blog per maand stukken beter werkt dan elke week (of twee weken) maar gauw gauw er weer iets uit doen.”

Astrid, samen met haar man eigenaar van gastenverblijf Fermette en France in Frankrijk, leerde in 2021 meer zoekwoorden te gebruiken in haar blogs. “En ook om te schrijven zoals ik praat, dus om bij mezelf te blijven.”

Ook Wendy let goed op het slim en creatief gebruiken van zoekwoorden, oftewel: op haar SEO. “Er gaat nu geen enkele blog eruit zonder dat alles SEO-technisch klopt”, vertelt zij.

 

Wat is een tip die je zeker zou geven aan iemand die gaat starten met bloggen?

Wat nu als jij als lezer van dit blog enthousiast bent geworden om te gaan starten met bloggen, of om de draad weer op te pakken? Ik vroeg aan mijn klanten welke tip zij in dat geval voor jou hebben.

De belangrijkste tip van Noëlle: begin gewoon. “Leg jezelf nog geen druk op van hoe perfect het moet zijn. Begin gewoon, dan is de drempel van starten maar weg. En nog een tweede tip: meld je blog na publicatie meteen aan via Google Search Console. Ik merk dat mijn blogs dan veel sneller worden opgepikt door Google.”

Ook Marise heeft een uitstekende tip: “Barst je van de ideeën en twijfel je daardoor waar je moet beginnen? Maak dan een lijst van al die onderwerpen en pak deze erbij als je een nieuwe blog wilt gaan schrijven. Kies dan op gevoel één van de onderwerpen, en werk dat uit.”

Astrid geeft je graag de tip mee die haar ook heeft geholpen in 2021: “Blijf bij jezelf.” En Wendy vult aan: “Raak bekend met de verschillende manieren waarop je Google kunt gebruiken om aan goede zoekwoorden in je teksten te komen. Uiteraard raad ik hierbij de cursus Schrijf blogs die klanten bereiken van Ik help jou online aan.”

 

Wil jij in 2022 meer nieuwe klanten naar jou toe laten komen?

Meld je dan aan voor de training Schrijf blogs die klanten bereiken, dan gaan we dit samen doen. Ik help je om goede, klantentrekkende onderwerpen en zoekwoorden voor je blogs te vinden, aan een goede stok achter de deur om te gaan en blijven bloggen én aan een manier van bloggen waarbij het schrijven van één blog per maand je al heel ver brengt.

Als jij je voor 21 december 2021 aanmeldt voor Schrijf blogs die klanten bereiken, dan krijg je als bonus gratis toegang tot de online workshop Schrijf blogs die klanten bereiken in 2022 die ik op 21 december geef. Meld je hier aan voor Schrijf blogs die klanten bereiken.