fbpx

Nieuwe klanten aantrekken zonder veel op social media te zitten, kan dat? Ja, dat kan. Ama Boakye ondersteunt mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dankzij de tijd die ze in haar website gestopt heeft is ze in Google goed te vinden voor nieuwe klanten, die dus ook naar haar toe komen op de momenten dat ze geen of weinig tijd op social media doorbrengt. In dit artikel deelt Ama haar inspirerende verhaal met je.

 

Ama is een multi gepassioneerde dame die geboren is in België en nu in Ghana woont. Zoals ze zich zelf altijd blijft ontwikkelen en telkens nieuwe dingen leert, zo helpt zij haar klanten daar ook bij, met onder andere spirituele lezingen en retreats.

“Bloggen deed ik al langer voor mijn plezier”, vertelt Ama. “Ik schreef over dingen die ik meemaakte in mijn leven en als ik op reis was. Ik heb al heel lang een website. Ik had een homepagina en ik wist dat ik ook een Over mij-pagina moest maken, daar heb ik ook tijd in gestoken. Er was op mijn website ook wel een pagina waar mensen mijn aanbod konden boeken, maar die was heel basic. Er stond niet veel meer op dan een kort tekstje over dat je bij mij een spirituele lezing kon boeken.”

Ama meldde zich in het najaar van 2021 aan voor mijn training Continu klanten uit je website. Tot die tijd leek goed gevonden worden in Google voor haar iets dat alleen weggelegd is voor grotere bedrijven. “Het was voor mij een eye-opening experience toen ik ontdekte dat ook ik hoog in Google kon komen, als ik maar de juiste zoekwoorden op mijn website heb. Dat je zelf je teksten aan kunt passen op een manier die Google interessant vindt, zodat je hoger in de zoekmachines komt.”

 

Doe wat past bij jóu

Ama was een tijd heel actief op Instagram, maar inmiddels neemt ze daar regelmatig een (langere) pauze. “Op Facebook zit ik al heel lang niet meer. Daar ben ik van af gegaan toen ik Instagram ontdekte. Maar ook daar ben ik niet meer zo tevreden over. Door alle algoritmes die steeds veranderen word je eigenlijk wel verplicht om mee te draaien in de richting die zij opgaan. Connecten met mensen vind ik fijn, ook nog steeds op Instagram. Maar als het voor mijn bedrijf is, dan is het niet de manier waarop ik veel klanten krijg.”

Ama wil daarmee absoluut niet zeggen dat Facebook en Instagram niet voor je kunnen werken, maar vooral dat je goed moet kijken naar wat past bij jóu. “Ik ben de costs en de benefits eens gaan bekijken. De tijd die ik stop in het maken van een Reel is niet in balans met wat ik eruit haal.”

Niet iedereen zal dit net zo bewust afwegen als Ama. “Ook ik keek hier vroeger niet echt naar. Maar nu kijk ik bewuster naar waar ik mijn tijd energie in steek en wat ik daaruit haal. En als ik veel tijd en energie in Instagram steek, krijg ik dat er niet uit terug. Ik zie andere manieren van marketing die voor mij interessanter zijn.”

 

Klanten voor spirituele lezingen vanuit Google

Eén van die manieren is dus goed gevonden worden in Google. De homepage van Ama wordt vaak bezocht vanuit Google. “Dat vind ik fijn, omdat ik daar ook een weggever heb. Als mensen die weggever aanvragen, heb ik de kans om via de mail verder met hen te connecten. Een pagina waaruit ik regelmatig klanten krijg is de pagina over de spirituele lezingen, waar ik uitleg geef over mijn auralezingen en de spirituele lezing met schelpen. Dat waren eerst twee aparte pagina’s, maar die heb ik samengevoegd en dat werkt heel goed.”

Wie nu googelt op ‘auralezing’ komt de website van Ama bovenaan in Google tegen. “Het is alleen niet per se een term die veel mensen in Google intypen, want dat doe je alleen als je al weet wat een auralezing is”, licht Ama toe. “Daarom heb ik nu ook ingezet op de zoekterm ‘spiritueel consult’. Als je dat intypt komt mijn website ook tevoorschijn op de eerste pagina.”

 

Grote Google-verrassing

Maar de grootste verrassing voor Ama was de websitepagina die ze gemaakt heeft voor een spiritueel retreat in Ghana. “Ik heb dat nog nooit op social media verkondigd en ook niet in mijn nieuwsbrief genoemd. En toch zijn er al klanten voor gekomen, via Google.

In oktober heb ik een spirituele reis van tien dagen voor een Nederlandse vrouw in elkaar gestoken en heb ik haar mogen begeleiden. Zij had mij gevonden via Google. En ook mensen die al hier in Ghana zijn komen naar mij toe omdat ze deze pagina in Google vinden. Ik was daar niet bewust mee bezig, die pagina is echt uit zichzelf zijn werk voor mij gaan doen.”

 

Wil je het hele verhaal van Ama horen, waarin zij ook tips met je deelt voor als jij net als zij graag los wilt komen van social media en (veel) meer klanten uit Google wilt halen? Beluister dan aflevering 190 van de Ik help jou online Podcast.

 

De website van Ama bezoek je op https://www.amaboakye.com/

Ama heeft ook een eigen (Engelstalige) podcast, Under the Baobab Tree. Alle afleveringen daarvan kun je hier vinden: https://www.amaboakye.com/podcast-under-the-baobab-tree