Divi is een populair en veelgebruikt thema voor je WordPress-website. Meer dan 500.000 mensen wereldwijd hebben hun website al gemaakt met behulp van dit thema, en zelf hoor ik daar ook bij. De belangrijkste reden dat dit thema zo geliefd is bij veel gebruikers van WordPress is dat het heel makkelijk en intuïtief werkt. Een website bouwen met dit thema lukt je ook als je weinig technische kennis in huis hebt. Goed om te weten: Divi heeft vanaf vrijdag 26 november weer een Black Friday actie waarbij je een flinke korting krijgt op de aanschaf van het Divi-thema. Daarover lees je onderaan dit blog meer. 

 

Hoe ik het WordPress thema Divi koos

Laten we eerlijk zijn: het kiezen van een thema voor je website is altijd lastig. Er zijn duizenden en nog eens duizenden keuzes. Zelf was ik lange tijd zo iemand die bij het bouwen van een nieuwe website veel te veel tijd doorbracht op Themeforest om allerlei WordPress thema’s die er wel leuk uitzagen met elkaar te vergelijken, om dan uiteindelijk pas na uren een keus te maken waar ik nog niet 100 procent zeker van was. Zonde van mijn tijd.

Divi kwam onder mijn aandacht toen ik een webinar volgde bij Rosanne Raubun, bekend van het online programma Design Your Dream waarin ze ondernemers leert zelf hun eigen website te bouwen. Tijdens het webinar raakte ik enthousiast over zowel Divi als deze training om je eigen website te bouwen, en dus schafte ik beide aan. Een goede graadmeter bij deze keuze vond ik dat Divi een erg populair thema is. Als veel mensen een thema gebruiken is de kans groot dat het gewoon een kwalitatief goed thema is. En dat is dus precies wat bij dit WordPress theme het geval is.

Je kunt het Divi theme beschouwen als een soort blokkendoos. In die blokkendoos zitten allemaal verschillende blokjes (zoals een blokje tekst, een afbeelding, een testimonial, een prijstabel, een video, enzovoort) die jij alleen nog maar op de juiste plek op je website hoeft te zetten. Je kunt bij het bouwen van je website aan de achterkant aan het werk gaan, zoals je dat bij de meeste WordPress-websites doet, of aan de voorkant, oftewel direct op je website. In dat laatste geval zie je elke wijziging direct op je website verschijnen.

Divi is inmiddels vertaald in meer dan dertig talen, wat betekent dat je er ook gewoon in het Nederlands mee kunt werken.

 

Divi van Elegant Themes

divi wordpress thema

Divi is een thema van Elegant Themes. Je schaft het op een iets andere manier aan dan de meeste WordPress-thema’s. Bij Elegant Themes koop je namelijk in één keer voor een heel jaar toegang tot alle thema’s die zij in hun collectie hebben, waarvan Divi het paradepaardje is. Niet voor niets omschrijft Elegant Themes haar populairste themai zelf als “The Ultimate WordPress Theme and Visual Page Builder”.

Voor de aanschaf betaal je bij Elegant Themes 89 dollar voor een jaar of 249 dollar voor lifetime toegang. Alle andere thema’s van Elegant Themes krijg je er dan ook bij. Je kunt Divi en de andere themes van Elegant Themes hier aanschaffen

Verderop in dit artikel zie je een aantal video’s waarin ik je laat zien hoe de verschillende builders werken. Wil je op de website van Divi een demo bekijken, dan kan dat hier

 

Een groot voordeel van het Divi theme: regelmatige updates

Best veel WordPress-thema’s verouderen vrij snel. Dat betekent dat er van een thema dat nog maar een paar jaar bestaat geen nieuwe updates meer worden uitgebracht. Je WordPress-thema is dan niet meer bij de tijd, iets wat je website onveiliger, trager of minder goed vindbaar in Google kan maken. Dit is iets waar je bij het Divi theme niet bang voor hoeft te zijn. Doordat het zo’n veelgebruikt thema is, wordt het heel regelmatig van een update voorzien en blijft het dus altijd in beweging.

 

Nog een voordeel: Divi is snel

Ten onrechte worden websites die met Divi gebouwd zijn nog wel eens weggezet als traag. Dat zou komen doordat er zoveel functionaliteiten in dit thema zitten. Het is echter zeker niet waar dat Divi je website traag maakt. Sinds ik een goede websitebouwer weer eens naar mijn site heb laten kijken, heeft zij het voor elkaar gekregen dat mijn website in 2,5 seconde laadt. Bij anderen is dat soms nog sneller.

 

Een verondersteld nadeel: vele gebruikers, dezelfde websites?

Eigenlijk zitten er maar weinig nadelen aan het Divi thema, anders zou het natuurlijk ook niet zo veelgebruikt zijn. Iets dat ik soms wel eens hoor is dat ondernemers bang zijn dat ze met Divi een website maken die heel veel lijkt op andere websites die ook met Divi gebouwd zijn. Ik kan je beloven dat je daarvoor niet bang hoeft te zijn. Door de blokkendoos die Divi is, zijn er zo veel mogelijkheden om je website in te delen, en wordt elke website die met dit WordPress-thema gebouwd is uniek.

 

De Divi visual builder

Divi kent een normale page builder, waarmee je aan de achterkant van je website pagina’s bouwt, en een zogenaamde visual builder. Met de visual builder van Divi bouw je jouw website aan de voorkant, dus direct op je website. Volgens mij ben ik een uitzondering in mijn voorkeur voor de gewone page builder, want om mij heen hoor ik van andere Divi-gebruikers dat de visual builder veruit hun favoriet is. In de twee video’s hieronder laat ik je kort zien hoe je websitepagina’s maakt aan de hand van beide builders.

 

Je website bouwen met de normale builder

 

Je website bouwen met de visual builder

 

Is Divi geschikt voor een webshop met Woocommerce?

Ja, met dit WordPress-thema kun je hele mooie websites bouwen, maar is het ook goed mogelijk om je eigen webshop te bouwen. Divi is compatibel met Woocommerce, zoals dat dan zo mooi heet. Dat betekent dat het WordPress-thema Divi en de plug-in Woocommerce goed met elkaar samenwerken. Zo zorg je er dus voor dat klanten rechtstreeks in jouw webshop bij je kunnen kopen.

Omdat ik zelf via mijn website ook een aantal producten (in de vorm van online trainingen) verkoop, heb ik op mijn website in eerste instantie ook de Woocommerce plug-in geïnstalleerd. Omdat ik al een betalingssysteem binnen mijn e-mailprogramma had dat ik ook in Divi bleek te kunnen gebruiken, heb ik Woocommerce later weer gedeactiveerd op mijn website, maar hierdoor kan ik je wel uit eigen ervaring vertellen hoe het maken van een webshop met Divi en Woocommerce werkt. Mijn eerste producten op deze website heb ik via deze koppeling verkocht.

Met het uploaden van de gratis plug-in Woocommerce kun je gaan beginnen met het verder inrichten van jouw webshop. Je krijgt nu aan de achterkant van jouw WordPress website een gedeelte waar je producten toe kunt voegen die je wilt verkopen. Hier geef je het nieuwe product in jouw webshop aan naam, een beschrijving en een foto mee. Vervolgens stel je met behulp van Woocommerce nog meer in, zoals de prijzen van je producten, de betaalmethodes die je aanbiedt, informatie over de voorraad en de verzending, enzovoort.

 

Deze video in begrijpelijk Engels laat je zien hoe je een shop maakt met Divi en Woocommerce. 

Het handige van het Divi-thema is dat als je eenmaal een mooie indeling/lay-out voor een pagina hebt gemaakt, je deze heel makkelijk ook op andere pagina’s kunt gebruiken. Zeker bij het bouwen van een webshop kan dat behoorlijk wat tijd schelen.

 

Het Divi Theme kopen tijdens de Black Friday Sale 2021

Vanaf Black Friday – vrijdag 26 november 2021 – heeft Divi weer haar jaarlijkse Black Friday Sale waarbij je een flinke korting krijgt op je aanschaf van dit websitethema. Klik op deze link als je Divi tijdens de Black Friday Sale wilt aanschaffen. Koop je Divi via een link in mijn artikel, stuur me dan even een berichtje op rimke@ikhelpjouonline.nl want dan krijg je van mij een leuk cadeautje waar jij als ondernemer écht iets aan hebt.

 

Voor de transparantie: er zitten enkele affiliate links in dit artikel.