Divi is een populair en veelgebruikt thema voor je WordPress-website. Meer dan 500.000 mensen wereldwijd hebben hun website al gemaakt met behulp van het theme Divi. Zelf heb ik mijn eigen website ook gebouwd met Divi. De belangrijkste reden dat dit thema zo geliefd is bij veel gebruikers van WordPress is dat het heel makkelijk en intuïtief werkt. Een website bouwen met Divi kun je ook als je weinig technische kennis in huis hebt.

 

Divi is een blokkendoos

Je kunt het Divi theme beschouwen als een soort blokkendoos. In die blokkendoos zitten allemaal verschillende blokjes (zoals een blokje tekst, een afbeelding, een testimonial, een prijstabel, een video, enzovoort) die jij alleen nog maar op de juiste plek op je website hoeft te zetten. Je kunt met het Divi theme aan de achterkant van je website aan het werk gaan, zoals je dat bij de meeste WordPress-websites doet, of aan de voorkant, oftewel direct op je website. In dat laatste geval zie je elke wijziging direct op je website verschijnen.

Divi is inmiddels vertaald in meer dan dertig talen, wat betekent dat je er ook gewoon in het Nederlands mee kunt werken. Zie het hoofdstuk De Divi visual builder voor meer uitleg over hoe het Divi theme werkt.

 

Divi van Elegant Themes

Divi is een theme van Elegant Themes. Je schaft het op een iets andere manier aan dan de meeste WordPress-thema’s. Bij Elegant Themes koop je namelijk in één keer voor een heel jaar toegang tot alle thema’s die zij in hun collectie hebben, waarvan Divi het paradepaardje is. Niet voor niets omschrijft Elegant Themes Divi zelf als “The Ultimate WordPress Theme and Visual Page Builder”.

Voor de aanschaf van Divi betaal je bij Elegant Themes 89 dollar voor een jaar of 249 dollar voor lifetime toegang. Alle andere thema’s van Elegant Themes krijg je er dan ook bij. Je kunt Divi en de andere themes van Elegant Themes hier aanschaffen

 

Een groot voordeel van het Divi theme: regelmatige updates

Best veel WordPress-thema’s verouderen vrij snel. Dat betekent dat er van een thema dat nog maar een paar jaar bestaat geen nieuwe updates meer worden uitgebracht. Je WordPress-thema is dan niet meer bij de tijd, iets wat je website onveiliger of minder goed vindbaar in Google kan maken. Dit is iets waar je bij het Divi theme niet bang voor hoeft te zijn. Doordat het zo’n veelgebruikt thema is, wordt het heel regelmatig van een update voorzien.

 

Een verondersteld nadeel van het Divi theme: vele gebruikers, dezelfde websites?

Eigenlijk zitten er maar weinig nadelen aan het Divi thema, anders zou het natuurlijk ook niet zo veelgebruikt zijn. Iets dat ik soms wel eens hoor is dat ondernemers bang zijn dat ze met Divi een website maken die heel veel lijkt op andere websites die ook met Divi gebouwd zijn. Ik kan je beloven dat je daarvoor niet bang hoeft te zijn. Door de blokkendoos die Divi is, zijn er zo veel mogelijkheden om je website in te delen, en wordt elke website die met dit WordPress-thema gebouwd is uniek.

 

De Divi visual builder

Divi kent een normale page builder, waarmee je aan de achterkant van je website pagina’s bouwt, en een zogenaamde visual builder. Met de visual builder van Divi bouw je jouw website aan de voorkant, dus direct op je website. In de twee video’s hieronder laat ik je kort zien hoe je websitepagina’s maakt met de normale builder van Divi en met de Divi visual builder.

 

Je website bouwen met de normale builder van Divi

 

Je website bouwen met de visual builder van Divi

 

Het Divi Theme kopen

Wil jij je website bouwen met behulp van het WordPress-thema Divi? Dan kun je Divi kopen op de website van Elegant Themes.  

 

Dit artikel wordt binnenkort nog verder uitgebreid, met meer informatie en video’s, onder andere over het starten van een blog in Divi en over hoe je met Divi in combinatie met Woocommerce een webshop bouwt. Heb jij andere vragen over het WordPress-thema Divi? Laat het me weten in een reactie en ik ga je er antwoord op geven.

Voor de transparantie: er zitten enkele affiliate links in dit artikel.