Een stukje over jezelf schrijven, dat is zo makkelijk nog niet. Toch is de Over mij-pagina een belangrijke pagina op je website waar veel bezoekers een kijkje nemen. In dit artikel geef ik je 5 tips voor jouw eigen Over mij-pagina, plus een voorbeeld van hoe je een Over mij-pagina voor je website schrijft. Kijk zeker ook even onderaan dit artikel voor een handige checklist die je helpt om een leuk stukje over jezelf te schrijven. 

 

Als ik in Google Analytics kijk, dan zijn het vooral mijn homepage en mijn blogartikelen die zorgen dat er bezoekers naar mijn website komen. Maar als deze bezoekers eenmaal op mijn website zijn, dan klikt een groot deel van hen zeker ook door naar de websitepagina Over mij. Meestal staat deze websitepagina in Google Analytics zelfs in de top 5 van bestbezochte pagina’s op mijn website. Tijd dus om deze pagina eens nader onder de loep te nemen.

 

Waarom is de Over mij-pagina zo belangrijk?

Voordat websitebezoekers daadwerkelijk klant bij je worden is het belangrijk dat jij bij hen de zogenaamde Know-Like-Trust-factor hebt. In gewoon Nederlands is het belangrijk dat mensen je (bedrijf) kennen, een klik met je hebben en vertrouwen in je hebben. Die klik is in deze drietrapsraket dus de tweede stap. En die klik maak je door op je website iets van jezelf te laten zien en dus een leuk stuk tekst over jezelf te schrijven.

 

Tip 1: zorg dat je een Over mij-pagina hebt

Als jij iets koopt bij een groot bedrijf met landelijke bekendheid, dan maakt het je vast niet uit wie nou precies al die mensen zijn die er werken. Bijvoorbeeld als je een energiecontract afsluit of een nieuwe telefoon koopt. Je hoeft echt niet alle medewerkers van het bedrijf te kennen om je aankoop te kunnen doen.

Maar als je iets koopt bij een klein bedrijf, met één of enkele medewerkers, dan wil je dit over het algemeen wél weten. Je kiest er vaak bewust voor om zaken te doen met een klein bedrijf en met de persoon achter dat bedrijf. En dat doe je alleen als je een klik voelt met die persoon.

Andersom is dat voor jouw klanten ook zo. En online is je website bij uitstek de plek waar jouw toekomstige kopers die klik met je willen maken. Als ze van plan zijn een aankoop te doen, maar ze kunnen op jouw website nergens iets lezen over wie jij bent als persoon achter het bedrijf, dan is de kans groot dat ze afhaken en hun aankoop ergens anders doen.

 

Tip 2: maak van je Over mij-pagina een echt verhaal

Natuurlijk kun je van je Over mij-pagina een opsomming maken van feiten en cijfers of er een veredeld cv van maken. Maar dat vindt bijna niemand aantrekkelijk om te lezen. Veel leuker is het als je er echt een verhaal van maakt, waar gevoel in zit. Een verhaal dat bij je lezers emotie teweegbrengt. Juist als je zo’n gevoel weet op te roepen bij je lezer ontstaat er een klik tussen jullie – en als die klik er is, wordt de ander sneller klant bij jou.

Als je van je Over mij-pagina een verhaal maakt, dan ben je bezig met wat in marketingtermen wel ‘storytelling’ wordt genoemd. Niet voor iedereen is het even makkelijk om snel een goed verhaal te schrijven, vooral niet als het over jezelf moet gaan, maar er zijn wel een paar vragen die je daarbij kunnen helpen. Denk aan: Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe? Wat is mijn grootste passie? Welke obstakels ben ik als ondernemer tegengekomen? Hoe heb ik deze obstakels overwonnen? Waar sta ik op dit moment als ondernemer? Wat wil ik aan anderen meegeven?

 

Tip 3: roep herkenning op

Het krachtigste gevoel dat je bij de lezer van je Over mij-pagina op kunt roepen is dat van herkenning. Het geeft je lezer perspectief, bijvoorbeeld: ‘Wat jij bereikt hebt, dat is voor mij ook haalbaar.’ Als je door het vertellen van jouw verhaal weet te bereiken dat je verhaal niet alleen over jou gaat, maar ook over de lezer van jouw pagina, die zomaar een toekomstige klant kan zijn, dan heb je een echt goede Over mij-pagina geschreven. Het werkt daarbij bijvoorbeeld goed om te vertellen over iets dat je in het verleden hebt meegemaakt, in relatie tot wat je nu doet in je bedrijf. Dat kan iets heel moois zijn of juist iets kwetsbaars, maar net wat goed past.

 

Tip 4: deel je missie

Jij hebt met je bedrijf een missie. Waarschijnlijk een hele mooie missie, die te maken heeft met het helpen of blij maken van zo veel mogelijk mensen. Vertel op je Over mij-pagina wat die missie is: wat hoop jij in het leven van je lezer te betekenen? En waarom is juist dat jouw missie? Ook in dit stuk van je Over mij-pagina kun je weer een mooi verhaal over jezelf kwijt.

 

Tip 5: deel een aantal leuke weetjes over jezelf

Het is bijvoorbeeld leuk om je Over mij-pagina hier op een luchtige manier mee af te sluiten. Vertel een aantal leuke en/of originele dingen over jezelf, die jou voor je lezer nog meer tot leven brengen. Een klik kun je al maken met de kleinste dingetjes, zoals een hobby die jij en je lezer gemeenschappelijk hebben of een voorliefde voor hetzelfde vakantieland. Als je in je leuke weetjes ook nog een link kunt maken naar het werk dat je doet is dat helemaal mooi.

 

Bonustip 1: link vanuit je Over mij-pagina door naar een andere pagina op je website

Het is mooi als je Over mij-pagina een goedbezochte pagina is, maar het zou niet het eindstation op je website moeten zijn. Als bezoekers na het bekijken van je Over mij-pagina wegklikken, dan heb je wel een klik met ze gemaakt, maar daarna niets bereikt.

Bedenk dus goed welke actie de bezoekers van jouw website zouden moeten nemen nadat ze je Over mij-pagina hebben gelezen. Zijn ze dan klaar om naar je aanbodpagina te gaan? Wil je ze uitnodigen om gratis iets bij je aan te vragen? Wil je dat ze je nog beter leren kennen door je blogs te gaan lezen? Wil je ze terugleiden naar je homepage?

Denk hierbij echt vanuit je websitebezoekers. Wat is voor het grootste deel van hen de meest logische vervolgactie? Leid ze vervolgens vanuit je Over mij-pagina naar die volgende pagina op je website, zodat de kans weer een stap groter wordt dat je websitebezoeker ook een klant wordt.

Wil je een voorbeeld bekijken van hoe je een goede Over mij-pagina schrijft plus doorlinkt naar een andere pagina op je website? Bekijk dan hier ter isnpiratie mijn Over mij-pagina.

 

Bonustip 2: vraag de gratis checklist aan met 13 vragen die jou helpen om een heel aantrekkelijke Over mij-pagina te schrijven

Als je hieronder je voornaam en e-mailadres invult krijg jij direct deze handige checklist in je mailbox. Je vindt hierin 13 vragen die jou helpen aan input voor een Over mij-pagina die uitnodigt tot lezen én het ondernemen van verdere actie op jouw website. Je krijgt deze checklist cadeau als je je inschrijft voor mijn e-maillijst. Heb je op een gegeven moment genoeg van mijn waardevolle tips? Dan kun je je op elk moment uitschrijven voor die e-mails.

Ja, doe mij die handige vragen voor een aantrekkelijke Over mij-pagina

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.