fbpx

Klanten krijgen uit je website gaat om meer dan alleen maar goed gevonden worden in Google. Want als bezoekers eenmaal op je website zijn, wil dat niet automatisch zeggen dat ze ook klant worden. Ze moeten in de meeste gevallen eerst een gevoel bij je hebben, een klik met je voelen, voordat ze overgaan tot een aankoop of tot contact met jou. Om die connectie met je websitebezoekers te maken kan het helpen om je Human Design in te zetten.

 

Wat is Human Design?

In de loop van 2022 ben ik me zelf meer gaan verdiepen in Human Design, wat het precies is en hoe het voor je kan werken als je weet wat jouw Human Design profiel is.

Je kunt berekenen wat jouw Human Design is aan de hand van jouw geboortedag, exacte geboortetijd en geboorteplaats. Human Design gaat ervan uit dat iedereen wordt geboren met een specifieke energetische blauwdruk die je persoonlijkheid, gedragspatronen en levensdoelen bepaalt. Jouw unieke blauwdruk bestaat uit verschillende componenten:

 

Typen:

Human Design kent vijf basistypen: Manifestors, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Reflectors. Zelf ben ik bijvoorbeeld een Projector. Elk van de vijf typen heeft unieke eigenschappen en strategieën voor het nemen van beslissingen en ook unieke manieren waarop je succes in je leven en (als je ondernemer bent) ook in je bedrijf creëert.

 

Centra:

Als tweede zijn er in Human Design negen energetische centra, vergelijkbaar met chakra’s, die verschillende aspecten van ons leven symboliseren. In eerste instantie begreep ik hier niet zo veel van, totdat ik een persoonlijke Human Design Blueprint liet maken en een workshop volgde over hoe je je Human Design in je website kunt doorvertalen.

Elk van de negen centra vertegenwoordigt een specifiek thema, bijvoorbeeld liefde, communicatie, identiteit, et cetera. De status van de centra in jouw Human Design Blauwdruk geeft je belangrijke inzichten over hoe jij met die aspecten in je leven omgaat.

 

Kanalen en poorten:

Kanalen zijn energiebanen die verschillende centra met elkaar verbinden. Ze zorgen voor energetische verbindingen tussen verschillende aspecten van jezelf en ze beïnvloeden hoe je met anderen communiceert, relaties aangaat en je doelen nastreeft.

Binnen deze kanalen bevinden zich dan weer specifieke poorten die aanvullende eigenschappen en kwaliteiten van jou vertegenwoordigen.

 

Als je weet wat jouw unieke Human Design is, dan helpt dat je onder andere om te ontdekken hoe jij het beste beslissingen kunt nemen die helemaal passen bij wie jij bent. Ook ga je beter begrijpen hoe jij het meest productief kunt zijn en het meeste plezier uit je werk haalt. Bovendien kan het je ook heel erg helpen om de communicatie met anderen te verbeteren en dus nog effectiever te maken, ook op je website.

 

Human Design toepassen in je website

Als mogelijke klanten jou vinden in Google, dan is je website het eerste contactpunt tussen jou en hen. Het is dé plek waar mogelijke klanten een eerste indruk van jou en je aanbod krijgen. En dan is het belangrijk dat zij jouw website niet alleen maar zien, maar ook vóelen. Dat ze iets bij jou voelen. En dat is precies waar Human Design je bij kan helpen.

Voordat ik mijn tips voor de verschillende typen met je deel, eerst nog even iets in het algemeen over Human Design en hoe het je helpt om via je website de juiste klanten aan te trekken:

 

Authentieke communicatie

Authenticiteit is een belangrijk woord binnen Human Design. Het gaat erom dat je jezelf echt leert kennen, volledig omarmt zoals je bent én dat je jezelf presenteert zoals je werkelijk bent. Op je website is dat natuurlijk superbelangrijk, omdat je niet letterlijk voor jouw mogelijke klant staat of zit, maar waarschijnlijk wel graag klanten aan wilt trekken die goed bij jou passen.

Wanneer je jouw Human Design begrijpt, kun je de unieke eigenschappen van jouw persoonlijkheid en energie goed in je website verweven. Het helpt je om jouw eigen schrijfstijl in je websiteteksten te verwerken en om kleuren, foto’s en andere beelden uit te kiezen die uitstralen wie jij bent en waar je voor staat. Dit maakt het voor je websitebezoekers een stuk makkelijker om een échte verbinding te maken met jou als persoon en ondernemer.

 

Raak de juiste snaar bij jouw mogelijke klanten

Elk Human Design type heeft specifieke kenmerken en strategieën die effectief kunnen zijn om anderen aan te trekken. Als Generator voel je je bijvoorbeeld goed als je je passies kunt volgen en je energie kunt geven aan de dingen die je inspireren. Als je dit goed terug laat komen in je website geeft dat je niet alleen de kans om je expertise te laten zien, maar ook om je enthousiasme naar voren te brengen.

En Projectors zijn bijvoorbeeld goed in het begrijpen én op een waardevolle manier begeleiden van anderen. Zij kunnen dat in hun website laten zien door daar veel kennis te delen (ja, vandaar natuurlijk dat ik zo’n lang blog voor je schrijf 😉). Daarmee kun je mensen aantrekken die behoefte hebben om echt gezien te worden en persoonlijk begeleid te worden.

Door de unieke kenmerken van je Human Design type te integreren in je website kun je de juiste snaar raken bij jouw specifieke doelgroep én hun aandacht vasthouden.

 

Energetische uitstraling

Niet alleen binnen Human Design draait het om energie, op je website breng je net zo goed energie over op anderen. De kleuren die je kiest, de afbeeldingen die je gebruikt, de lay-out van je website – ze dragen allemaal bij aan de uitstraling van je website als geheel. Het maakt dat de een zich direct thuis voelt op je website en de ander direct afhaakt.

Door je bewust te zijn van je Human Design kun je kleuren en beelden (of bijvoorbeeld mooie quotes of video’s) kiezen die resoneren met jouw energie en die van je ideale klanten. Zo wordt je website extra aantrekkelijk voor de mensen die op zoek zijn naar dat wat jij te bieden hebt.

 

Human Design toepassen in je website als Manifestor

Als Manifestor kun je je natuurlijke leidende energie inzetten om een sterke aantrekkingskracht op je website te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van directe taal, transparante taal en authentieke verhalen. Zorg ervoor dat jouw unieke Manifestor-energie – krachtig, duidelijk en actiegericht – goed terug te zien is in je website.

 

Tip 1: duidelijke en directe calls to action

Als Manifestor ben je van nature direct en daadkrachtig. Op je website kun je deze eigenschap benutten door duidelijke en directe calls to action te plaatsen (oftewel: teksten om je websitebezoekers ergens voor uit te nodigen).

Gebruik krachtige taal om je bezoekers aan te moedigen actie te ondernemen, bijvoorbeeld: ‘Boek nu’, ‘Neem contact op’ of “Download mijn gratis e-book’. Maak het zo eenvoudig mogelijk om de bijbehorende actie te ondernemen.

 

Tip 2: unieke en opvallende visuele elementen

Je hebt de energie om aandacht te trekken en te leiden. Maak gebruik van opvallende visuele elementen, zoals pakkende afbeeldingen of video’s, om bezoekers direct te boeien zodra ze je website openen. Dit helpt om je unieke persoonlijkheid en aanbod goed naar voren te brengen.

 

Tip 3: overzichtelijke informatie

Manifestors hebben vaak een grote visie en kunnen neigen naar overweldigende hoeveelheden informatie. Houd je website echter overzichtelijk en gestructureerd. Presenteer essentiële informatie op een beknopte manier, zodat bezoekers snel begrijpen wat je te bieden hebt. Gebruik korte, krachtige teksten en alinea’s om de belangrijkste punten te benadrukken.

Let er wel op dat je teksten niet té kort worden als je goed gevonden wilt worden in Google. Google kan namelijk het beste overweg met pagina’s die minstens 500 woorden aan tekst bevatten.

 

Tip 4: transparante communicatie

Jouw eerlijkheid en directheid zijn waardevol voor andere mensen. Zorg ervoor dat je website heldere en transparante informatie biedt over je aanbod, je prijzen en eventuele voorwaarden. Dit helpt om vertrouwen op te bouwen bij mogelijke klanten. Zij vinden het fijn als ze weten wat ze kunnen verwachten.

 

Tip 5: onderscheidende verhalen en ervaringen

Vertel persoonlijke verhalen en deel ervaringen die laten zien hoe je aanbod anderen heeft geholpen. Manifestors hebben vaak een uniek pad en kunnen anderen inspireren door hun eigen reis te delen. Het vertellen van deze authentieke verhalen zorgt voor een emotionele connectie met je bezoekers. Je kunt deze verhalen bijvoorbeeld in de vorm van blogs gieten.

 

Tip 6: pas op voor het overweldigen van je bezoekers

Aangezien Manifestors de neiging hebben om snel van project naar project te springen, is het belangrijk om op je website focus te houden. Let er vooral op je homepage goed op dat je jouw websitebezoekers niet overweldigt door bijvoorbeeld te veel verschillende vormen van aanbod te laten zien. Let erop dat je in je teksten tegen één specifieke groep mensen praat en dat je simpele mogelijkheden aanbiedt om met jou in contact te komen of om direct iets bij je te kopen.

 

Tip 7: directe contactmogelijkheden

Maak het voor je websitebezoekers mogelijk om snel in direct contact met jou te komen, sowieso door je e-mailadres en/of telefoonnummer op je website te delen en eventueel door ook een chat- of Whatsapp-functie aan te bieden op je website. Zo kun je als Manifestor snel reageren op vragen en maak je de interactie met jouw mogelijke klanten gemakkelijk.

 

Human Design toepassen in je website als Generator

Als Generator kun je je voordeel doen met je energie en enthousiasme. Inspirerende inhoud, interactie, duidelijke doelen, authenticiteit en het laten zien van je vaardigheden helpen je om een boeiende website te creëren die mogelijke klanten aantrekt.

 

Tip 1: energieke en inspirerende content

Generators hebben een natuurlijke bron van energie en levenslust. Gebruik deze energie om boeiende en inspirerende inhoud te maken voor je website. Dat kunnen blogs zijn, maar ook video’s en podcasts waarin jij je expertise, passies en ervaringen deelt.

Kies je voor video’s of podcasts, denk er dan wel aan om er ook een stukje tekst bij te schrijven, zodat Google ook begrijpt waar jouw content over gaat. Laat je enthousiasme en nieuwsgierigheid goed naar voren komen. Grote kans dat je daarmee de bezoekers aantrekt die goed bij jou passen en dat ze graag bij jouw bedrijf betrokken blijven.

 

Tip 2: interactieve elementen

Generators floreren in een interactieve omgeving. Integreer interactieve elementen in je website om bezoekers actief bij je website en bedrijf te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een quiz, die jou meteen ook de kans geeft om e-mailadressen uit je website te verzamelen. Deze interactieve elementen zorgen voor een gevoel van betrokkenheid en kunnen je ook nog helpen om waardevolle inzichten over je doelgroep te verzamelen.

 

Tip 3: duidelijke doelgerichtheid

Een van de strategieën voor Generators is om te reageren op externe input. Zorg ervoor dat je website een duidelijk doel heeft en dat je bezoekers aanzet tot actie. Plaats duidelijke calls to action op slimme plaatsen om bezoekers bepaalde acties te laten ondernemen, zoals het inschrijven voor jouw e-maillijst, het invullen van je contactformulier of het maken van een afspraak.

 

Tip 4: authenticiteit en persoonlijkheid

Generators hebben een magnetische aantrekkingskracht wanneer ze zichzelf volledig laten zien. Wees authentiek en deel je persoonlijkheid op je website. Laat je unieke manier van schrijven zien in de teksten die je schrijft en laat je persoonlijkheid zien in de foto’s en andere visuele elementen die je gebruikt. Mogelijke klanten voelen zich aangetrokken tot echtheid en resoneren met de menselijke kant van jou als Generator. Het is dan ook een goed idee om je websiteteksten écht zelf te schrijven in plaats van dit uit te besteden aan een tekstschrijver.

 

Tip 5: laat zien waar je goed in bent

Generators zijn vaak veelzijdig. Gebruik je website om al je vaardigheden te demonstreren. Laat (als dat van toepassing is) je portfolio en casestudy’s zien en deel reviews en overige verhalen van klanten Dit helpt je om vertrouwen op te bouwen en je expertise te onderstrepen.

Pas er wel voor op dat je je websitebezoekers niet overweldigt met alle dingen waar je goed in bent. Zorg dat je voor verschillende vormen van aanbod verschillende aanbodpagina’s hebt en dat je per aanbodpagina één specifiek ding laat zien waar je goed in bent en dat je aanbiedt.

 

Tip 6: snel en goed klantcontact

Generators hebben de neiging om te reageren op kansen die zich voordoen. Zorg ervoor dat je websitebezoekers gemakkelijk met je in contact kunnen komen, zodat jij vervolgens snel op hun vragen of verzoeken kunt reageren. Je kunt hiervoor je e-mailadres en/of telefoonnummer op je website vermelden, maar bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een chatfunctie. Ook een gedeelte met veelgestelde vragen (en antwoorden) op je aanbodpagina’s is een goede manier om vragen van mogelijke klanten snel te beantwoorden.

 

Tip 7: nadruk op het bieden van waarde

Focus je op hoe je waarde kunt bieden aan je bezoekers en klanten. Laat zien hoe jouw producten of diensten kunnen bijdragen aan hun leven, behoeften of uitdagingen. Benadruk de voordelen en oplossingen die je te bieden hebt.

 

Human Design toepassen in je website als Projector

Projectors zijn goed in het maken van diepgaande connecties en in het geven van waardevol advies. Daar kun je natuurlijk je voordeel mee doen om een sterke aantrekkingskracht op je website te creëren. Persoonlijke connectie, waardevolle inhoud, stapsgewijze begeleiding en klantgerichte taal zijn sleutelwoorden om bezoekers aan te trekken die op zoek zijn naar jouw unieke begeleiding en expertise als Projector.

 

Tip 1: ga de diepte in

Projectors hebben een natuurlijk talent voor het begrijpen van anderen en het bieden van waardevol advies. Gebruik je website als een plek om diepgaande inhoud te delen, zoals (langere) blogs en video’s. Ook het geven van webinars past goed bij Projectors, dus als je wilt kun je op je website ook de mogelijkheid aanbieden om een webinar van jou te volgen. Laat zien dat je begrijpt wat je doelgroep nodig heeft en benadruk hoe jouw kennis hun leven kan verbeteren.

 

Tip 2: duidelijke navigatie en structuur

Projectors zijn efficiënt en ze voelen zich als een vis in het water in een gestructureerde omgeving. Zorg ervoor dat je website een duidelijke en intuïtieve navigatiestructuur heeft. Maak het gemakkelijk voor bezoekers om de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn, en organiseer je inhoud op een logische en overzichtelijke manier.

 

Tip 3: klantgerichte taal

Stem de inhoud van je website af op de behoeften en verlangens van je doelgroep. Gebruik taal die gericht is op de specifieke problemen en uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Benadruk hoe jouw producten of diensten hen kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen en het overwinnen van obstakels.

 

Tip 4: persoonlijke connectie

Projectors zijn goed in het opbouwen van connecties. Gebruik je website om een persoonlijke band op te bouwen met bezoekers. Plaats foto’s en verhalen van jezelf om je menselijke kant te laten zien. Overweeg ook om video’s te gebruiken waarin je jezelf voorstelt en uitlegt hoe je jouw klanten kunt helpen.

 

Tip 5: gratis kennismakingsgesprekken

Omdat je als Projector waarde hecht aan het maken van connecties, is het een aanrader om op je website gratis kennismakingsgesprekken aan te bieden, waarin mogelijke klanten jou telefonisch of bijvoorbeeld via Zoom kunnen spreken. Zo krijgen mogelijke klanten de kans om jou eerst persoonlijk te leren kennen voordat ze beslissen of ze met je willen werken/gebruik willen maken van je aanbod. Zorg dat de mogelijkheid om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen goed te vinden is op je website.

 

Tip 6: stapsgewijze begeleiding

Geef je websitebezoekers het gevoel dat je hen begrijpt en begeleid hen stap voor stap door je website heen. Laat zien hoe je hen kunt helpen bij het aanpakken van hun specifieke uitdagingen en doelen. Duidelijkheid en begeleiding zijn belangrijk voor Projectors.

 

Tip 7: reviews en succesverhalen

Deel reviews van klanten die al gebruik hebben gemaakt van je aanbod en die daar positieve resultaten mee hebben behaald. Dit kan helpen om mogelijke klanten gerust te stellen en te laten zien dat je in staat bent om waarde toe te voegen aan hun leven.

 

Human Design toepassen in je website als Manifesting Generator

Als Manifesting Generator kun je je creativiteit en enthousiasme gebruiken om op je website een sterke aantrekkingskracht te creëren. Maak hiervoor gebruik van divers aanbod, visuele impact, snelle stappen en een flexibele aanpak. Zo laat je goed zien hoe veelzijdig je bent en laat je bij je websitebezoekers een krachtige indruk achter.

 

Tip 1: divers aanbod en snelle actie

Manifesting Generators hebben een combinatie van Manifestor- en Generator-energie, wat betekent dat je snel kunt handelen en veel verschillende interesses en vaardigheden hebt. Op je website kun je deze diversiteit benutten door een breed scala aan diensten, producten of content aan te bieden.

Pas er hierbij wel voor op dat je je websitebezoekers niet overweldigt en geen keuzestress bezorgt. Laat op je homepage maximaal drie vormen van aanbod zien (tenzij je een webshop hebt) en zorg dat je per aanbod één eigen aanbodpagina hebt. Zorg ervoor dat bezoekers snel kunnen handelen, dus zich bijvoorbeeld snel kunnen inschrijven voor je e-maillijst of snel een product of dienst bij je kunnen afnemen.

 

Tip 2: laat je creativiteit zien

Manifesting Generators zijn vaak creatief. Maak daar gebruik van door op je website pakkende afbeeldingen, video’s en/of (info)graphics te delen die jouw creatieve energie weerspiegelen. Dit trekt de aandacht en spreekt bezoekers aan die visueel ingesteld zijn.

 

Tip 3: duidelijke stappen en calls to action

Omdat Manifesting Generators van nature snel bewegen, is het belangrijk om bezoekers een duidelijk pad te bieden op je website. Gebruik duidelijke stappen en sterke calls to action om hen te begeleiden bij het nemen van actie. Bijvoorbeeld: ‘Ontdek hier meer’, ‘Plan een gesprek in’ en ‘Bestel nu’.

 

Tip 4: flexibele aanpak en aanpassingsvermogen

Manifesting Generators voelen zich goed in een omgeving waar ze flexibel kunnen zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te updaten en aan te passen is. Zorg dat je zelf je eigen website kunt beheren, en hierbij niet afhankelijk bent van een (minder snel schakelende) websitebouwer.

Experimenteer met nieuwe ideeën en manieren van aanpak en wees bereid om je aanbod aan te passen op basis van de feedback en behoeften van je doelgroep.

 

Tip 5: persoonlijke verhalen en ervaringen

De persoonlijke ondernemersreis en ervaringen van Manifesting Generators zijn vaak boeiend en inspirerend. Deel (bijvoorbeeld in blogvorm) persoonlijke verhalen op je website die laten zien hoe je verschillende interesses en vaardigheden met elkaar combineert. Dit kan mogelijke klanten inspireren en hen laten zien hoe je hen kunt helpen.

 

Tip 6: gemakkelijk en snel contact

Manifesting Generators zijn goed in multitasken en snel reageren. Zorg ervoor dat je websitebezoekers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen en snel een reactie kunnen verwachten. Je kunt op je website bijvoorbeeld e-mailcontact aanbieden, maar ook een chat- of Whatsapp-functie.

 

Tip 7: creatieve presentatie van informatie

Gebruik jouw unieke creativiteit om informatie op een interessante en onderscheidende manier te presenteren. Maak in je blogs bijvoorbeeld gebruik van storytelling en in je beelden van infographics of interactieve elementen. Daarmee laat je jezelf en je aanbod extra goed opvallen.

 

Je Human Design toepassen op je website als Reflector

Intuïtie en reflectie zijn belangrijke kernwoorden voor Reflectors, die je op je website zeker in mag zetten. Zorg dat jouw website een plek is waar je anderen kunt gids of spiegelen en waar het mogelijk is een emotionele verbinding aan te gaan met je websitebezoekers. Je website mag een pelk zijn waar mensen zich begrepen voelen en waar ze worden geïnspireerd om hun pad met vertrouwen te volgen.

 

Tip 1: diepgang

Als Reflector heb je de unieke eigenschap om de energie van anderen te spiegelen en te reflecteren. Gebruik je website als een plek voor diepgaande reflectie en inzicht. Schrijf bijvoorbeeld blogs waarin je verschillende perspectieven belicht en diepgang biedt in onderwerpen. Dit zal bezoekers aanspreken die in deze snelle online wereld ook op zoek zijn naar diepgang.

 

Tip 2: community

Reflectors komen tot bloei in een ondersteunende omgeving. Creëer op je website ruimte voor interactie, bijvoorbeeld via een forum, community of mogelijkheden om op je artikelen te reageren. Moedig samenwerking aan en laat zien hoe je website een plek kan zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en verbinden.

 

Tip 3: wees een gids

Reflectors hebben de kracht om anderen te leiden. Laat op je website zien hoe je anderen kunt gidsen en inspireren. Gebruik heldere taal en visuele elementen om te laten zien hoe je mensen kunt helpen om hun doelen te bereiken.

 

Tip 4: laat je veelzijdigheid zien

Reflectors hebben vaak diverse interesses en kennisgebieden. Gebruik je website om je veelzijdigheid te tonen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op je Over mij-pagina, maar ook binnen een blog waar je regelmatig nieuwe artikelen plaatst. Zo’n blogpagina kun je ook een andere, meer originele naam geven die meer bij jou als persoon past.

 

Tip 5: emotionele verbinding

Reflectors zijn gevoelig voor emotionele verbinding. Gebruik verhalen en visuele elementen zoals foto’s op je website om die emotionele verbinding te creëren met je bezoekers. Laat zien hoe je begrijpt wat ze doormaken en hoe je hen kunt ondersteunen.

 

Tip 6: flexibele diensten en aanpak

Reflectors passen zich vaak aan aan de energie om hen heen. Toon op je website hoe je diensten en aanpak flexibel zijn en hoe ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van je klanten. Bied verschillende opties aan en laat zien hoe je (als je dat wilt natuurlijk) ook maatwerk kunt bieden.

 

Hopelijk heb ik je met dit uitgebreide artikel kunnen helpen om jouw Human Design (meer) in je website naar voren te brengen. Wil je graag meer (praktische) hulp bij het krijgen van meer klanten uit jouw website? Kijk dan even hier onder het kopje Gratis op mijn website hoe ik je daar alvast een eerste stap in op weg kan helpen.