fbpx

Wat is een tagline?

Een tagline is een kort zinnetje bovenaan je website dat aan jouw websitebezoeker duidelijk maakt waar je website over gaat. Dit ene zinnetje helpt je websitebezoeker om te bepalen of hij op jouw website aan het juiste adres is. Een tagline wordt wel eens verward met een slogan. Het belangrijkste verschil tussen een tagline en een slogan is dat de eerste een neutraal zinnetje is, terwijl een slogan meer een reclameboodschap is, bedoeld om een gevoel bij je bedrijf op te roepen.

Je moet het belang van een tagline niet onderschatten. Websitebezoekers zijn ongeduldig en willen snel bevestigd zien dat ze op jouw website gaan vinden wat ze zoeken. Een tagline is daarom niet alleen objectief, maar ook kort, glashelder en onderscheidend. Het is dus de kunst om in zo weinig mogelijk woorden zo veel mogelijk te vertellen.

Schrijf als je een tagline gaat maken eerst eens alles op waarin jouw bedrijf onderscheidend is. Maak er een grote brainstorm van, waarin je alles opschrijft wat er in je opkomt. Ga dan verschillende dingen met elkaar combineren om tot een paar goede taglines te komen. Leg die zinnetjes voor aan een paar willekeurige mensen om te testen of ze inderdaad glashelder zijn en wat de meest krachtige tagline is voor jouw bedrijf.

 

Voorbeelden van een goede tagline

Vind je het fijn om ter inspiratie een goede tagline te zien? Bekijk dan hier maar eens de tagline (overigens als slogan omschreven) van Adidas.

Of bekijk hier de tagline van Apple

En natuurlijk mag je ook op mijn homepage kijken hoe ik als zelfstandig ondernemer een tagline heb gemaakt.

de tagline van Apple is ook in het logo verwerkt