fbpx

Toen websitebouwer Margriet Ravensbergen van Buro Rader begin 2023 haar nieuwe aanbod Samen website bouwen onder de aandacht wilde brengen, besloot zij daarvoor voor het eerst een lancering te doen. De training Succesvol lanceren vanuit je hart hielp haar om verhalen te vertellen die zorgden voor meer interesse in haar aanbod, koopdrempels weg te nemen, nieuwe mogelijke klanten te bereiken en nog veel meer. Margriet vertelt er in dit artikel zelf over, inclusief wat het lanceren haar tot nu toe heeft opgeleverd.

 

Eén van de beste manieren om een nieuw aanbod te ontwikkelen is als het ontstaat vanuit een vraag die er al is bij jouw klanten. Dat is ook hoe het nieuwe aanbod van Margriet ontstond. Er kwam een dame op haar pad die zelf een website wilde bouwen en daarbij de hulp van Margriet inriep. Margriet zette de basis van een mooie website op en vervolgens kon haar klant zelf de website verder vullen met teksten en foto’s, plus zelf nieuwe pagina’s toevoegen.

“Ik merkte dat er meer vraag was naar dit aanbod”, vertelt Margriet. “Dus dat mensen zelf een website wilden bouwen, maar daar niet helemaal uitkwamen en er graag hulp bij wilden. Dus toen dacht ik: daar moet ik iets mee. Zo ontstond Samen website bouwen.”

 

Stapje voor stapje

Omdat Margriet wilde dat mensen haar nieuwe aanbod zouden leren kennen, en daarbij niet uitsluitend wilde afwachten tot zij haar aanbodpagina in Google zouden vinden, besloot ze een lancering te gaan doen. De training Succesvol lanceren vanuit je hart hielp haar daarbij. “Ik ben heel erg van de structuur. En toen ik keek wat Succesvol lanceren vanuit je hart inhield, sprak het mij heel erg aan dat het stapje voor stapje gaat.”

Uiteindelijk bracht Succesvol lanceren vanuit je hart Margriet nog veel meer dan een mooie lancering waar zij met plezier op terugkijkt. “Het liet mij ook nadenken over mijn hele aanbod. Zo ben ik bijvoorbeeld met pakketten gaan werken, en met pakketprijzen. Dat scheelt mij nu heel veel tijd in het maken van offertes. Bovendien zien klanten nu meteen wat het gaat kosten als ze gebruik willen maken van mijn aanbod. Er is per pakket een basisprijs plus duidelijke meerprijzen voor extra opties. Ze kunnen het nu heel makkelijk zelf uitrekenen.”

 

De kracht van verhalen

In Succesvol lanceren vanuit je hart leerde Margriet onder andere hoe ze de kracht van verhalen in kon zetten, iets waar ze veel plezier aan beleefde. “Ik hoefde eigenlijk helemaal niet zo lang na te denken over een verhaal dat ik kon vertellen. Als kind vond ik al snel dat ik wel zonder de hulp van mijn moeder of van zijwieltjes kon fietsen. Dat ging natuurlijk niet goed, maar ik was nu eenmaal heel erg van ‘Ik kan het zelluf wel’.”

“‘Margrietje die leerde fietsen’ werd één van mijn lanceerthema’s, omdat ondernemers ook vaak denken dat ze het ‘zelluf’ wel kunnen: dat bouwen van een website.” Door haar verhaal te vertellen kon Margriet aan hen duidelijk maken dat het juist een slimme keuze is om je hierbij te laten helpen.

 

Koopobstakels wegnemen

In Succesvol lanceren vanuit je hart leer je ook om obstakels en overtuigingen die jouw mogelijke klanten nog tegenhouden om je aanbod te kopen bij hen weg te nemen. Je gaat daarbij in de schoenen van jouw mogelijke klant staan en jezelf de vraag stellen: waarom doet hij iets wel of niet? “Bij mijn aanbod kan de klant het mogelijk te technisch vinden. Dat obstakel kon ik heel gemakkelijk wegnemen door te zeggen: ik doe de techniek. En voor dat wat je zelf wilt leren en doen krijg je van mij een handleiding.”

 

Bij nieuwe mensen onder de aandacht

Tijdens een lancering is het natuurlijk ook heel fijn als je bij nieuwe mogelijke klanten onder de aandacht komt. Margriet gebruikte de weken voorafgaand aan haar lancering dan ook om op creatieve manieren bij nieuwe mensen onder de aandacht te komen. “In een periode van één tot twee weken bood ik bijvoorbeeld aan dat mensen drie gratis tips van mij konden ontvangen over hoe ze hun website konden verbeteren. In ruil daarvoor kreeg ik hun e-mailadres. Ik bood dit aan via Facebook en LinkedIn, en ook in een aantal Facebookgroepen.”

In de prelancering – de paar weken voorafgaand aan de lancering – kreeg Margriet er twintig tot dertig nieuwe e-mailadressen bij op haar mailinglijst. “En dankzij Succesvol lanceren vanuit je hart ontdekte ik dat het misschien ook wel handig was om met bonussen te gaan werken voor mensen die mijn aanbod kochten. Ook dat was voor mij niet zo moeilijk te bedenken: ik bood aan om eens voor hen te kijken op welke zoekwoorden hun concurrenten in Google gevonden worden.”

 

Over een drempel gestapt

Tijdens de daadwerkelijke lancering maakte Margriet gebruik van LinkedIn, Facebook en haar e-maillijst. “Ik ben een tijdje bijna dagelijks gaan posten. Dat had ik normaal nooit durven doen. Maar ik heb me eroverheen gezet met het idee dat mensen echt niet gaan denken: ‘daar heb je haar weer’. Mensen zien lang niet alles van je. Toen ik eenmaal bezig was, vond ik het superleuk om al die posts in elkaar te zetten. Het heeft mij echt over de drempel geholpen om in een bepaalde periode ontzettend aanwezig te zijn op social media en in mijn nieuwsbrief. En ik heb daar niet eens afmeldingen gekregen.”

Tijdens haar lancering kreeg Margriet drie aanmeldingen voor Samen website bouwen, een aanbod waarvoor haar klanten 845 euro betalen, of 3 termijnen van 295 euro. “En op dit moment ben ik met vier projecten bezig, waarvan er ook weer drie Samen website bouwen zijn. De aanbodpagina die ik voor de lancering geschreven heb, is nu een productpagina geworden. Dankzij de cursus heb ik geleerd hoe een goede aanbodpagina in elkaar steekt, tot het woordgebruik aan toe. En dat werkt dus ook nog als je lancering is afgelopen.”

 

Opnieuw lanceerelementen gebruiken

Toen Margriet dit voorjaar een Google Analytics 4 tutorial ontwikkelde – een super actueel aanbod in 2023 dat ze inmiddels tussen de 20 en 25 keer verkocht heeft – kon ze opnieuw elementen uit Succesvol lanceren vanuit je hart gebruiken. Bijvoorbeeld het wegnemen van obstakels die mogelijke klanten konden hebben en ook weer het vertellen van verhalen.

“Daar heb ik weer zo’n plezier mee gehad. Bijvoorbeeld met het verhaal dat je weet dat het goed voor je is om te sporten en gezond te eten, maar dat je het toch niet doet. Net zoals je weet dat het belangrijk is om te weten wat er op je website gebeurt, maar dat je er eigenlijk nooit naar kijkt. Daar kan ik me heel erg mee vermaken, dat uitwerken van die verhalen.”

 

Wil jij ook door middel van lanceringen nieuwe klanten naar jou toe laten komen en ben je benieuwd hoe Succesvol lanceren vanuit je hart jou daarbij kan helpen? Ga dan hier naar de pagina over Succesvol lanceren vanuit je hart.

 

Beluister hier ook het interview met Margriet op de Ik help jou online Podcast