Online pubquiz spelen met 80 vragen en antwoorden plus Powerpoint

ONLINE PUBQUIZ 

KANT-EN-KLARE QUIZ OM TE SPELEN MET VRIENDEN, FAMILIE OF COLLEGA’S

De online pubquiz is na 2020 ook in 2021 een grote hit. Het spelen van een pubquiz is de perfecte kans om online samen met familie, vrienden, buren of collega’s iets gezelligs te doen. Maar in het zelf organiseren van een online pubquiz gaat nogal wat tijd en creativiteit zitten. En die neem ik jou graag uit handen. 

Bespaar jezelf veel werk en kies ervoor om een kant en klare pubquiz met 8 rondes (met uitdagende vragen verdeeld over categorieën als bijvoorbeeld algemeen, sport, showbizz en tv, een fotoronde en natuurlijk muziek) nu voor slechts 10 euro (inclusief btw) te bestellen, inclusief speluitleg en Powerpoint. Het enige dat je hierna nog even moet regelen is een manier om online bijeen te komen met je vrienden of familie. Ik gebruik hiervoor Zoom, waarover ik je meer vertel in de speluitleg. 

Ook van bedrijven krijg ik steeds vaker bestellingen voor een online pubquiz, omdat hij zich ook goed leent om samen met collega’s te spelen, bijvoorbeeld als vervanging van een bedrijfsuitje of (vrijdagmiddag)borrel. 

 

ONLINE PUBQUIZ KOPEN INCLUSIEF VRAGEN, ANTWOORDEN, SPELUITLEG EN POWERPOINT

Als je besluit deze kant en klare online pubquiz te kopen, dan ontvang jij binnen een paar minuten in je mailbox de quiz met de 80 vragen en antwoorden voor alle rondes, plus de speluitleg. Je krijgt de quiz zowel in een pdf als in een Powerpoint, zodat je als organisator zelf ook mee kunt spelen als je dat wilt. In de speluitleg leg ik je ook uit hoe je online bij elkaar kunt komen voor het spelen van de online pubquiz. Natuurlijk kun je de quiz ook offline spelen. Je mag mij na je bestelling altijd nog vragen stellen als je ergens niet helemaal goed uitkomt. 

Nieuw: bij elke pubquiz die je bestelt krijg je nu als extraatje een PowerPoint-bestand waar alle vragen zonder de antwoorden in staan, zodat je als je wilt ook als quizmaster mee kunt spelen en de vragen niet allemaal hoeft voor te lezen. 

 

KIES DE QUIZ DIE JIJ WILT BESTELLEN

 

ONLINE PUBQUIZ VAN ALLES WAT (favoriet, al meer dan 500 keer gekozen)

Zin om een lekker gevarieerde pubquiz te spelen? De thema’s van deze pubquiz zijn: In alle staten (van Amerika), de fotoronde Raad de vogel, kinderseries van toen en nu, Waar in Nederland ligt dat ook alweer, bekende tweelingen, algemeen en natuurlijk 2 keer Muziek. In totaal zijn er 8 rondes en 80 vragen. 

10 euro – na het bestellen direct in je mailbox

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

NIEUW: ONLINE PUBQUIZ TYPISCH NEDERLANDS (FAVORIET IN APRIL EN MEI)

Nu we Bevrijdingsdag weer in kleine kring moeten vieren, zorgt deze gloednieuwe pubquiz met 8 rondes en 80 vragen ervoor dat je er online toch een feestje van kunt maken. Met rondes over onder andere onze Hollandse toeristische hotspots, Hollandse lekkernijen, Hollandse sporthelden, Nederlandse helden in het buitenland en natuurlijk muziek uit Nederland kom je helemaal in de oranjestemming.

10 euro  – en direct na het bestellen in je mailbox 

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

NIEUWE ONLINE PUBQUIZ VAN ALLES WAT (VOORJAAR 2021)

Zin om een lekker gevarieerde pubquiz te spelen? De thema’s van de 8 rondes van deze pubquiz zijn: De jaren tien, Raad de hond op de foto (fotoronde), Griekenland, spelletjesprogramma’s op tv, het Koninklijk huis, Waar in Nederland ligt dat ook alweer en 2 keer Muziek. In totaal zijn er 8 rondes en 80 vragen. 

10 euro – na het bestellen direct in je mailbox

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

PUBQUIZ 2020 JAAROVERZICHT (AL RUIM 400 KEER GEKOZEN)

2020 is een jaar om snel te vergeten – behalve als je deze Jaaroverzicht Pubquiz wilt spelen waarin we op een luchtige manier terugblikken op alles dat er in het coronajaar gebeurd is. De 8 rondes hebben als thema’s: coronawoorden, corona-BN’ers, coronablunders, sport in 2020, showbizz en tv in 2020, Dit was wél leuk en natuurlijk de muziek van 2020.

10 euro  – en direct na het bestellen in je mailbox 

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

 

“Afgelopen zaterdag hebben we de online familiequiz gehouden. Het was een zeer geslaagde avond. Hartelijk dank voor alle vragen en de opzet van de avond. We hebben genoten van de vele niet alledaagse vragen.”

Aalt

Speelde een pubquiz samen met familie

“Gisteravond hebben we met 9 gezinnen uit mijn straat jouw pubquiz gespeeld. Het was een groot succes! Leuke afwisseling van vragen.”

Paula

Speelde een pubquiz samen met haar buren

“Het was een geslaagde middag Zaterdag. Zaten leuke en af en toe moeilijke vragen tussen!”

Thomas

Speelde een pubquiz samen met vrienden

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET KOPEN VAN EEN ONLINE PUBQUIZ BIJ IK HELP JOU ONLINE

Regelmatig krijg ik mailtjes met vragen over de online pubquizzen die je op deze websitepagina kunt bestellen. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij een vraag die daar nog niet tussen staat? Aarzel dan niet om mij even te mailen op rimke@ikhelpjouonline.nl

 

Hoe doen we het met het bijhouden van de antwoorden en de scores?

In de speluitleg bij de pubquiz geef ik hier tips voor, maar omdat ik de vraag zo vaak krijg: ik raad aan om iedere deelnemer (of ieder team) de antwoorden per ronde te laten opschrijven op papier of in een notitie-app. Aan het einde van elke ronde kun je dan tweetallen de antwoorden met elkaar laten uitwisselen via Whatsapp. De quizmaster geeft vervolgens de goede antwoorden terwijl alle deelnemers elkaars antwoorden nakijken. Daarna kan iedereen de scores per ronde via de chat of door te roepen doorgeven aan de quizmaster.

De quizmaster houdt de punten van elke deelnemer bij. Dat kan met pen en papier, maar je krijgt bij je aanschaf van een pubquiz ook de link naar een handig Excel-bestandje waarin je dit digitaal kunt bijhouden en waarin de tussen- en eindstanden automatisch worden uitgerekend.

 

MET HOEVEEL PERSONEN KUNNEN WE DE PUBQUIZ SPELEN?

In principe met elke groep van 3 tot 100 personen. Tijdens de quiz neemt één persoon de rol van quizmaster op zich. Het is natuurlijk het leukste als er daarnaast minimaal 2 deelnemers zijn. Gebruik je voor het spelen van de quiz Zoom, wat ik je in de speluitleg aanraad, dan kun je daar in de meest betaalbare versie maximaal 100 mensen bijeen brengen. Zelf heb ik de beste ervaringen met groepen van 6 tot en met 15 personen. 

 

IS ER EEN BEPAALD PROGRAMMA WAARMEE WE MOETEN WERKEN OM DE QUIZ TE SPELEN?

In de speluitleg raad ik je aan om Zoom te gebruiken, omdat het een erg gemakkelijk te gebruiken vorm van software is om online bijeen te komen. Alleen degene die de quiz organiseert zal de meest betaalbare versie van het maandabonnement van Zoom (ongeveer 13 euro) even aan moeten schaffen, de anderen kunnen gewoon gratis inloggen op Zoom via de Zoom-app of de rechtstreekse uitnodigingslink die je als gebruiker van Zoom voor hen kunt aanmaken. Werk je al met een alternatief voor Zoom, zoals Teams? Dan kun je dat natuurlijk net zo goed gebruiken. 

 

ALS IK DE PUBQUIZ BESTEL, WANNEER HEB IK ‘M DAN?

Meteen na het afronden van je betaling krijg je de pubquiz automatisch per mail toegestuurd. Je krijgt één mail met speluitleg, alle quizvragen en alle antwoorden (zorg dus dat de quizmaster deze in zijn of haar bezit krijgt, als je dat zelf niet bent). Heb je een quiz met een fotoronde besteld, dan krijg je daarnaast nog een aparte mail met het materiaal voor de fotoronde. Beide mails ontvang je dan tegelijkertijd. In principe kun je de pubquiz dus meteen op de dag dat je ‘m bestelt al spelen. Natuurlijk is het ook mogelijk de quiz alvast te bestellen en ‘m dan op een later moment te spelen. Ontvang je de quiz niet binnen 15 minuten na je bestelling in je mailbox? Trek dan even bij mij aan de bel op rimke@ikhelpjouonline.nl

 

IS DE PUBQUIZ OOK GESCHIKT VOOR DE GROEP MET WIE IK ‘M WIL SPELEN?

De meeste rondes van de quizzen die ik aanbied zijn erg Nederlands georiënteerd. Hij is dus het leukst om te spelen met een groep mensen die allemaal Nederlanders zijn of al langere tijd in Nederland wonen. De vragen zijn allemaal in het Nederlands en zijn het meest geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 16.

 

WAT KOOP IK PRECIES ALS IK EEN PUBQUIZ BIJ JE BESTEL?

Je koopt dan het spelmateriaal: de speluitleg, de rondes met de vragen en antwoorden in een pdf-bestand en de eventuele PowerPoint-presentatie van de fotoronde. Bij de quiz zitten geen videofragmenten of andere ‘special effects’. Je krijgt al het quizmateriaal direct na je bestelling automatisch in je mailbox. Je koopt er dus geen quizmaster bij die de quiz voor je presenteert, dat moet je zelf even regelen, net als een manier om online bijeen te komen, bijvoorbeeld via Zoom of Teams. 

 

HOE LANG DUURT DE ONLINE PUBQUIZ ONGEVEER?

Dat hangt af van de groepsgrootte en van of je het wel of niet leuk vindt om tussen de rondes door ook met de andere deelnemers te kletsen. Speel je alle rondes van de quiz, dan ben je waarschijnlijk 2 tot 3 uren bezig. Wil je liever een kortere quiz spelen? Kies er dan 3 of 4 rondes uit die je nu speelt en bewaar de andere rondes voor een later moment, zodat je met één bestelling van de pubquiz twee keer plezier kunt hebben. 

 

STAAT JOUW VRAAG HIER NIET BIJ?

Neem dan even contact met mij op

 

WAT IS EEN PUBQUIZ?

Een pubquiz is een quiz die normaal gesproken meestal in een kroeg of café wordt gespeeld (vandaar het stukje ‘pub’ in de naam). Daarbij zijn er verschillende teams die het tegen elkaar opnemen in een aantal vragenrondes, meestal met thema’s als algemeen, muziek, sport, showbizz, films, et cetera. Het team met aan het eind de hoogste score wint de quiz. Meestal is er ook een troostprijs voor het verliezende team, de zogenaamde poedelprijs. 

Bij een online pubquiz speelt iedere deelnemer vanuit zijn of haar eigen huis. Een team kan dan uit één persoon of uit meerdere huisgenoten bestaan. Vanzelfsprekend moet iedereen bij een online quiz zelf zorgen voor hapjes en drankjes. Hieronder zie je onze familie tijdens een van onze pubquizzen.

 

Bij wie bestel je deze pubquiz?

Hi, mijn naam is Rimke en ik ben een creatieve ondernemer die normaal gesproken andere ondernemers helpt om meer klanten te krijgen op een manier die bij hen past. Als hobby organiseer ik sinds maart 2020 regelmatig een online pubquiz voor mijn familie, waarbij ik alle vragen zelf bedenk. Daar hebben we telkens weer zo veel plezier mee dat ik dacht: ‘Misschien kan ik ook wel een paar anderen die niet zo creatief zijn of simpelweg niet veel tijd hebben blij maken met mijn kant-en-klare pubquizzen.’ Die paar anderen zijn er inmiddels een paar duizend geworden. Elke keer als ik een bestelling voor één van mijn pubquizzen zie binnenkomen geniet ik weer van het feit dat ik daarmee een groep mensen een paar leuke uren kan bezorgen! 

“Dankjewel voor het samenstellen van de pubquiz. Het was gisteren een groot succes! De sportronde was in mijn groep de bottleneck, de hoogste score over alle teams was 1,5 punt”

Reineke

Speelde de pubquiz samen met familie

 

IK KWAM OOK MET MIJN QUIZZEN IN DE KRANT

Begin 2021 schreef de Leeuwarder Courant een mooi artikel over mijn online pubquizzen. Als je het leuk vindt dat artikel te lezen, dan kan dat hieronder.