fbpx

Een kant-en-klare online pubquiz voor thuis of buiten de deur

Wil je een online pubquiz spelen met leuke en afwisselende vragen in verschillende categorieën en wil je niet veel tijd kwijt zijn aan het maken en organiseren ervan? Dan neem ik jou het bedenken van de vragen voor jouw pubquiz graag uit handen. Mijn digitale quizzen zijn super geschikt om online, thuis of buiten de deur samen met familie, vrienden, buren of collega’s iets gezelligs te doen. 

Met het kopen van een kant en klare online pubquiz van Ik help jou online krijg je een quiz met 8 rondes (met uitdagende open vragen verdeeld over categorieën als algemeen, sport, showbizz en tv, een fotoronde en natuurlijk muziek) voor slechts 10 euro (inclusief btw), inclusief speluitleg en Powerpoint. Je hebt je pubquiz binnen 10 minuten na je bestelling in je mailbox. Je kunt de pubquiz daarna zowel online als live spelen, bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s. Al meer dan 2.000 mensen bestelden een pubquiz van Ik help jou online. 

 

 

DIGITALE PUBQUIZ KOPEN ÉN SPELEN: INCLUSIEF VRAGEN, ANTWOORDEN, SPELUITLEG EN POWERPOINT

Als je besluit deze kant en klare online pubquiz te kopen, dan ontvang jij binnen een paar minuten in je mailbox de quiz met de 80 open vragen en antwoorden voor alle rondes, plus de speluitleg. Je krijgt de kant en klare pubquiz zowel in een pdf als in een Powerpoint, zodat je als organisator zelf ook mee kunt spelen als je dat wilt. Natuurlijk kun je de pubquiz ook offline spelen, gewoon thuis in je woonkamer of ergens anders. Je mag mij na je bestelling altijd nog vragen stellen als je ergens niet helemaal goed uitkomt.

Nieuw: bij elke pubquiz die je bestelt krijg je nu als extraatje een PowerPoint-bestand waar alle vragen zonder de antwoorden in staan, zodat je als je wilt ook als quizmaster mee kunt spelen en de vragen niet allemaal hoeft voor te lezen. 

 

KIES DE KANT EN KLARE PUBQUIZ DIE JIJ WILT KOPEN ÉN SPELEN

ONLINE PUBQUIZ VAN ALLES WAT (favoriet, al meer dan 700 keer gekocht)

Zin om een lekker gevarieerde pubquiz te spelen waarbij algemene kennis goed van pas komt? De categorieën van deze pubquiz zijn: In alle staten (van Amerika), de fotoronde Raad de vogel, kinderseries van toen en nu, Waar in Nederland ligt dat ook alweer, bekende tweelingen, algemeen en natuurlijk 2 keer Muziekvragen. In totaal zijn er 8 rondes en 80 vragen.

10 euro – na het bestellen direct in je mailbox

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

NOG een superleuke ONLINE PUBQUIZ VAN ALLES WAT (INCLUSIEF FOTORONDE)

Zin om een lekker gevarieerde pubquiz te spelen? De categorieën van de 8 rondes van deze pubquiz zijn: Festivals, verkeersborden (fotoronde), Bella Italia, opvolgers, spreekwoorden en gezegden met dieren, cijfers en aantallen en natuurlijk 2 keer muziek. In totaal zijn er 8 rondes en 80 vragen. 

10 euro – na het bestellen direct in je mailbox

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

ONLINE PUBQUIZ TYPISCH NEDERLANDS (FAVORIET in het voorjaar)

Dompel je in deze pubquiz met 8 rondes en 80 vragen een paar uren onder in alles wat typisch Nederlands is. Met vragen over onder andere onze Hollandse toeristische hotspots, Hollandse lekkernijen, Hollandse sporthelden, Nederlandse helden in het buitenland en natuurlijk muziek uit Nederland kom je helemaal in de oranjestemming.

10 euro  – en direct na het bestellen in je mailbox 

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

ONLINE PUBQUIZ JAAROVERZICHT 2022 (MET 8 RONDES)

Hij is er weer, de Jaaroverzicht Pubquiz! in deze speciale pubquiz komt alles aan bod dat met 2022 te maken heeft, met rondes als: 2022 in cijfers, In opspraak in 2022, Showbizz, tv, film en entertainment in 2022, Nederlands sportsucces in 2022, Opmerkelijk over Oekraïne en natuurlijk twee rondes met de grootste internationale én Nederlandstalige hits van 2022. 

10 euro – na het bestellen direct in je mailbox

Inclusief PowerPoint, zodat de quizmaster zelf ook mee kan spelen

 

AL MEER DAN 2000 MENSEN KOCHTEN EEN KANT EN KLARE DIGITALE PUBQUIZ VAN IK HELP JOU ONLINE 

Zij kochten een online pubquiz om te spelen met familie, vrienden, als online bedrijfsuitje, als leuke activiteit samen met hun buren, als activiteit samen met sportmaatjes, et cetera. Dit is wat een aantal van hen mij na het spelen van de pubquiz liet weten: 

“Afgelopen zaterdag hebben we de online familiequiz gehouden. Het was een zeer geslaagde avond. Hartelijk dank voor alle vragen en de opzet van de avond. We hebben genoten van de vele niet alledaagse vragen.”

Aalt

Speelde een pubquiz samen met familie

“Gisteravond hebben we met 9 gezinnen uit mijn straat jouw pubquiz gespeeld. Het was een groot succes! Leuke afwisseling van vragen.”

Paula

Speelde een pubquiz samen met haar buren

“Het was een geslaagde middag Zaterdag. Zaten leuke en af en toe moeilijke vragen tussen!”

Thomas

Speelde een pubquiz samen met vrienden

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET BESTELLEN VAN EEN ONLINE PUBQUIZ BIJ IK HELP JOU ONLINE

Regelmatig krijg ik mailtjes met vragen over de online pubquizzen die je op deze websitepagina kunt bestellen. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij een vraag die daar nog niet tussen staat? Aarzel dan niet om mij even te mailen op rimke@ikhelpjouonline.nl

 

Heeft de online pubquiz open vragen of is het multiple choice?

Elke pubquiz bestaat uit verschillende rondes met open vragen, dus geen A- B-, C, D-vragen.

 

Hoe doen we het met het bijhouden van de antwoorden en de scores?

In de speluitleg bij de pubquiz geef ik hier tips voor, maar omdat ik de vraag zo vaak krijg: ik raad aan om iedere deelnemer (of ieder team) de antwoorden per ronde te laten opschrijven op papier of in een notitie-app. Aan het einde van elke ronde kun je dan tweetallen de antwoorden met elkaar laten uitwisselen via Whatsapp. De quizmaster geeft vervolgens de goede antwoorden terwijl alle deelnemers elkaars antwoorden nakijken. Daarna kan iedereen de scores per ronde via de chat of door te roepen doorgeven aan de quizmaster.

De quizmaster houdt de punten van elke deelnemer bij. Dat kan met pen en papier, maar je krijgt bij je aanschaf van een pubquiz ook de link naar een handig Excel-bestandje waarin je dit digitaal kunt bijhouden en waarin de tussen- en eindstanden automatisch worden uitgerekend.

 

MET HOEVEEL PERSONEN KUNNEN WE DE DIGITALE PUBQUIZ SPELEN?

In principe met elke groep van 3 tot 100 personen. Tijdens de quiz neemt één persoon de rol van quizmaster op zich. Het is natuurlijk het leukste als er daarnaast minimaal 2 deelnemers zijn. Gebruik je voor het spelen van de quiz Zoom, wat ik je in de speluitleg aanraad, dan kun je daar in de meest betaalbare versie maximaal 100 mensen bijeen brengen. Zelf heb ik de beste ervaringen met groepen van 6 tot en met 15 personen. 

 

KUNNEN WE DE PUBQUIZ SPELEN VIA ZOOM, TEAMS OF EEN ANDER PROGRAMMA? 

In de speluitleg raad ik je aan om Zoom te gebruiken, omdat het een erg gemakkelijk te gebruiken vorm van software is om online bijeen te komen. Alleen degene die de quiz organiseert zal de meest betaalbare versie van het maandabonnement van Zoom (ongeveer 13 euro) even aan moeten schaffen, de anderen kunnen gewoon gratis inloggen op Zoom via de Zoom-app of de rechtstreekse uitnodigingslink die je als gebruiker van Zoom voor hen kunt aanmaken. Werk je al met een alternatief voor Zoom, zoals Teams? Dan kun je dat natuurlijk net zo goed gebruiken. 

 

ALS IK DE ONLINE PUBQUIZ BESTEL, WANNEER HEB IK ‘M DAN?

Meteen na het afronden van je betaling krijg je de pubquiz automatisch per mail toegestuurd. Je krijgt één mail met speluitleg, alle quizvragen en alle antwoorden (zorg dus dat de quizmaster deze in zijn of haar bezit krijgt, als je dat zelf niet bent). Heb je een quiz met een fotoronde besteld, dan krijg je daarnaast nog een aparte mail met het materiaal voor de fotoronde. Beide mails ontvang je dan tegelijkertijd. In principe kun je de pubquiz dus meteen op de dag dat je ‘m bestelt al spelen. Natuurlijk is het ook mogelijk de quiz alvast te bestellen en ‘m dan op een later moment te spelen. Ontvang je de quiz niet binnen 15 minuten na je bestelling in je mailbox? Trek dan even bij mij aan de bel op rimke@ikhelpjouonline.nl

 

IS DEZE DIGITALE PUBQUIZ OOK GESCHIKT VOOR DE GROEP MET WIE IK ‘M WIL SPELEN?

De meeste rondes van de quizzen die ik aanbied zijn erg Nederlands georiënteerd. Hij is dus het leukst om te spelen met een groep mensen die allemaal Nederlanders zijn of al langere tijd in Nederland wonen. De vragen zijn allemaal in het Nederlands en zijn het meest geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 16.

 

WAT KOOP IK PRECIES ALS IK EEN ONLINE PUBQUIZ BIJ JE BESTEL?

Je koopt dan het spelmateriaal: de speluitleg, de rondes met de vragen en antwoorden in een pdf-bestand en de eventuele PowerPoint-presentatie van de fotoronde. Bij de quiz zitten geen videofragmenten of andere ‘special effects’. Je krijgt al het quizmateriaal direct na je bestelling automatisch in je mailbox. Je koopt er dus geen quizmaster bij die de quiz voor je presenteert, dat moet je zelf even regelen, net als een manier om online bijeen te komen, bijvoorbeeld via Zoom of Teams. 

 

HOE LANG DUURT DE ONLINE PUBQUIZ ONGEVEER?

Dat hangt af van de groepsgrootte en van of je het wel of niet leuk vindt om tussen de rondes door ook met de andere deelnemers te kletsen. Speel je alle rondes van de quiz, dan ben je waarschijnlijk 2 tot 3 uren bezig. Wil je liever een kortere quiz spelen? Kies er dan 3 of 4 rondes uit die je nu speelt en bewaar de andere rondes voor een later moment, zodat je met één bestelling van de pubquiz twee keer plezier kunt hebben. 

 

STAAT JOUW VRAAG HIER NIET BIJ?

Neem dan even contact met mij op

 

 

Bij wie koop je deze pubquiz?

Hi, mijn naam is Rimke en ik ben een creatieve ondernemer die normaal gesproken andere ondernemers helpt om goed gevonden te worden in Google en daardoor klanten te krijgen via hun website. Als hobby organiseer ik sinds maart 2020 regelmatig een online pubquiz voor mijn familie, waarbij ik alle vragen zelf bedenk. Daar hebben we telkens weer zo veel plezier mee dat ik dacht: ‘Misschien kan ik ook wel een paar anderen die niet zo creatief zijn of simpelweg niet veel tijd hebben blij maken met mijn kant-en-klare pubquizzen.’ Die paar anderen zijn er inmiddels een paar duizend geworden. Elke keer als ik een bestelling voor één van mijn pubquizzen zie binnenkomen geniet ik weer van het feit dat ik daarmee een groep mensen een paar leuke uren kan bezorgen! 

Ben je op zoek naar meer algemene info over het organiseren, maken of spelen van een pubquiz? Die heb ik ook voor je:

 

WAT IS EEN PUBQUIZ?

Een pubquiz is een quiz die normaal gesproken meestal in een kroeg of café wordt gespeeld (vandaar het stukje ‘pub’ in de naam). Daarbij zijn er verschillende teams die het tegen elkaar opnemen in een aantal vragenrondes, meestal met thema’s als algemeen, muziek, sport, showbizz, films, et cetera. Het team met aan het eind de hoogste score wint de quiz. Meestal is er ook een troostprijs voor het verliezende team, de zogenaamde poedelprijs. Bij een online pubquiz speelt iedere deelnemer vanuit zijn of haar eigen huis. Een team kan dan uit één persoon of uit meerdere huisgenoten bestaan. Vanzelfsprekend moet iedereen bij een online quiz zelf zorgen voor hapjes en drankjes. 

 

Wat heb je nodig om een online pubquiz te organiseren?

Wil je zelf een online pubquiz organiseren? Dan heb je een set van leuke vragen en antwoorden nodig, een groep enthousiaste deelnemers, een quizmaster en een manier om online bij elkaar te komen. Hoe ik aan goede vragen voor mijn pubquizzen kom vertel ik je hieronder. De quizmaster houdt in elk geval de scores bij – en kan de quiz eventueel ook presenteren. De enthousiaste deelnemers weet je vast zelf wel bij elkaar te vinden. Als manier om online bij elkaar te komen gebruik ik altijd Zoom. Een veelgebruikt alternatief voor Zoom is Teams.

 

Hoe kom je aan goede vragen als je zelf een pubquiz wilt maken?

Zelf haal ik mijn inspiratie voor leuke pubquizvragen echt overal vandaan. Bij een quiz over een speciaal thema (zoals kerst, winter, 2020 of carnaval) bedenk ik eerst wat zes tot acht leuke thema’s zijn voor de verschillende rondes en bedenk ik daar dan 10 vragen bij. Eén of twee muziekrondes zijn eigenlijk altijd wel een succes (waarbij je op YouTube veel inspiratie op kunt doen, of bijvoorbeeld door in de Top 2000 te zoeken), en ook een fotoronde kun je vaak wel bedenken. De foto’s die ik in een online pubquiz gebruik haal ik gratis van de website Pixabay.com.

Bij een Van alles wat-pubquiz kies ik vaak voor themarondes die ik zelf leuk vind, zodat ik makkelijk 10 goede vragen kan verzinnen. Ook voor jou werkt het denk ik goed om bij je eigen interesses te beginnen, of bij die van de groep met wie je de quiz gaat spelen. Als ik een pubquiz met familie speel maak ik vaak ook een themaronde over één van de deelnemers, of over dingen die we als familie hebben meegemaakt. Dat is voor jou vast ook een leuk idee.

Soms haal ik inspiratie voor leuke quizrondes uit televisiequizzen zoals De Slimste Mens, Weet ik Veel en 1 tegen 50. Ook google ik wel eens om leuke vragen voor een bepaalde ronde te vinden. Wikipedia is ook altijd een handige bron van leuke weetjes die te gebruiken zijn voor een quizvraag – of van die websites waar ‘lijstjesartikelen’ staan: de 100 leukste kerstliedjes, de 15 meest markante gebouwen in Nederland, de 25 lekkerste gerechten in de winter, je kent het wel.

Mocht je nog spellen als Triviant en Ik hou van Holland in huis hebben, dan kun je ook even op de vragenkaartjes kijken voor leuke vragen. En als je het toch te veel werk vindt om alle vragen zelf te bedenken, dan ben je natuurlijk van harte welkom om op deze pagina één van mijn pubquizzen te bestellen.  🙂 

 

 

“Dankjewel voor het samenstellen van de pubquiz. Het was gisteren een groot succes! De sportronde was in mijn groep de bottleneck, de hoogste score over alle teams was 1,5 punt”

Reineke

Speelde de pubquiz samen met familie

 

IK KWAM OOK MET MIJN QUIZZEN IN DE KRANT

Begin 2021 schreef de Leeuwarder Courant een mooi artikel over mijn online pubquizzen. In mei stond ik met een klein stukje over het pubquizzen met mijn familie in De Telegraaf. Als je het leuk vindt deze artikelen te lezen, dan kan dat hieronder. Ook stond er een interview met mij op de website van het Algemeen Dagblad. Dat interview kun je hier lezen