Wist je dat als je jouw dromen en doelen opschrijft je 40 procent meer kans hebt om ze te realiseren? En dat als je die dromen en doelen ook nog met anderen deelt, bijvoorbeeld in een blog, je zelfs 80 procent meer kans hebt dat ze uitkomen? In dit artikel deel ik met jou wat ik in 2019 graag met mijn bedrijf wil bereiken. Leuk als jij in een reactie op deze blog ook laat weten wat jouw dromen en doelen voor 2019 zijn.

 

Honderd leden in mijn Ik help jou online Academie

Mijn Ik help jou online Academie is een online marketingschool voor ondernemers die hart hebben voor hun bedrijf. Ondernemers die hun bedrijf met veel liefde runnen en leergierig zijn en daarom willen leren hoe zij zelf online meer klanten of gasten gaan aantrekken. In het najaar van 2018 is mijn Academie behoorlijk snel gegroeid en die stijgende lijn wil ik in 2019 graag vasthouden, omdat ik weet en zie hoe waardevol de Academie is voor veel ondernemers. Omdat ik het belangrijk vind om ieder nieuw lid goed te leren kennen is het mijn droom om de Academie in 2019 geleidelijk te laten groeien naar honderd leden en zo honderd ondernemers te kunnen helpen.

 

Eén vrij in te delen dag per week

Door mijn bedrijf simpeler in te richten wil ik in 2019 elke week één dag volledig vrij kunnen indelen. Dat betekent niet beslist dat ik die dag vrij ben, maar wel dat ik vrij ben om te doen waar ik op dat moment zin in heb. Bijvoorbeeld uitslapen, werken aan mijn ontwikkeling als ondernemer, er een dagje op uit gaan of iets waardevols maken voor de mensen die mijn bedrijf online volgen, zoals een e-book of een training.

 

Een eigen podcast

Dit staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, omdat ik het zelf super inspirerend vind om naar podcasts te luisteren. Maar als ik begin met een eigen podcast (een soort radioshow voor ondernemers waarvan je regelmatig een nieuwe uitzending kunt beluisteren), dan wil ik het ook goed doen en goed voorbereiden. Dan wil ik ook echt elke week een nieuwe podcast met je kunnen delen. Het eerste deel van 2019 ga ik dus gebruiken om dit goed uit te werken, en ik denk dat je in het najaar van 2019 de podcastshow van Ik help jou online kunt verwachten.

 

Duizend fans, volgers, leden of bezoekers

Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit, dus ik vind het belangrijker dat mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in mijn tips en inspiratie mij volgen dan dat zo veel mogelijk mensen mij volgen. Maar natuurlijk droom ik ook van een groot bereik. Daarom zou ik in 2019 heel graag minimaal duizend fans op Facebook hebben (nu 452), duizend fans op Instagram (nu 699), duizend leden in mijn Facebookgroep (nu 831), duizend lezers van mijn nieuwsbrief (nu ongeveer 500) en duizend bezoekers per maand op mijn website (nu tegen de 600 per maand). En omdat ik wel van een feestje houd, ben ik van plan om er leuke online feestjes aan te koppelen als ik die mijlpalen haal. Dus help je mee?

 

Een verdiepend traject binnen de Ik help jou online Academie

Hoe dit er precies uit gaat zien moet ik nog helemaal bedenken, maar het lijkt me heel leuk om een kleine groep ondernemers nog intensiever te helpen met de groei van hun bedrijf. Of misschien juist om samen met een team van leden uit mijn Academie een traject op te zetten waarbij we de iets grotere bedrijven kunnen helpen te groeien door marketingstrategiesessies en door dingen voor hen uit handen te nemen. Hier ga ik in het eerste deel van 2019 lekker over brainstormen, zodat je er in de loop van het jaar vast meer over hoort.

 

Ik help jou online-merchandise

Hoewel mijn hele aanbod op dit moment online is, droom ik er stiekem van om ook een eigen fysiek product te hebben. Iets dat je letterlijk in je handen kunt houden. Bijvoorbeeld een eigen contentplanner die je helpt om onderwerpen te bedenken voor je berichten, blogs en nieuwsbrieven. Of misschien wel een eigen mok waaruit je je koffie of thee kunt drinken. Aan het eind van 2019 een eigen product hebben is echt mijn droomdoel voor komend jaar.

 

Meer eropuit

Door een hardnekkige knieblessure moest ik in de tweede helft van 2018 regelmatig leuke uitjes afzeggen of voor me uit schuiven. Nu ben ik best wel een huismus, maar ik vind het ook leuk om eropuit te gaan. In 2019 ga ik dat dus weer vaker doen. Hoog op mijn lijstje staat een bezoek aan Zadar, waar ik door een van mijn hele leuke klanten ben uitgenodigd. Ook wil ik graag weer vaker naar ondernemersevents, werken op leuke plekken buiten de deur en zoals elk jaar meerdere keren naar Vlieland kunnen gaan.

 

 

Wat zijn jouw doelen en dromen voor 2019?

Tot zover het inkijkje in mijn doelen en dromen voor 2019. Wil jij ook aan de slag met jouw doelen en dromen voor 2019, en met hoe je ze realiseert? Kijk dan even of mijn training Maak je Succesplan voor 2019 iets voor jou is.

En weet je al wat jij in 2019 graag wilt bereiken? Deel het dan in een reactie onder dit artikel. Voor nog meer inspiratie lees je hier de komende weken ook verhalen van andere ondernemers over hun doelen en dromen voor 2019.