fbpx

Ik vind het altijd super inspirerend om van andere ondernemers te horen wat hun doelen en plannen voor een nieuw jaar zijn. Bovendien heb ik eens gehoord dat als je jouw doelen met anderen deelt, de kans dat ze gerealiseerd worden vele malen groter is. Daarom deel ik in dit blog mijn doelen en intenties voor 2023 met jou.

 

Doel 1: véél meer eenvoud

Eenvoud staat met stip bovenaan in mijn doelen voor 2023. Eenvoud in mijn aanbod, eenvoud in mijn marketing, eenvoud in mijn werkweken. Ik ben nogal een creatief typje en heb de neiging om op veel van mijn creatieve ideeën door te pakken. In 2022 heb ik daardoor te veel tijd gestoken in wat ik zelf achteraf tierelantijntjes noem: dingen die wel heel leuk waren om te doen, maar die alles bij elkaar ook veel tijd kostten en eigenlijk tot te weinig resultaat leidden.

Een voorbeeld? Een zomertraining van drie weken organiseren die heel leuk was om te geven, maar waar – omdat ik niet echt een vervolgaanbod deed – verder niet veel uit voortkwam (terwijl een webinar van 1,5 uur dat ik in diezelfde periode gaf mij 3 nieuwe klanten bracht). En zo kan ik nog een heleboel voorbeelden geven.

Inmiddels heb ik dit patroon bij mezelf haarscherp in beeld – en heb ik in het vierde kwartaal al een aantal van mijn creatieve ingevingen gewoon lekker in mijn hoofd gelaten in plaats van erop door te pakken. Dat gaat in 2023 zeker een vervolg krijgen. De vraag ‘Hoe kan dit zo slim en simpel mogelijk?’ is eentje die mij daarbij helpt.

Qua marketing ligt mijn kracht bijvoorbeeld bij blogs en mails schrijven, content maken voor Instagram en het doen van lanceringen. Ik ga me focussen op hoe ik dat nóg beter kan doen in plaats van op het oppakken van allerlei nieuwe dingen. En qua aanbod ga ik dat wat in 2022 het beste werkte herhalen (of vaker doen) in plaats van weer allerlei nieuwe vormen van aanbod te bedenken.

 

Doel 2: een veel simpeler aanbod

Ja, dit sluit natuurlijk naadloos aan op doel 1. Aan het einde van 2022 heb ik een overzicht gemaakt van wat elke vorm van aanbod dit jaar heeft bijgedragen aan mijn omzet. Dit heb ik naast mijn eigen gevoel over elke vorm van aanbod gelegd om in kaart te brengen wat er in 2023 mag blijven en wat er verdwijnt.

Zo merkte ik dat ik uit een aantal vormen van aanbod niet meer genoeg voldoening haalde, in de fase waar ik nu ben. Bijvoorbeeld uit losse 1-op-1 sessies waarbij je iemand één tot twee uurtjes helpt, maar daarna niet weet of daar een mooi en blijvend resultaat uit voortkomt. Of uit mijn online samenwerkdagen in de huidige vorm, waar mijn rol er vooral eentje van ‘stok achter de deur’ is.

Dit is overigens iets waarvan ik vind dat jij het jezelf ook mag gunnen: niet alleen maar kijken naar welke vorm van aanbod je de meeste omzet oplevert, maar ook naar waar je het meeste plezier en voldoening uit haalt. Waar kun je echt van betekenis zijn, waar kun je echt dingen doen waar je aan het einde van de dag of de week met veel plezier op terugkijkt?

Tegelijk zijn er in 2022 ook twee mooie nieuwe vormen van aanbod ontstaan (waarvan eentje heel recent) waar ik juist super gelukkig van word, omdat ik merk dat ik daar écht iets kan bijdragen voor de ondernemers die er aan deelnemen. Niet alleen op praktisch niveau, maar ook in hoe ze naar zichzelf kijken en welke stappen ze durven te zetten.

Ik heb het dan over mijn VIP-traject Opschalen vanuit je hart en mijn nieuwe actieprogramma Verkopen vanuit je hart. Deze twee gaan (ook weer in het kader van eenvoud) in 2023 op in één aanbod met twee laagjes: Verkopen vanuit je hart het actieprogramma en Verkopen vanuit je hart de VIP-variant.

Ik merk ook dat dit type aanbod een type ondernemer aantrekt waar ik heel blij van word: ondernemers die niet in hun hoofd blijven hangen, maar (elk op hun eigen tempo) doelgerichte stappen zetten. Ondernemers die bereid zijn aan hun eigen beperkende overtuigingen te werken, zodat ze vervolgens een ander beter kunnen helpen. Ondernemers die niet blijven hangen in details die er niet toe doen, maar die nieuwe stappen durven te zetten die daadwerkelijk tot nieuwe klanten leiden, ook als ze dat spannend vinden. En bovendien ondernemers die zichzelf het beste gunnen én een ander ook. Daar hou ik van.

Samen met mijn training Continu klanten uit je website zal dit nieuwe Verkopen vanuit je hart-traject het overgrote deel van mijn focus krijgen in 2023. Twee vormen van aanbod dus, met tussendoor af en toe iets kleins als het in functie staat van mijn grotere aanbod – en één keer in 2023 een lancering voor mijn lanceertraining Succesvol lanceren vanuit je hart: want ook de mooie stappen en resultaten van de deelnemers aan deze training geven mij veel plezier en voldoening.

 

Doel 3: mijn lanceringen verder opschalen

Ha, eigenlijk was dit al mijn doel voor 2022, maar ja: die tierelantijntjes waar ik in verviel maakten dat dit niet helemaal gelukt is. Omdat ik lanceren nog steeds het aller-allerleukste vind om te doen, zowel in kleine als in grote vorm, ga ik me focussen op de dingen die écht bijdragen aan grotere lanceringen met meer impact en meer nieuwe deelnemers aan mijn training. Bijvoorbeeld op het nog scherper maken van mijn messaging en het bereiken van nog meer deelnemers.

Waarom ik ervan uitga dat ik dit doel in 2023 wél haal? Omdat ik er in mijn lancering van november 2022 al een sterke basis voor gelegd heb waar ik op voort kan bouwen. Qua prestatiescore (voor de deelnemers aan mijn training Succesvol lanceren vanuit je hart: dat wat ik je in module 9 laat berekenen) was het één van mijn allerbeste lanceringen. Waarbij ik tegelijk ook nog een paar slimme en snel uit te voeren verbeterpunten zag.

In 2022 heb ik ook mijn relatie met (hoge) doelen en verwachtingen onderzocht. Wat maakt dat het stellen van een doel bij mij wel of niet voor (foute) druk zorgt? Wat gebeurt er in mijn hoofd als iets niet volgens mijn verwachting gaat? Hoe kan ik anders met doelen en verwachtingen omgaan, zonder alleen maar lage doelen te stellen of lage verwachtingen te hebben? Interessant om hier in te duiken, én ook dit gaat mij zeker helpen bij het doel om mijn lanceringen in 2023 verder op te schalen. Ik kan jou dit zeker ook aanraden, als je merkt dat dit iets is dat jouw groei (mogelijk) tegenhoudt.

Blijf je mij in 2023 gewoon volgen? Reken er dan maar op dat ik elk kwartaal een leuke lancering ga organiseren waarbij je van harte welkom bent.

 

Doel 4: nog meer op mijn gevoel vertrouwen

In mei 2022 had ik een supergezellige lunch met een deel van mijn klanten. Wat ik zo mooi vond, was dat verschillende dames mij daar lieten weten dat ze het zo inspirerend vonden dat ik zo vanuit mijn gevoel onderneem. Ik was me daar helemaal niet zo van bewust: voor mij is het de afgelopen jaren een vanzelfsprekendheid geworden om in mijn bedrijf slimme strategie samen te brengen met dat wat goed voelt.

Sinds ik dit hoorde ben ik gaan kijken hoe ik mijn gevoel en intuïtie nog meer de ruimte kan geven in mijn bedrijf (zonder dat stukje slimme strategie los te laten). Dat vertaalt zich niet alleen door in de keuzes die ik maak, maar ook in de manier waarop ik klanten coach. Als ik voel dat iemand iets anders nodig heeft dan wat zij of hij mij eigenlijk vraagt, dan krijgt iemand dat van mij: en dat wordt altijd positief ontvangen.

Wat mij ook geholpen heeft om meer ruimte te geven aan mijn gevoel is de kennis die een nieuwe klant die in 2022 in mijn training Continu klanten uit je website stapte met zich meebracht. Miranda weet echt alles van astrologie en van haar leerde ik dat ik als Kreeft echt een gevoelsmens ben. Na het aanvragen van een Jaarhoroscoop bij Miranda vielen er nog meer kwartjes die mij hielpen om nog meer op mijn gevoel te vertrouwen.

Sinds heel kort ben ik ook wat meer in Human Design aan het duiken, om mezelf nog beter te leren kennen en dat ook nog beter door te vertalen in mijn bedrijf. Zo liet ik recent door mede-onderneemster Adine een Human Design Blueprint maken (ik ben dus een Projector) en volg ik binnenkort een leuke workshop over hoe je jouw Human Design doorvertaalt in je website. Voor dit soort dingen wil ik ook in 2023 ruimte blijven maken.

 

Doel 5: meer connecties met gelijkgestemde ondernemers

Ik weet niet of jij dit ook zo ervaart, maar ik merk dat naarmate je jezelf beter leert kennen en verder ontwikkelt, je ook steeds beter weet met welk type ondernemers je jezelf wél en niet wilt omringen. Zelf word ik bijvoorbeeld niet zo blij van ondernemers die veel klagen, dingen veel ingewikkelder maken dan ze zijn, snel jaloers zijn op het succes van een ander of anderen als een bedreiging zien of die wel veel praten, maar weinig doen.

Waar ik wél heel bij van word zijn ondernemers die all-in gaan op hun bedrijf en de doelen en dromen die ze daarin hebben, ondernemers die ervan houden zichzelf steeds verder te ontwikkelen (praktisch én qua mindset) en ondernemers die zowel zichzelf als anderen het allerbeste gunnen.

Gelukkig heb ik dit type ondernemer nu ook al om me heen, maar het lijkt me super om in 2023 nog meer van dit soort gelijkgestemde ondernemers te leren kennen – ook buiten het netwerk dat ik zelf al heb. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat gebeuren, onder andere in het mooie Movers en Shakers-traject van Veronique Prins dat ik vanaf januari ga volgen.

 

Nou, dat waren ze: mijn doelen en intenties voor 2023. Ook in soort en aantal bewust heel eenvoudig, want dan kan ik me gericht focussen op deze doelen. En nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jou: wat zijn jouw doelen, intenties, plannen en dromen voor 2023? Laat je het hieronder weten?