fbpx

Een nieuw decennium staat voor de deur. 2020 is weer een gloednieuw jaar om in te vullen met je eigen doelen en dromen. In dit artikel deel ik met jou wat ik in 2020 graag met mijn bedrijf wil bereiken. Leuk als jij in een reactie ook laat weten wat jouw doelen en dromen voor 2020 zijn.

 

Nog veel meer geloven in less is more

In 2019 heb ik drie keer een vijfdaagse challenge gegeven, één keer een gratis training van vijf weken en één keer een training van een maand waarvoor je een klein bedrag betaalde. Daarnaast waren er nog kortere lanceringen, webinars en andere acties. Bij elkaar opgeteld behoorlijk veel. En laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend leuk vind om dit soort dingen te bedenken en te organiseren. Maar ik merk ook dat het best wat energie kost. Gisteren hoorde ik in één van mijn favoriete podcasts weer een ondernemer vertellen over hoe hij de kracht van minder doen en meer bereiken in 2019 heel duidelijk heeft ervaren. In 2020 wordt dat ook mijn motto. Een minder groot aantal challenges en lanceringen, maar wel met nog meer impact en resultaat.

 

Groei van de Ik help jou online Academie

Vorig jaar plakte ik op de groei van mijn Ik help jou online Academie, de plek waar ik je help om op jouw manier meer bekendheid en meer klanten te krijgen voor jouw bedrijf, nog een heel duidelijk getal: in 2019 wilde ik honderd leden hebben. Inmiddels is dat getal voor mij veel minder belangrijk geworden. Ja, ik wil graag veel ondernemers helpen om online te groeien, maar vind het vooral belangrijk dat ondernemers die nieuw in mijn Academie komen goed op weg worden geholpen, zich thuis voelen in de Academie en er waarde én resultaat uit halen. En dat ook bestaande leden hun waarde uit de Academie blijven halen.

Gezien het feit dat meer dan 75 procent van de leden die er al waren hun lidmaatschap in 2019 heeft verlengd lijkt het met dat laatste wel goed te zitten, maar ik wil dat altijd aandacht blijven geven. En verder dus de Academie laten groeien op het tempo dat voor mij logisch voelt.

 

Meer VIP-begeleiding

Afgelopen september is de eerste ronde gestart van mijn VIP-traject Ik help jou online Groeisprong. En het is nog leuker dan ik gedacht had om ondernemers één op één te mogen begeleiden bij het maken van een groeisprong in hun bedrijf. Ze regelmatig spreken, concrete actiestappen met ze uitzetten, zien dat ze groeien: ik vind het geweldig om daar deel van uit te mogen maken. Ook in 2020 komen er dus weer twee nieuwe rondes van mijn Groeisprong-traject: in januari en in september. Beide wel met kleine groepjes, omdat persoonlijke aandacht voor mij voorop staat.

Daarnaast ga ik in 2020 ook een VIP-variant aanbieden van mijn training Scoren in Google in 2020. Ook hierbij ga je één op één coachingssessies met mij hebben om te zorgen dat al jouw ideale klanten straks jouw website weten te vinden. Dit traject van drie maanden zal begin maart van start gaan. Je kunt je er nu nog niet voor inschrijven, maar laat het zeker weten als je interesse hebt in dit VIP-traject.

 

Live, live, live

In 2019 is live een veel grotere rol gaan spelen in mijn bedrijf. In mei organiseerde ik voor het eerst Ik help jou online Live & Lunch en in oktober zelfs een heel Vliebiza Weekend. Van die laatste staat er voorlopig geen herhaling in de planning voor 2020, maar Ik help jou online Live & Lunch komt zeker wel terug in het nieuwe jaar. Mogelijk ga ik zelfs on tour door het hele land, omdat ondernemers uit andere delen van Nederland ook aangeven het leuk te vinden om een keertje te komen.

Verder denk ik heel voorzichtig ook aan een variant van mijn Academielidmaatschap waarbij je vier keer per jaar een livedag hebt in een kleine groep, met een combinatie van een waardevolle door mij gegeven workshop, brainstormen met mij en de andere deelnemers, hot seats en een workshop van een gastexpert. Dit zal iets zijn voor het najaar, maar het is altijd goed om ook daarvoor al plannen te hebben.

Tot slot wil ik ook zelf meer naar live events gaan. Dit jaar ben ik alleen bij het supergave event van Kim Munnecom geweest, maar het wordt tijd dat ik weer eens wat meer de deur uit ga. 😉

 

Een event organiseren

Durf ik dit al te schrijven? Nou, vooruit. Het lijkt me heel gaaf om in 2020 een Ik help jou online live event te organiseren. Dit om de ondernemers die mij volgen de kans te geven om live verbinding met elkaar te maken en hen dan ook een inhoudelijk waardevolle dag te geven. Ook dit zal iets zijn voor volgend najaar, maar ik bedacht me ook dat het leuk is om eerst eens proef te draaien met een live middagevent. En dat zou dan zomaar eens al volgend voorjaar plaats kunnen vinden. Bijvoorbeeld als de Academie op 9 april 2,5 jaar bestaat.

 

Meer inkomsten op de automatische piloot

De meeste klanten en omzet krijg ik op dit moment door de dingen die ik voor de schermen doe: challenges organiseren, webinars geven, enzovoort. Maar voorzichtig komen er ook wat inkomstenstromen op gang vanuit bijvoorbeeld een funnel en affiliate marketing. Dingen die tijd en aandacht nodig hebben voordat ze goed op gang komen, maar die – als ze eenmaal lopen – vanzelf inkomsten binnen kunnen brengen. In 2020 wil ik beide inkomstenstromen gaan uitbouwen, door nog meer tijd te maken om dit heel sterk neer te zetten.

 

Zo, dat zijn – naast het hele jaar door veel plezier en energie hebben – mijn belangrijkste doelen voor 2020. Ik ben heel benieuwd naar die van jou. Laat je het weten in een reactie op dit artikel?