fbpx

Bloggen is een uitstekende manier om klanten en omzet uit Google te halen. Met goede blogs bereik je mogelijke klanten die jou in Google vinden, maak je een connectie met je lezers en bouw je vertrouwen bij hen op, belangrijke voorwaarden voor het online krijgen van klanten. In dit artikel deel ik 5 gouden tips met je om klanten en omzet te krijgen dankzij je blogs.

 

Gouden tip 1: wees bereid je perfectionisme los te laten

Ik ken heel wat ondernemers die allerlei ideeën voor blogs in hun hoofd hebben, maar die zelden een nieuw blog op hun website plaatsen. Net zoals ik genoeg ondernemers ken die gerust drie uren of meer van hun kostbare tijd besteden aan het schrijven en publiceren van één blog.

Heel vaak heeft dit te maken met één ding: het perfect willen doen. Sterker nog: het té perfect willen doen. Het perfecte onderwerp willen kiezen. De perfecte tekst willen schrijven. Het perfect willen doen met het verwerken zoekwoorden in je blogs. En dat perfectionisme staat je productiviteit enorm in de weg.

En ik herken het hoor. Ik was de afgelopen tijd net lekker bezig met het maken van Reels op Instagram toen ik een Reel zag van een dame die zei dat Reels met alleen een pratend hoofd in beeld oersaai waren om naar te kijken. Je moest afwisselen met camerastandpunten, in- en uitzoomen, enzovoort. Drie keer raden hoe ik mijn Reels tot dan toe maakte? Juist ja, met dat pratende hoofd in beeld. Maar dat was dus niet Perfect, en dus maakte ik daarna maar geen Reels meer.

Als jij van jezelf weet dat je last hebt van perfectionisme, vraag jezelf dan eens af of je bereid bent daar in elk geval een stukje van los te laten. Vraag jezelf eens af of het delen van waarde om jou gaat en om dat jij perfect overkomt bij anderen, of dat het om het helpen van anderen gaat. Als het om dat laatste gaat: laat je perfectionisme dan eens wat meer los, omdat je dan vele malen meer voor een ander kunt betekenen. En zelfs een inspiratiebron voor een ander kunt zijn, door te laten zien dat een ander ook niet naar perfectie hoeft te streven.

Zullen we dat afspreken? Dan beloof ik jou dat ik gewoon weer eens een nieuwe niet-perfecte Reel ga maken.

 

Gouden tip 2: schrijf over onderwerpen die aansluiten op je aanbod

Je hoeft helemaal niet zo vaak mogelijk te bloggen om er de vruchten van te plukken, als je maar de juiste onderwerpen uitkiest. Onderwerpen die aansluiten op het aanbod waarmee jij mensen kunt helpen. Als je daar dan ook nog wat slimme zoekwoorden in verwerkt, dan komen ze nog bovendrijven in Google ook – als jouw mogelijke klanten naar dit onderwerp aan het googelen zijn.

Kortom, schrijf blogs over onderwerpen die op jouw aanbod aansluiten. En als je wilt, dan help ik je daar graag bij tijdens de Blog Bootcamp waar je je hier gratis voor kunt aanmelden.

 

Gouden tip 3: schrijf geen saai opstel, maar een kleurrijke tekst

Over elk onderwerp kun je op allerlei verschillende manieren schrijven. Ik zou dit blog met 5 gouden tips om meer klanten te krijgen dankzij je blogs ook op een heel andere manier kunnen schrijven: met alleen 5 praktische tips op een rijtje. In plaats daarvan kies ik ervoor hier en daar een anekdote te vertellen, en tussendoor ook nog even mijn visie op perfectionisme met je te delen.

Waarom? Omdat een blog met alleen vijf gouden tips over klanten krijgen uit je blogs supersaai is om te lezen. Je kunt het dan anno nu ook gewoon door Chat GPT laten schrijven, waardoor het een dertien in een dozijn verhaal wordt waarvan iedereen meteen ziet dat je het niet zelf geschreven hebt. Je lezers pikken er misschien wel een paar tips uit op, maar verder gebeurt er niet zo veel. Ze bouwen geen band met jou als schrijver van het blog op.

Terwijl ik je door een anekdote te vertellen mee kan nemen in een verhaal dat je voor je kunt zien, en jij daardoor meer een connectie kunt maken met mij. Gebeurt er ook iets met jouw lezers terwijl ze jouw blogs lezen? Of schrijf je, als je een blog schrijft, meer een opstel zoals je dat vroeger op school moest inleveren bij de lessen Nederlands? Stop meer kleur in je blogs: met anekdotes, met het delen van jouw mening, met andere dingen die zorgen dat je blogs geen dertien in een dozijn stukjes tekst zijn.

 

Gouden tip 4: zorg dat mensen vaste bloglezers worden

Soms kan iemand na het lezen van één van je blogs al klant bij je worden (zie gouden tip 5), maar meestal is er wat meer nodig dan alleen het lezen van één blog. Daarom is het slim om lezers van je blogs uit te nodigen om met jou in contact te blijven, zodat je bij hen ook je toekomstige blogs onder de aandacht kunt brengen.

Ik weet niet hoeveel blogs jij inmiddels al van mij gelezen hebt (laat het gerust even weten in de reacties hieronder), maar ik gok erop dat je een sterkere band met mij voelt als je al meer dan een jaar elke week mijn blog(s) leest dan wanneer dit het eerste blog is. En dat de kans dan ook groter is dat je op zijn minst al één keer een aanbod van mij gekocht hebt.

Dat is hoe het ook werkt bij jouw bloglezers. Kijk dus wat je kunt doen om hen in jouw online wereld te houden. Dat kun je zo simpel of zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Zo kun je jouw websitebezoekers de mogelijkheid geven om een abonnement te nemen op je blogs, maar ook om zich bijvoorbeeld in te schrijven voor een gratis e-book of iets dergelijks, waardoor ze op jouw e-maillijst terechtkomen. Wees creatief en maak van eenmalige bloglezers terugkerende bloglezers.

 

Gouden tip 5: haak aan bij wat voor jouw mogelijke klant een logische vervolgstap is

Als je online succesvol klanten wilt krijgen, is het super belangrijk dat jij goed bent of wordt in je verdiepen in jouw mogelijke klanten. Wat hebben zij van jou nodig voordat ze de stap naar jouw aanbod durven te zetten? En wat is dan een logische uitnodiging die je hen kunt doen aan het einde van je blog?

Zo kun je aan het einde van je blog wel een uitnodiging doen om rechtstreeks je aanbod van duizend euro of meer te kopen, maar is het logisch dat iemand die alleen een blog van jou gelezen heeft die stap zet? Is het iets dat je zelf zomaar zou doen, na alleen het lezen van een blog? En ligt dat anders wanneer het om een aanbod van 25 euro gaat?

Er zijn allerlei verschillende uitnodigingen die je aan het einde van een blog kunt doen: ‘neem contact met me op als …’, ‘vraag mijn gratis e-book aan’, ‘vraag een gratis kennismakingsgesprek aan’, ‘meld je aan voor de gratis workshop die ik binnenkort geef’, ‘bekijk hier mijn aanbod’, enzovoort. Het is aan jou om te kiezen welke vervolgstap het meest passend is aan het einde van jouw blog. Beweeg daarin mee met het gemiddelde tempo dat jouw klant nodig heeft – en je zult zien dat je veel gemakkelijker nieuwe klanten krijgt dankzij jouw blogs, zeker als je die vervolgstap ook weer heel goed uitvoert.

 

Bloggen om meer klanten en omzet te krijgen: laat mij je helpen

In de Blog Bootcamp, de gratis Krijg klanten en omzet uit Google-training die ik geef in de week van 13 november, neem ik je helemaal bij de hand in het schrijven van een klantentrekkend blog. We gaan samen stap voor stap aan de slag om een blog te schrijven dat goed kan gaan scoren in Google en dat jouw mogelijke klanten enthousiast maakt om gebruik te maken van jouw aanbod.

Meld je hier aan voor deze gratis blogtraining.