fbpx

Hoe kijk je terug op 2020? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2021? Deze vragen stelde ik aan verschillende van mijn klanten. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag het achtste en laatste deel: het verhaal van Noeky Karreman.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ik ben Noeky en als ondernemerscoach en facilitator help ik ondernemers om met praktisch ondernemersadvies meer structuur en overzicht te krijgen in hun onderneming. Dat doe ik bijvoorbeeld door het geven van workshops waarin je jouw koers bepaalt voor het nieuwe jaar. In mijn workshop ‘Wat ben jij in 2021 van plan?’ maak je een vision board en schrijf je een zakelijk jaarplan. Hiermee geef je op een krachtige manier richting aan jouw plannen voor het nieuwe jaar. En zet je ook het universum aan het werk, want dat is wat een vision board doet!

Ook bied ik een mastermindtraject aan, waarin ondernemers een half jaar lang gefocust en met motivatie en feedback van de groep aan hun ondernemersdoelen werken. Een mastermindgroep zorgt voor businessbuddy’s waarmee je altijd kunt sparren. Ze houden je scherp, steunen je bij het zetten van stappen die je uitstelt of waar je tegenop ziet. Ik vind het geweldig om te zien wat voor prachtige stappen de deelnemers aan die groepen maken!”

 

2020 is een turbulent jaar geweest. Waar ben jij het meest trots op als je als ondernemer terugblikt op dit jaar?

“Op de groei die ik doormaak: zowel als persoon als mijn bedrijf. Het was zeker een turbulent jaar, en niet alleen door corona. In het voorjaar ben ik gescheiden, waardoor mijn leven aardig op z’n kop stond en alle zekerheden wegvielen. Toen we een maand later in lockdown moesten, kwam dat heel rauw op mijn dak vallen. Het duurde echt even voordat ik de omschakeling kon maken om alles online te gaan doen. En dit najaar heb ik zelfs een online workshop voor 30 deelnemers gedaan! Heel spannend, maar erg gaaf om te doen! Al blijft mijn hart toch bij live bijeenkomsten hoor.”

 

Wat is een waardevolle les die je meeneemt uit 2020?

“Dat ik meer op mijn intuïtie mag vertrouwen. Onlangs heb ik een HBDI-denkstijl analyse gedaan. En dat leverde me veel waardevolle inzichten op. De analyse bevestigde voor mij onder andere mijn onderscheidend vermogen als ondernemerscoach. En ook de richting die ik met mijn bedrijf ben ingeslagen. Het verraste me niet dat termen als ‘praktisch’, ‘organisatie’ en ‘structuur’ dominant uit de analyse kwamen. Dat is precies waarvoor klanten graag bij mij komen: om stap-voor-stap overzicht en structuur in hun plannen en doelen aan te brengen. Zodat ze hun doelen daadwerkelijk realiseren.

Wat ik heel fijn vond om te ontdekken was dat mijn inter-menselijke capaciteiten veel groter zijn dan ik zelf inschatte. En dat ik dus meer op mijn intuïtie mag vertrouwen. Soms merk ik iets op bij een klant, maar ik benoem dat niet altijd. Omdat ik het nog niet kan beargumenteren bijvoorbeeld. Achteraf blijken mijn bevindingen meestal te kloppen. Daar kan ik nog meer uithalen dus, en mijn coaching nog waardevoller maken voor mijn klanten.”

 

Kun je iets vertellen over één of twee mooie plannen die je voor je bedrijf hebt voor 2021?

“Nog meer de focus op werken met groepen. Ik krijg daar veel energie van, en vind het geweldig om de ondernemers langere tijd te begeleiden en groeistappen te zien maken. Daarom ga ik mijn mastermindprogramma ook nog waardevoller maken.

Ook ga ik mijn doelgroep en usp aanscherpen (eindelijk….): ik ga me focussen op ondernemers die liever in hun comfortzone blijven maar in kleine stapjes toch willen groeien met hun bedrijf. En die niet begeleid willen worden door een pusherige coach, maar juist door iemand die voor rust en overzicht zorgt. Dat zijn de ondernemers die ik het beste kan helpen.

Dat kwartje viel tijdens jouw Lanceer-bootcamp en de maand-opdrachten die jij gaf in de besloten Facebookgroep. In die periode vielen opeens alle puzzelstukjes op zijn plek qua ideale doelgroep en mijn usp. Eindelijk! En het lag vlak voor mijn neus, maar blijkbaar duurde het een tijd voordat het klopte voor mijn gevoel.”

 

Heb je een droomdoel voor 2021?

“De middelen hebben om een mooie reis te maken met mijn kinderen. Het plan was om met kerst 2020 mijn vriendin en haar gezin te bezoeken in Nieuw-Zeeland. Dat ging natuurlijk niet door.

O ja, en een huisje aan het water. Om te wonen en het liefst mijn groepen ondernemers te kunnen ontvangen. Genoeg dromen dus, en die heb ik allemaal op mijn vision board terug laten komen. Zo word ik er elke dag aan herinnerd!”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2021?

“Ik merk dat veel ondernemers hun dromen een beetje zijn kwijtgeraakt de afgelopen tijd. Heel logisch ook, want het is een raar jaar waarbij veel ondernemers grote klappen hebben gekregen. Om dat vlammetje weer een beetje aan te wakkeren en richting te bepalen voor 2021 werkt het heel goed om een vision board te maken.

Door mooie plaatjes en woorden die je in tijdschriften aanspreken op een groot vel papier te plakken maak je je dromen en doelen visueel. Je haalt ze als het ware naar de realiteit, en legt vast wat voor jou belangrijk is. Je vision board schept een kader voor het nieuwe jaar, het inspireert je om stappen te blijven zetten. Vaak zitten er veel verborgen boodschappen in een vision board. Daarom vind ik het ook altijd zo waardevol om de vision boards met de hele groep te bespreken tijdens mijn workshop. De feedback die je krijgt geeft echt een verdieping aan je board. En ook de kleuren die je gebruikt hebt geven een krachtige boodschap af!”

 

En tot slot, waar kunnen we jou en je bedrijf volgen?

Website: www.karreman010.nl

Facebook: facebook.com/Karreman010