fbpx

Hoe kijk je terug op 2020? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2021? Deze vragen stelde ik aan verschillende van mijn klanten. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 6: het verhaal van Karin Immerzeel.

 

WIL JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF EN JE BEDRIJF?

“Ik ben Karin Immerzeel (60) en samen met mijn man Jan van Loon run ik sinds 2012 een Bed and Breakfast in Midden Portugal (Beiras). Vanaf het moment dat ik Jan ken heeft hij altijd de levensfilosofie gehad om nooit langer dan 5 jaar ergens te werken. Na die 5 jaar pakte hij zijn rugzak en trok er dan voor een periode op uit, om daarna weer een nieuwe werkuitdaging aan te gaan. In 1986 hebben we allebei onze baan opgezegd en zijn we in Amsterdam op de fiets gestapt. Het doel was om naar China te fietsen. 18 maanden later, 18.000 kilometer later en na meer dan 18 landen te hebben doorkruist en na natuurlijk vele belevenissen bereikten we ons doel: Beijing in China. Nadat we met de Transiberië Expres naar huis zijn gereisd, zijn we weer aan het werk gegaan en hebben we ieder ons eigen bedrijf gehad. Tot een lange verre reis is het niet meer gekomen, maar daar voor in de plaats wilden we ergens anders gaan wonen en werken. Na een lange zoektocht hebben we in 2005 een oude boerderij in Midden Portugal gekocht. Na een drastische verbouwing, hebben we nu een in alle opzichten duurzame maar zeer comfortabele en luxe B&B met 9 kamers, een natuurhuisje en een ecologisch zwembad.”

 

2020 IS EEN TURBULENT JAAR GEWEEST. WAAR BEN JIJ HET MEEST TROTS OP ALS JE ALS ONDERNEMER TERUGBLIKT OP DIT JAAR?

“Het jaar 2020 was voor ons als ondernemer vooral een zeer uitdagend jaar. De vooruitzichten waren begin van het jaar veelbelovend, we waren volop met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bezig en toen viel ineens de hele wereld stil. Voor ons betekende dat, dat er geen reserveringen meer binnenkwamen, we geconfronteerd werden met allerlei vragen van mensen die al gereserveerd hadden en dat we noodgedwongen ook de handrem op onze uitgaven moesten zetten. Na de eerste schrik hebben we onszelf snel herpakt en zijn we ons gaan verdiepen in ‘hoe nu verder’. In die beginperiode hebben we ons vooral beziggehouden met het Coronaproof maken van onze accommodatie zodat, als de grenzen weer open zouden gaan en de Portugezen ook weer van huis mochten, we weer snel en vooral veilig gasten zouden kunnen ontvangen. Het uitgangspunt dat – ook ten tijde van Corona – onze gasten vooral het ultieme vakantiegevoel moeten kunnen ervaren, is overeind gebleven en daar zijn we zeer trots op. Even geen corona en gewoon heerlijk genieten van onze mooie Quinta.

Verder hebben we alle ‘noodgedwongen’ vrije tijd aangegrepen om dingen op te pakken waar we normaal gesproken geen tijd voor hebben. Een B&B runnen is niet alleen je met gasten bezighouden, ontbijt klaarmaken of de kamers schoonmaken, maar is ook nadenken en bezig zijn met marketing. Een ondergeschoven kindje in ons geval. Daar hebben we dit jaar verandering in aangebracht. We hebben een volledig nieuwe website laten maken en het onderwerp marketing opgepakt. Belangrijk doel voor ons is hoe we onze gasten rechtstreeks laten boeken. Dus de cursus ‘hoe haal ik continu klanten uit mijn website’ gestart, de bootcamp ‘hoe worden we gevonden in google’ gedaan, de drempel overgestapt om onze eerste blog te schrijven en geleerd hoe je hetgeen je te bieden hebt onder de aandacht brengt en de potentiële gasten warm laat lopen voor je aanbod. We zijn er nog niet, maar we hebben stappen gemaakt en daar zijn we heel trots op.”

 

WAT IS EEN WAARDEVOLLE LES DIE JE MEENEEMT UIT 2020?

“Een waardevolle les die we uit 2020 meenemen naar de toekomst is dat je vooral positief met de toekomst bezig moet zijn en niet te lang blijft treuren bij tegenvallers in het heden of recente verleden. Als het even niet meezit – en dat geldt dit jaar voor heel veel bedrijven – moet je vooral vooruit kijken, flexibel zijn en nieuwe mogelijkheden of kansen ontdekken. Daarnaast moet je vooral zichtbaar blijven en contact houden met je potentiële gasten of ex-gasten. Want als de situatie het weer toelaat moeten je deuren direct weer wagenwijd openstaan om je lieve gasten weer te verwelkomen.”

 

KUN JE IETS VERTELLEN OVER ÉÉN OF TWEE MOOIE PLANNEN DIE JE VOOR JE BEDRIJF HEBT VOOR 2021?

“Jazeker. We hebben een fantastische B&B, maar we horen nog te vaak van gasten die hier komen: ‘hoe kan het dat mensen deze plek niet kennen?’. Dit geldt voor de individuele vakanties, maar zeker ook voor de arrangementen en de groepen. We zullen onze pijlen richten op drie hoofddoelen: meer rechtstreekse boekingen, onze mooie arrangementen meer onder de aandacht brengen en in het voor- en naseizoen willen we meer groepen hebben. Onze accommodatie is zeer geschikt voor groepen tot 20 personen. Intieme familiefeesten, intieme bruiloftsfeesten, retreats. Volledig verzorgd natuurlijk zodat de groep kan genieten van het gezellig samen zijn of zich kan richten op hun retreat.”

 

HEB JE EEN DROOMDOEL VOOR 2021?

“Voor ons bedrijf heb ik zojuist onze dromen verwoord. Als die dromen gaan uitkomen, kunnen we ook weer investeren in een extra werknemer, waardoor we voor onszelf ook weer meer vrije tijd kunnen creëren. Dat zou betekenen: zelf weer een keer op vakantie gaan. Door persoonlijke omstandigheden is dat er in 2019 niet van gekomen en waarom het er in 2020 niet van is gekomen is wel duidelijk.”

 

HEB JE EEN MOOIE OF INSPIRERENDE BOODSCHAP DIE JE AAN ANDERE ONDERNEMERS MEE WILT GEVEN VOOR 2021?

“Tijdens alle online sessies bij Rimke ben ik heel veel enthousiaste ondernemers tegengekomen en toen heb ik vooral geleerd dat je veel van elkaar kunt leren. Niet alleen van de ondernemers in je eigen branche, maar ook van ondernemers die iets heel anders doen dan jezelf. Dat komt denk ik ook omdat je in principe allemaal potentiële klanten van elkaar kunt zijn. Ik vind dat heel inspirerend en kan iedereen het online platform aanraden. Kijk naar elkaar, luister naar elkaar, adviseer elkaar en inspireer elkaar. ”

 

EN TOT SLOT, WAAR KUNNEN WE JOU EN JE BEDRIJF ONLINE VINDEN?

“Dat kan op onze website, LinkedIn, Instagram, Pinterest en de Facebookpagina’s:

 

Website:  https://quintavaleporcacho.com

Facebook: https://facebook.com/QuintaValePorcacho

Linkedin: https://linkedin.com/in/karin-immerzeel-30b41434

Instagram:  https://instagram.com/quintavaleporcacho

Pinterest: https://nl.pintarest.com/karinimmerzeel/_created