fbpx

Hoe kijk je terug op 2020? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2021? Deze vragen stelde ik aan verschillende van mijn klanten. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 4: het verhaal van Mélanie Deijn.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ik ben Mélanie Deijn (58) en eind november 2013 verhuisden mijn man en ik naar de Auvergne in Frankrijk om een groepsaccommodatie over te nemen. Het was al sinds onze verkeringstijd een droom ooit een camping te beginnen, maar we kregen twee mooie zoons en het kwam er even niet van tot het moment kwam dat we zeiden: ‘Het is nu of nooit’. We beseften dat we van een camping alleen niet zouden kunnen leven en besloten om op zoek te gaan naar een huis waar we chambres d’hôtes in konden beginnen. We waren heel blij toen de groepsaccommodatie op ons pad kwam, met voldoende ruimte om ook een kleine camping met een safaritent te beginnen. Inmiddels hebben we ook twee huisjes op het terrein gebouwd.”

 

2020 is een turbulent jaar geweest. Waar ben jij het meest trots op als je als ondernemer terugblikt op dit jaar?

“We hadden de kalender vol reserveringen staan en het zou het beste jaar tot nu toe gaan worden. Om een lang verhaal kort te houden, daar werd een stokje voor gestoken en daar waren we even goed van slag van.

Waar ik daarom het meest trots op ben is dat we toch de moed er in hebben gehouden. Dat we gezocht hebben naar andere oplossingen, zoals één van de huisjes zo snel mogelijk in orde maken voor de verhuur om toch inkomsten te hebben. Dat bleek een hele goede zet te zijn! Ik ben er ook trots op dat we met de gasten die wel mochten en konden komen een hele leuke zomer hebben gehad waar we met plezier op terug kunnen kijken. En ik ben er trots op dat we eindelijk de knoop hebben doorgehakt om de groepsaccommodatie volgend jaar op een andere manier te gaan verhuren. Iets waar we al langer over nadachten, maar nu definitief voor gekozen hebben.

Ik ben ook trots op al mijn Natuur Weetjes. Dit staat los van het bedrijf, hoewel veel campinggasten met hun kinderen er naar kijken, maar ik kan daar mijn kennis en enthousiasme voor de natuur goed in kwijt!”

 

Wat is een waardevolle les die je meeneemt uit 2020?

“Voor ons is een waardevolle les dat, daar waar een deur dicht gaat, een andere zich dus opent. Als er geen virus was gekomen hadden we die knoop misschien nog steeds niet doorgehakt, want het is toch weer een risico om van voor af aan te gaan beginnen. Maar we zijn al eerder aan een avontuur begonnen en we weten dat we het kunnen, dus we gaan er weer helemaal voor!”

 

Kun je iets vertellen over één of twee mooie plannen die je voor je bedrijf hebt voor 2021?

“We gaan de groepsaccommodatie ombouwen tot chambres d’hôtes. Het idee is om twee luxe kamers te maken en een slaapzaal voor passerende reizigers. We hebben grootse plannen voor een verbouwing van het hele gebouw, maar we beginnen maar met die eerste twee kamers. We zien eigenlijk alleen maar voordelen, omdat we het gebouw dan ook voor onze camping- en andere gasten kunnen gaan gebruiken. Het wordt meer van ons en dat voelt goed. We gaan dan ook koken en dat is nieuw, maar: ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’ 😉

We gaan ook wandelweken organiseren in juni. We willen graag laten zien hoe prachtig de Livradois-Forez is en hoe kan dat beter dan door mensen mee op pad te nemen. Ik wil de promotie daarvan goed aanpakken en gebruik alle tips van de training om een mooie lancering te maken. Natuurlijk moet er nu ook een nieuwe website komen, maar daar hebben we in de winter de tijd voor.”

 

Heb je een droomdoel voor 2021?

“Voor ons bedrijf is dat duidelijk: ik droom dat er mensen hier komen logeren en genieten van ons prachtige plekje. Ik zie het voor me hoe ze, moe na een wandeling, lekker op het terras een wijntje drinken. Op persoonlijk vlak zou ik heel graag weer eens kerst vieren met allebei onze jongens en hun vriendinnen. Wie weet kan dat in 2021 wel bij ons of in Nederland!”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2021?

“Eigenlijk zei ik het al eerder; als er een deur dicht gaat, gaat er een andere open. Durf te kiezen en durf te dromen, want ik ben er van overtuigd dat als je er vol enthousiasme voor gaat en het al helemaal voor je ziet alsof het al zo is, dat het je lukt!”

 

En tot slot, waar kunnen we jou en je bedrijf online vinden?

“Dat kan op onze website, Facebookpagina’s en YouTube-kanaal:

 

Website: https://www.deux-freres.fr/

Facebook wandelen: https://www.facebook.com/groups/160849681359679

Facebook camping: https://www.facebook.com/DeuxFreres

Facebook gîtes: https://www.facebook.com/giteslesdeuxfreres

YouTube, waar je ook de Natuur Weetjes kunt vinden: https://www.youtube.com/channel/UCOpUmGdePYvmHulxgsHWhSA