Doelen en dromen voor 2021: “Bouwen aan mijn droomplek waar mensen de magie voelen” - Ik help jou online

Hoe kijk je terug op 2020? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2021? Deze vragen stelde ik aan verschillende van mijn klanten. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 7: het verhaal van Jolinda Cath.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Hoi, ik ben Jolinda Cath en heb ruim 14 jaar geleden mijn fotografiebedrijf opgezet. Dit werk combineerde ik met reizen begeleiden en zo kwam ik 11 jaar gelden in Jordanië met fotografiereizen. Een jaar later verhuisde ik naar dit land, omdat mij een baan aangeboden was en door, cliché.. de liefde. Beiden hielden na 4 jaar op. En ik heb toen de stap gezet om te blijven en mijn andere passies te volgen: Ik ging yogalessen geven en retraites organiseren. En daarnaast heb ik mijn massage- en reikipraktijk opgezet. Eerder dit jaar dacht ik terug te keren naar Nederland en in deze voorbereiding voelde ik te ‘moeten’ kiezen tussen mijn passies. Dat dit nodig was voor focus, om professioneler over te komen. Maar ik wilde eigenlijk helemaal niet kiezen. Kon het ook niet. En mede door de cursus van Rimke kreeg ik de bevestiging dat kiezen helemaal niet hoeft. Waar ik juist blij van word is de combinatie en de afwisseling. Dat geeft me juist extra motivatie, inspiratie en enthousiasme. En in 2021 kom ik alsnog naar Nederland voor het volgende avontuur.”

 

2020 is een turbulent jaar geweest. Waar ben jij het meest trots op als je als ondernemer terugblikt op dit jaar?

“Tjonge. Even zien. Ik ben trots op verschillende dingen: als ondernemer hernieuwde focus en vertrouwen gevonden en de websites voor beide bedrijven gemaakt. Trots dat ik de sites zelf heb gebouwd, wat best een prestatie is voor mij, want ik wist werkelijk zo goed als niets.
Waar ik ook trots op ben is dat ik het in mijn eentje gewoon hartstikke goed gedaan heb. Zonder inkomen, in volle lockdown, maanden niemand zien, al die onzekerheid, toch in je eentje in een ver land…. en daar middenin ben ik tot rust gaan komen en gaan voelen wat ik nu echt wil gaan doen, waar mijn verlangens liggen en wat goed voor mij is.
Oh, en zeker heb ik heel wat dagen met tranen en frustratie gezeten. Maar ik ben de tijd gaan nemen om de vraag te stellen; Welke kant wil ik nu echt op? Waar word ik blij van? Wat kan ik goed? Laat ik los wat ik nu doe of niet?
En sommige antwoorden lagen gewoon voor me! Ik keek er door drukte gewoon overheen.
Voordat ik naar Jordanië verhuisde liep mijn fotografiebedrijf hartstikke goed, alleen deed ik er de afgelopen jaren een stuk minder mee. Maar de liefde is hervonden, dus die website dan ook maar totaal op de schop. Het was geen toeval dat net rond diezelfde tijd mijn oog viel op Rimke’s aanbod voor een bootcamp en ik zo bij haar training ben gekomen die me enorm heeft geholpen. In vele opzichten.”

 

Wat is een waardevolle les die je meeneemt uit 2020?

“Dat ik heel goed alleen kan zijn, nog sterker ben dan ik dacht en daarnaast vooral ook het vertrouwen heb dat dingen goed komen. Vroeg of laat. Vertrouwen ook als ondernemer: op het moment dat ik het losliet dat ik inkomen moest hebben, en mezelf 3 maanden de tijd gaf om een soort van retraite te hebben, kwam het werk naar me toe. Eerst een beetje en al snel iets meer. En daarna nog meer. Ik moest ‘sorry, ik zit die dag vol’ tegen mensen zeggen! Ik kreeg een vaste klant uit de koninklijke familie erbij! Hoe vet is dat!
Een waardevolle les voor mij is de bevestiging (weer) krijgen dat vanuit rust en vertrouwen je meer en meer bij jezelf komt. Dat het juiste werk naar jou komt. Je voelt vanuit rust en vertrouwen beter wat goed voor je is en wat niet. Dit geldt voor jezelf als persoon en als ondernemer. En wat goed voelt voor jou, dat voelt ook je klant.”

 

Kun je iets vertellen over één of twee mooie plannen die je voor je bedrijf hebt voor 2021?

“Als eerste ga ik na 10 jaar terugkeren naar Nederland, een jaar later dan gepland. Ik zoek nog wel een plekje om heen te kunnen gaan, maar waar ik ook terechtkom, Nederland of ergens anders in Europa, ik heb veel ideeën en plannen. Naast mijn behandelpraktijk opnieuw opzetten, wil ik focus hebben op de reiki afstandsbehandelingen. Ook wil ik graag reikicursussen (deels) online geven. Een of twee retraites staan ook op mijn verlanglijst. En op het gebied van fotografie zie ik meer en meer online les en workshops voor me. Misschien gaan we (ik en mijn 2 honden) in 2021 al wel in onze camper Europa rond en dan ga ik bedrijven en mensen fotograferen. En al reizende zullen we onze droomplek in het zuiden gaan vinden. :-)”

 

Heb je een droomdoel voor 2021?

“Ik hoop in 2021 mijn vakantiehuisje te vinden. In de natuur. Waar ik kan creëren wat ik wil: een magische plek, vol kleur en warmte. Een plek waar ik mensen kan ontvangen en inspireren en waar ik les en behandelingen kan geven.
Al jaren droom ik hiervan en krijgt dit meer en meer vorm. Deze plek kan in Nederland zijn, maar ook in Zuid-Europa. En eigenlijk het liefst allebei; een vakantiewoning in Nederland, zodat ik altijd een plek heb om naar terug te keren. En een mooi huisje in Spanje of misschien Portugal. Mijn doel is om deels in Nederland te wonen en te werken en deels in het zuiden. De plek hoeft niet groot te zijn, als het maar karakter heeft en ruimte buiten. Ik wil blijven geloven dat het juiste huisje op het juiste moment komt. En het zal vast via via gebeuren. Ik hoop zo dat dit in 2021 gaat gebeuren, want het verlangen is groot om te gaan bouwen aan mijn droomplek waar ik mezelf kan zijn en waar mensen de magie voelen.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2021?

“Je zou eens ‘actief wachten’ kunnen proberen. Als je actief wacht, ben je alert, maar vanuit rust. Zonder achterover te leunen. Vertrouwen in jezelf, je bedrijf en wat gaat gebeuren. Daarbij loslaten wat moet gebeuren, want dan komt er ruimte waarin dingen kunnen ontstaan en gebeuren. Meegaan op de flow. Ik geloof in flow, en daarom heb ik als bedrijfsnaam flow-spirit bedacht.”

 

En tot slot, waar kunnen we jou en je bedrijf online volgen?

Dat kan op verschillende plekken:

https://flow-spirit.com/
http://jolindacath.nl/
https://www.facebook.com/jolinda.cath/
https://www.instagram.com/jolindacath/