fbpx

Hoe kijk je terug op 2019? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2020? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 4: het verhaal van Marrit Postma.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ik ben Marrit Postma en naast onderneemster ook moeder van twee zoontjes, waarvan de jongste dit jaar geboren is. Vanuit mijn bedrijf Woordprikkels help ik voornamelijk vrouwelijke ondernemers met tekst en taal. Zo corrigeer ik teksten, bied ik brainstormsessies aan waarin ik meedenk over onderwerpen en invalshoeken voor blogs en andere berichten en begin ik binnenkort met het organiseren van schrijfcafés voor ondernemers. Dan kan een klein groepje ondernemers bij mij aan tafel komen schrijven aan teksten voor hun bedrijf zoals blogs, nieuwsbrieven en berichten voor social media en mij vragen stellen en tips krijgen over tekst en taal.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2019?

“Dat ik ondanks een best vermoeiende zwangerschap meer klanten heb kunnen helpen met weer heel diverse teksten. Van blogs tot e-books en werkboeken tot berichten voor social media. Ik heb ze allemaal gecorrigeerd en tips gegeven waarvan de teksten nog beter werden.

Ik ben ook trots dat ik het moederschap en het ondernemen goed weet te combineren. Soms is het puzzelen met tijd: wanneer ben ik beschikbaar voor klanten en wanneer voor de kinderen? Maar uiteindelijk komt alles goed en kijk ik vaak ook tevreden terug op een dag of week waarin me alles weer gelukt is.”

 

Kun je iets vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf voor 2020?

“In 2020 ga ik verder met de plannen die ik al had voor 2019. Ik wilde al starten met brainstormsessies via Skype en een schrijfcafé voor ondernemers organiseren, maar door mijn zwangerschap is dat allemaal wat minder snel van start gegaan. Dit ga ik dus nu verder oppakken en uitvoeren.”

 

Heb je een droomdoel voor 2020?

“Ja, ik wil echt van start gaan met de schrijfcafés voor ondernemers. Ik houd van de combinatie van mensen ontmoeten en ze ook echt verder kunnen helpen.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De Academie helpt doordat ik zoveel meer leer over online marketing en door de leuke groep ondernemers ook gesteund word in het uitproberen van nieuwe dingen. Rimke komt ook altijd met passende en persoonlijke tips en adviezen. Je hoeft niet alles te doen wat er aan mogelijkheden is, maar kunt zelf kiezen welke manieren van marketing echt bij je passen en die oppakken.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2020?

“Blijf dicht bij jezelf, want dan zien anderen ook dat jij echt bent en geloven ze je boodschap. Doe niet de dingen die iedereen al doet, maar kies je eigen weg en manier van ondernemen.”

 

Wil je meer weten over Marrit en haar bedrijf?

Bezoek hier de website van Woordprikkels. En kom daar binnenkort nog eens terug, want achter de schermen wordt hard gewerkt aan een vernieuwde website.