fbpx

Hoe kijk je terug op 2019? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2020? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 5: het verhaal van Leonie Backus-Geelen.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ik ben Leonie Backus-Geelen, eigenaar van Gezondheidscoach Leudal en Powerwalkingclub Leudal. Daarnaast trotse moeder van twee puberzoons en getrouwd met Rolf. In mijn bedrijf begeleid ik (voornamelijk) vrouwen naar een gezonder en energieker leven. Dat doe ik individueel en in groepscoaching, offline in mijn praktijk aan huis, maar ook online.
Met Powerwalkingclub Leudal zet ik elke week grote groepen fanatieke mannen en vrouwen in beweging. Steeds meer mensen weten de weg naar Powerwalkingclub Leudal te vinden en het geven van de trainingen is heerlijk om te doen!”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2019?

“2019 was voor mijn bedrijf een heel mooi jaar. Het was het jaar dat ik heb besloten om te stoppen met de combinatie van mijn baan in loondienst en mijn bedrijf; sinds augustus ga ik vol voor het ondernemerschap! Ik heb ontzettend veel mensen mogelijk begeleiden naar een gezonder en energieker leven. Daarnaast ben ik in het najaar gestart met online groepscoaching, en ook daar worden heel mooie resultaten geboekt. Heel vaak ben ik buiten mijn comfortzone gegaan. Af en toe echt wel spannend, maar achteraf altijd met een goed gevoel.
De groei die ik met mijn Powerwalkingclub heb doorgemaakt, heeft gemaakt dat ik in september ook een extra trainer erbij heb aangenomen.
In september 2019 was ik genomineerd voor de Groeibriljant Leudal 2019, een prijs voor jonge bedrijven met groeipotentie. Deze nominatie was ook zeker iets om trots op te zijn!
Kortom, ik ben ontzettend tevreden over 2019 en dat is het mooie van terugkijken: dan zie je wat je allemaal gedaan en bereikt hebt.”

 

Kun je iets vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf voor 2020?

“In 2020 wil ik mijn bedrijf verder ontwikkelen. Nóg meer mensen helpen om blij met zichzelf te zijn en zich weer fit en energiek te voelen. Om dat te kunnen doen en meer mensen te kunnen bereiken, ga ik onder andere mijn online activiteiten verder uitbreiden.
Daarnaast heb ik in 2019 heel veel fantastische vrouwelijke ondernemers ontmoet, die ik in 2020 verder wil gaan helpen met een gezonde leefstijl. Ik merk dat zij soms worstelen met een druk bestaan en het dan als een uitdaging zien om toch goed voor zichzelf te zorgen. Die vrouwen wil ik in 2020 verder gaan helpen, zodat ook zij weer lekkerder in hun vel komen te zitten en met meer energie aan hun bedrijf kunnen werken.
Én ik ga in april van 2020 mijn eerste Powerwalk-trip naar Frankrijk organiseren voor een deel van mijn lopers. Ook daar heb ik superveel zin in.
Helemaal overzien kan ik 2020 nog niet, omdat mijn ervaring ook leert dat er regelmatig kansen en mensen op mijn pad komen waarmee ik mijn bedrijf weer verder kan laten groeien. De combinatie van een aantal vaste factoren en flexibiliteit vind ik dan ook ideaal.”

 

Heb je een droomdoel voor 2020?

“Mijn droomdoel voor 2020 is om een goedlopend winstgevend bedrijf te hebben. Daar gaan mijn mooie nieuwe producten zeker bij helpen. Evenals de groei van mijn Powerwalkingclub Leudal. Ik zie het als mijn missie om (met name) vrouwen weer lekker in hun vel te laten zitten, en of dat nu lukt via een traject (in mijn praktijk of online) of via het Powerwalken: het geeft gewoon superveel voldoening!”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De Ik help jou online Academie helpt mij zeker hierbij. Om ook te kunnen groeien buiten mijn eigen woonomgeving, zal mijn (online) bekendheid groter moeten worden. Hiervoor haal ik veel inspiratie uit de Academie. De lessen zijn heel helder en goed toepasbaar, waardoor ik er meteen wat aan heb. En wat een geweldige bijkomstigheid is, is dat je in een superfijne Facebookgroep komt met ‘likeminded’ ondernemers die elkaar onderling allemaal verder helpen. De vibe is supergoed.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2020?

“De boodschap die ik aan andere ondernemers wil geven is dat je moet doorpakken. Niet afwachten of denken: het komt volgende week wel, of anders de week daarna. Het is prima om dingen te overdenken, maar soms is het gewoon goed om in het diepe te springen en uit je comfortzone te gaan. Start before you’re ready. Daar groei je van als ondernemer.”

 

Wil je meer weten over Leonie en haar bedrijf?

Bezoek hier de website van Gezondheidscoach Leudal. En kom daar binnenkort nog eens terug, want de nieuwe website van Leonie is bijna af.