fbpx

Hoe kijk je terug op 2019? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2020? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 2: het verhaal van Patricia Zoer.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ik ben Patricia Zoer, een sociaal bewogen idealist, mama van 2 kleine kindjes en woonachtig in Ghana sinds 2010. Ik run met veel plezier een guesthouse met een sociale missie. Wij ontvangen reizigers/toeristen, maar organiseren ook rondreizen en plaatsen vrijwilligers. Naast het werk in het guesthouse bied ik als Ghana expat coach een compleet introductie- en begeleidingsprogramma voor organisaties die Nederlandstalige expats, vrijwilligers en studenten naar Ghana sturen.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2019?

“Op verschillende keuzes die ik heb gemaakt, maar de beste keuze is nog geweest om team Moon&Star uit te breiden en 2 teamleden meer verantwoordelijkheden te geven waardoor er meer ruimte voor mij is om heel bewust met social media, de website en bloggen bezig te zijn. Vooral dat laatste, schrijven, vind ik geweldig om te doen en er zijn steeds meer plekken waar mijn schrijfsels te vinden zijn.”

 

Kun je iets vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf voor 2020?

“Moon&Star guesthouse krijgt in 2020 een prachtig terras in de voortuin. En verder richten we ons vooral op de Ashanti tour, een compleet verzorgd 3-, 4- of 5-daags programma waarin we de gast alle prachtige, maar verborgen schatten uit de omgeving laten zien, maar waar de gast ook het leven in Ashanti ervaart, dankzij een kookles bij een lokale dame en de village tour.”

 

Heb je een droomdoel voor 2020?

“Jazeker, ik wil dat de Ashanti tour 2 keer per maand plaatsvindt én ik wil dat elke reiziger in Ghana ook Moon&Star guesthouse bezoekt.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De academie helpt praktisch gezien dankzij alle geboden waarde die wordt aangeboden in de ruime selectie aan trainingen. Maar de academie is zoveel meer! Rimke heeft een prachtige community opgebouwd met mensen die elkaar steunen, advies geven, die een stok achter de deur zijn. En Rimke zelf als coach is geweldig. Met net de juiste vragen, de juiste zetjes zorgt ze ervoor dat je op een hoger plan terecht komt. Zonder de academie had ik vele keuzes die ik dit jaar gemaakt heb niet durven maken.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2020?

“Focus op wat je goed kan en waar je zelf blij van wordt en durf de richting te kiezen met je bedrijf die daarbij hoort. Super eng, maar het werkt!”

 

Wil je meer weten over Patricia en haar bedrijf?

Bezoek hier de website van Moon&Star guesthouse.