fbpx

Hoe kijk je terug op 2019? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2020? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 3: het verhaal van Karine Vandegaer.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Bonjour, ik ben Karine Vandegaer, mijn man Rudi en ik runnen een kleinschalige chambre d’hôtes aan de Pyreneeën sinds 2012. In 2008 beslisten wij een andere wending aan ons leven te geven, de kinderen waren het huis uit. De uitdaging om een huis te renoveren sprak ons wel aan en ons oog viel op een leegstaande ferme bigourdane met zicht op de Pic du Midi. Neen, we wisten niet in welke rollercoaster we terecht zouden komen. Gedurende 2,5 jaar in een caravan wonen, met de nodige ‘ik vertrek’ tegenslagen zijn we regelmatig mekaars mindere kantjes tegengekomen. Maar ‘we did it’ en zijn trots op het resultaat van de renovatie en op de reacties van onze gasten hoe we onze B&B runnen. Ze genieten en voelen zich thuis.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2019?

“Dat ik onze gasten nog steeds culinair kan verrassen of hun wegwijs kan maken naar de mooie plekjes in onze regio. Maar vooral dat ik na de borstkankerbehandeling in 2018 en de nabehandeling toch nog deze job kan doen en geniet van onze tevreden gasten. De fijne contacten en het begrip als het een dag wat minder gaat.”

 

Kun je iets vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf voor 2020?

“Een nieuwe website de lucht inkrijgen (dat lukte vorig jaar echt niet meer) om zo meer gasten aan te trekken, maar dan vooral favoriete gasten die voor een langere periode komen. Gasten die van wandelen of fietsen, de natuur, patrimonium houden en waar ik gezellig mee kan kletsen. Kortom genieters …, want ik wil dat onze gasten genieten.”

 

Heb je een droomdoel voor 2020?

“Genoeg favoriete gasten om enkele maanden zelf te kunnen genieten buiten het hoogseizoen.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“Vooral fijne mensen ontmoeten die mekaar helpen op allerlei vlakken, brainstormen als je vastzit, hulplijnen bij mijn websiteproject, maar ook op social media. En de fantastische trainingen van Rimke.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2020?

“Volhouden, ook als het tegenzit, vooral in jezelf geloven. Altijd komt er wel op één of andere manier een helpende, troostende, opbeurende hand. Je bent sterker dan je denkt en wees vooral fier op wat je gerealiseerd hebt, hoe klein ook. De berg is ook maar ontstaan door het eerste schepje.”

 

Wil je meer weten over Karine en haar bedrijf?

Bezoek hier de website van B&B Le Buala. En kom daar binnenkort nog eens terug, want achter de schermen wordt door Karine dus hard aan een nieuwe website gewerkt.