fbpx

Hoe kijk je terug op 2019? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2020? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 6: het verhaal van Jacqueline Naaborg.

 

WIL JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF EN JE BEDRIJF?

“Mijn naam is Jacqueline Naaborg en ik ben getrouwd met een geweldige Peruaan, mijn steun en toeverlaat. We hebben twee prachtige dochters en zij worden tweetalig opgevoed. Eigenlijk spreken ze ook nog een derde taal omdat ze Brits onderwijs hebben gehad. We hebben namelijk voor het werk van mijn man drie jaar in Baskenland gewoond waar zij naar de internationale school zijn gegaan. De kunst is nu om deze talen te blijven aanbieden en te onderhouden.

Tijdens ons verblijf in Noord Spanje heb ik mijn online bedrijf opgezet: StudiekeuzeTop3. Van P&O-adviseur en loopbaancoach in Nederland ging ik over naar het online begeleiden van jongeren. Dit vind ik een mooie doelgroep, omdat het op die leeftijd eigenlijk begint met ontdekken wie je bent en waar je goed in bent. Je kunt daar, naar mijn mening, niet vroeg genoeg mee beginnen, zodat je na de middelbare school gemakkelijker keuzes kunt maken die dicht bij jezelf liggen.

Door mijn eigen ervaringen in het buitenland en mijn interesse begeleid ik nu met name Nederlandse jongeren die zijn opgegroeid in het buitenland en terugkomen naar Nederland voor de studie. Een mooie (en vaak vergeten) doelgroep die voor wat grotere uitdagingen staat dan de leeftijdsgenoten in Nederland.”

 

WAAR BEN JIJ HET MEEST TROTS OP ALS JE KIJKT NAAR WAT JE HEBT BEREIKT IN 2019?

“Mijn doel voor 2019 was om zichtbaar en vindbaar te zijn en ik ben tevreden met het resultaat tot nu toe. Er is dit jaar namelijk veel gebeurd en ik heb veel gedaan en geleerd. In januari is mijn nieuwe website online gegaan met mijn gratis e-book ´7 tips om je kind te helpen bij het maken van een passende studiekeuze´. Deze is al bijna 100x aangevraagd. Ik ben gaan bloggen, gestart met video’s en nieuwsbrieven. Ik heb mijn aanbod uitgebreid, veel nieuwe contacten gelegd binnen en buiten Nederland en ik heb dankzij Rimke heel veel over marketing geleerd!

Het meest trots ben ik op de interviews die ik had met studenten die in het buitenland zijn opgegroeid en naar Nederland zijn gegaan voor de studie. Dit wilde ik heel graag doen om me beter in mijn doelgroep te kunnen inleven en te ontdekken tegen welke praktische en sociaal-emotionele uitdagingen zij aanlopen. Het heeft mij veel gebracht, waardoor ik mijn klanten nóg beter kan helpen. Ik heb zoveel input gekregen dat ik er maar liefst 9 blogs over heb geschreven waar ik alle Nederlanders in het buitenland (met kinderen) mee wil bereiken.”

 

KUN JE IETS VERTELLEN OVER EEN PAAR MOOIE PLANNEN DIE JE HEBT VOOR JOUW BEDRIJF VOOR 2020?

“Van een aantal acties waar ik zojuist over vertelde, had ik nooit durven dromen dat het me zo gemakkelijk zou afgaan. Ik dacht in het begin: ´Waar ga ik over schrijven?´ ´Hoe kom ik aan onderwerpen?´. Nou, ik kan je vertellen dat ik niet verlegen zit om thema’s en onderwerpen. Nu moet ik keuzes leren maken. Hoe meer werk en klanten je krijgt, hoe meer mooie praktijkvoorbeelden om over te schrijven.

De plannen voor het nieuwe jaar liggen in het verlengde van het afgelopen jaar. Doen wat ik deed, maar dan beter en creatiever. Zo wil ik meer met video doen en dat voelt echt nog heel spannend.

Ik wil de Nederlanders in het buitenland met kinderen op de middelbare school laten weten dat ze niet aan hun lot zijn overgelaten als het gaat om een passende studiekeuze maken. Begin januari gaat er gelijk een nieuwe pagina (speciaal voor deze doelgroep) met mijn nieuwe gratis weggever online: ´Checklist studeren in Nederland´. In 2020 wil ik ook graag een aantal mooie samenwerkingen aangaan met ondernemers waarvan ons werk in elkaars verlengde ligt. De eerste gesprekken zijn al gaande.”

 

HEB JE EEN DROOMDOEL VOOR 2020?

“Jazeker! Zojuist vertelde ik dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met ontdekken wie je bent. Iedereen wordt geboren met een bepaalde aanleg. Bij kinderen kun je al vanaf jonge leeftijd goed zien welke mooie eigenschappen en kwaliteiten zij hebben. Ergens aanleg voor hebben, wil niet automatisch zeggen dat het ook een talent gaat worden. Dat kan alleen als je er aandacht, tijd en effort aan besteedt. Als je vanaf jonge leeftijd weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan helpt dat inzicht het zelfvertrouwen vergroten. Zelfinzicht is ook nodig voor het maken van een passende studiekeuze en andere toekomstige keuzes. Mijn droomdoel is om een workshop te organiseren voor moeders met kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar waarbij we aan de slag gaan met dit onderwerp: ontdek de talenten van je kind.”

 

HOE HELPT DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE JOU OM DE PLANNEN EN DOELEN VOOR JOUW BEDRIJF WAAR TE MAKEN?

“Rimke heeft mij met haar academie en persoonlijke aandacht geholpen om met alles een begin te durven maken en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen als ondernemer. Ik zie mijzelf nu ook echt als ondernemer, en waar ik geen verstand van heb, dat besteed ik uit. Zo ben ik a-technisch en dat houdt mij soms tegen om bepaalde dingen te doen of dat zorgt voor uitstelgedrag. Met de hulp van Rimke en de andere leden van de academie weet ik dat ik die stappen wel zal zetten. Door de academie heb ik ook veel leuke collega-ondernemers leren kennen. Allemaal met ons eigen soort bedrijf en doelen, maar met dezelfde positieve spirit.”

 

HEB JE EEN MOOIE OF INSPIRERENDE BOODSCHAP DIE JE AAN ANDERE ONDERNEMERS MEE WILT GEVEN VOOR 2020?

“Blijf er alert op dat je doet wat bij jou past, wat jij leuk vindt en waar jij aan toe bent. Soms kun je opzien tegen iets of iets heel erg spannend vinden, omdat het nieuw voor je is. Kijken naar het grotere doel dat je ermee hebt en voor wie je het doet, helpt je om stappen te zetten en het gewoon te doen!”

 

Wil je meer weten over Jacqueline en haar bedrijf?

Bezoek hier de website van StudiekeuzeTop3.