Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 2: het verhaal van Griet Bajlo Van Eeckhaut.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“B&B Kuca Bajlo is een vegetarische B&B in Zadar, Kroatië. Een klein, familiaal vakantiehuis aan de zee met 5 kamers. We vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk. Als het even kan, gaan we graag met onze gasten wandelen in de bergen, fietsen op de eilanden of zeilen naar de Kornati eilanden.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“Op al de mooie reviews die mensen schrijven over hun verblijf en op de stijging van het aantal volgers op Facebook en Instagram en de lezers van onze nieuwsbrief. En ook op de mooie wandelingen die we met onze gasten gemaakt hebben. En dat mensen kiezen voor een vegetarische B&B, ook al zijn ze zelf geen vegetariër.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

We zijn de enige vegetarische B&B in Kroatië, dit willen we nog meer en duidelijker benadrukken. Meer naamsbekendheid krijgen bij vegetariërs. Ook toeristen die in de buurt logeren willen we uitnodigen voor het ontbijt. Een ander plan is een verjaardagskalender ontwerpen met foto’s over Kroatië. Een betaald artikel dat mooi en waardevol is, zodat mensen dit ook aan de muur willen hangen. En ik wil minstens elke maand 1 blog schrijven. We zijn zelf nog elke dag verwonderd hoe mooi Kroatië wel is en dat willen we graag delen.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Meer naamsbekendheid bij wandelaars. We willen Kroatië als wandelland op de kaart zetten. Kroatië heeft zo veel meer te bieden dan zon, zee, strand! Kroatië is ook een wandelparadijs. Ons doel is om voor onze gasten nog meer begeleide wandelingen te organiseren. Ook willen we het toeristisch seizoen verlengen van maart tot oktober. In 2019 willen we 10 procent meer boekingen en een dubbel aantal gasten in april en oktober. Het voor- en najaar zijn de mooiste periodes om te wandelen. Dit willen we zo veel mogelijk promoten. Een artikel in een krant of tijdschrift over wandelen in Kroatië is eveneens een spannend doel!”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De manier om deze plannen zichtbaar te maken, de steun en de hulp om dit te bereiken, het contact met andere ondernemers en de waardevolle en professionele kennis van Rimke, dat vind ik in de Academie. De vriendschap met de andere ondernemers is de beste stimulans.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Neem kleine stappen om je doel te bereiken. Wees niet te perfectionistisch! Geniet van wat je al bereikt hebt. Leer van je fouten. Help elkaar.”

 

MEER WETEN OVER GRIET EN HAAR BEDRIJF?

Neem een kijkje op de website van haar vegetarische bed & breakfast in Kroatië

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.