Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 6: het verhaal van Olga Van Maele.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Zolang we ons kunnen herinneren hebben mijn man Maurits en ik een speciale band met het water. Dat begon met de watersport, meer bepaald zeilen, samen met onze ouders. Als vanzelf bracht de watermicrobe ons naar de zeevaartschool. Een carrière als officier van een koopvaardijschip volgde. Na een tijdje wilden we toch meer tijd met elkaar en onze vrienden besteden. Omdat we deze wonderlijke waterwereld ook met anderen willen delen, gingen onze plannen richting vaarvakanties op de binnenwateren. We kochten in 1998 een oldtimer Luxemotor, een nu klein vrachtschip gebouwd in 1924. Na een jaar renoveren en hard werken, stapten in 1999 onze eerste gasten aan boord. Nu, zowat 20 jaar later, mochten we ruim 2.000 gasten verwelkomen. Het is leuk om mensen, letterlijk van overal ter wereld, te laten genieten van de waterrijke kant van België en te horen hoe verschillend zij alles ervaren!”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“2018 was voor mij het jaar van de sociale media. Ik ben trots dat ik naast de fotocamera ook de films tot een goed einde breng, dat ik begonnen ben met Instagram en dat ik zelf de website heb kunnen aanpassen aan de nieuwe privacyregels.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“Voor ons zal 2019 in het teken staan van ons 20-jarig bestaan. Daarom staat er na lang weer een deelname aan een vakantiebeurs op het programma met een gekoppelde winactie. Ook gaan we weer de internationale pers benaderen en hopen op een reportage links of rechts.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Een droomdoel waarop ik helaas weinig vat heb, is het gezond maken van onze scheepsmascotte, onze hond Noty. We blijven onze zoektocht verder zetten. Een ander droomdoel is om een reis te maken op de Hurtigruten. Daarvoor moet ik zien meer financiële reserve uit ons bedrijf te halen.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De academie heeft me schitterend geholpen met de aanpassingen voor de privacywetgeving. Ook voor Instagram, Facebook, Google en de website vind ik de stappenplannen en cursussen een goede hulp. Ze zijn ter beschikking op het moment dat ik ze nodig heb! Nu ga ik me verdiepen in het maken van een goede aankondiging voor onze 20-jaar acties en om financiële doelen te zetten voor 2019.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Het is hard werken om zelfstandig te zijn. Zoals ze in het Duits zeggen: alles selbst und immer ständig. Maar de voldoening is zeker alle moeite waard! Het doet deugd om even te sparren met gelijkgestemden om vol energie weer verder te kunnen.”

 

Meer weten over Olga en haar bedrijf?

Neem een kijkje op de website van De Vier Vaargetijden.

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.