fbpx

Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 9: het verhaal van Jacqueline Naaborg.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Mijn naam is Jacqueline Naaborg en ik help scholieren, die geen idee hebben wat ze willen gaan studeren, twijfelen of al eens een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Tijdens mijn traject ontdekken de scholieren hun kwaliteiten en talenten zodat zij een passende studiekeuze kunnen maken en daar vol zelfvertrouwen aan starten.

In juli 2018 zijn we na drie jaar Spanje weer terug gekomen naar Nederland. We hebben daar gewoond vanwege het werk van mijn man. Een halfjaar voor vertrek was ik net voor mezelf begonnen en deed ik freelance opdrachten als hr-adviseur en loopbaancoach (mijn achtergrond is toegepaste psychologie). Emigreren zet even je wereld op z´n kop, maar dan op een positieve manier in mijn geval. De plannen voor mijn eigen loopbaan had ik even geparkeerd. Al snel ging het weer kriebelen, zo gaat dat meestal bij mij. Na een vakantie in Nederland bij familie wist ik het ineens. Ik hoorde het zoveelste verhaal over een jonge student die stopte met de opleiding, zijn tweede verkeerde studiekeuze. Die verhalen hoorde ik vaker en boeiden mij altijd al. Dit keer was het voor mij aanleiding om te onderzoeken wat ik met mijn achtergrond op dit vlak kan betekenen. In Spanje heb ik een goede start kunnen maken. Ik heb een mooi traject ontwikkeld, een succesvolle pilot gedraaid met enkele enthousiaste vrijwillige deelnemers, samen met mijn man een website gemaakt en de eerste klanten meldden zich aan. Mijn nieuwe rol als studiekeuzebegeleider was geboren.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“2018 stond voor mij in het teken van een nieuwe start. Een nieuwe start in Nederland en een officiële nieuwe start van mijn bedrijf. Ik ben blij en trots met de stappen die ik heb gezet om van mijn bedrijf een succes te kunnen maken. Zo heb ik een ondernemerscoach ingeschakeld zodat ik de zaken in één keer goed kan aanpakken en niet zomaar wat doe. Ik ben deze maand al een jaar lid van de academie van Rimke om meer te leren over marketing. Ik heb een websitedesigner ingeschakeld voor een echt professionele website. Het meest trots ben ik op het e-book dat ik heb geschreven. Een jaar geleden had ik geen idee waarover het zou moeten gaan. Nu heb ik een prachtig boek met waardevolle tips.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“Mijn voornaamste doel voor dit nieuwe jaar is om beter vindbaar en zichtbaar te worden zodat ik nog meer scholieren kan bereiken en begeleiden bij het maken van hun studiekeuze. Niet alleen de scholieren in Nederland, maar ook de Nederlandse jongeren in het buitenland. Zeker als ze terugkeren naar Nederland om te studeren, kan ik hen heel concreet begeleiden naar de best passende opleiding en het opleidingsinstituut. Verder wil ik gaan bloggen en adverteren op social media. Ik zoek mensen ook graag offline op. Ik vind het leuk om te netwerken en me aan te sluiten bij gelijkgestemden. Als laatste lijkt het mij geweldig om één of meerdere workshops te ontwikkelen. Daarmee wil ik ouders enkele tools in handen geven zodat zij hun kind(eren) beter kunnen begeleiden.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Ik vind het belangrijk om ook mezelf te blijven uitdagen. Met de plannen die ik heb, zit er dit jaar voldoende uitdaging voor mij bij. Voor mij is het inzetten van video het meest spannend. Er komt een video op mijn website, dus het begin is er al. Maar daar waren wel aardig wat ´takes´ voor nodig. Ik denk dat het zinvol is om meer met video te doen om zo toegankelijker te zijn voor ouders en scholieren.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“Ik beleef veel plezier aan mijn werk en het werken aan mijn bedrijf. Iedere dag ga ik enthousiast aan de slag. Zo leuk om je eigen werk te kunnen creëren en in te richten. De academie helpt mij bij het leren van alles wat ik als ondernemer op het gebied van marketing moet en wil weten. Wat ik van tevoren niet had verwacht, is dat er zoveel samenwerking mogelijk is binnen de academie. Er is veel interactie. Ik dacht dat online ondernemen en werken vanuit huis best eenzaam kon zijn. Met de activiteiten in de academie, maar ook met de business buddy´s die ik nu heb, is van eenzaamheid geen sprake. Door alle activiteiten en de samenwerking blijf ik alert en gemotiveerd. Ik heb zojuist mijn jaarabonnement verlengd met nog een jaar. Gewoon omdat er nog zoveel te doen is. En omdat Rimke me blijft verrassen met haar creatieve plannen en ideeën voor de leden van haar academie.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Mijn motto is: ´believe you can, and you´re halfway there´. Ik heb ook heus wel eens momenten van onzekerheid of dat ik niet precies weet hoe ik verder moet. Mijn goede gevoel over wat ik te bieden heb en dat ik daar jongeren (en hun ouders) mee kan helpen, motiveren mij om door te gaan. Als je weet dat je een verschil kunt maken, je gelooft in jezelf én je hebt de juiste mensen om je heen, dan kun je bereiken wat je wilt.”

 

MEER WETEN OVER JACQUELINE EN HAAR BEDRIJF?

Neem een kijkje op de website van StudiekeuzeTop3. Heb je een zoon of dochter die voor het maken van een studiekeuze staat? Vraag dan zeker ook gratis het waardevolle e-book van Jacqueline aan: 7 tips om je kind te helpen bij het maken van een passende studiekeuze.