Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 13: het verhaal van Mélanie Deijn. 

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Als jong stel wilden mijn man Marco en ik al ooit een camping gaan beginnen. Er kwamen kinderen en de plannen raakten naar de achtergrond tot Marco na 25 jaar ontslag kreeg en we dachten: het is nu of nooit! Omdat we geen vast inkomen meer zouden hebben en we van een camping alleen niet zouden kunnen leven, waren onze plannen inmiddels iets gewijzigd en gingen we in 2012 op zoek naar een locatie om een chambres d’hôtes te beginnen. We vonden een groepsaccommodatie op het mooiste plekje in Frankrijk, natuurlijk 😉, en waren helemaal om. Het duurde nog 1,5 jaar voordat we ons huis in Nederland hadden verkocht, maar in november 2013 verhuisden we naar Les Deux Frères in de Auvergne. Naast de gîte begonnen we een mini-camping waarop we een safari-tent plaatsten. Inmiddels wonen we nu 5 jaar hier en voelen ons helemaal thuis. We genieten nog iedere dag van de natuur om ons heen, van de frisse lucht en het mooie uitzicht. We hebben een heel fijn contact met onze dorpsbewoners, ik zing in het kerstkoor, Marco helpt de buurman in de zagerij en we hebben nog geen moment spijt gehad van onze beslissing.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“Er zijn heel veel dingen om trots op te zijn. Als ik op een rijtje zet wat we de afgelopen jaren hebben gedaan, wat een werk er is verzet en hoe we zijn geïntegreerd, dan is dat zo mooi. Maar het meest trots ben ik toch wel dat het ons gelukt is om op basis van omzetgegevens van de afgelopen 4 jaar een hypotheek te krijgen. We hebben de gîte, ons huis en het terrein namelijk in 2013 voor een deel gekocht op basis van ‘credit vendeur’. Dat betekent dat wij de afgelopen 4 jaar direct bij de vorige eigenaar aflosten en na deze 4 jaar met de omzetgegevens van ons bedrijf zouden proberen om een hypotheek op het restbedrag te krijgen. Dat zijn natuurlijk optimistische plannen waarvan we niet zeker wisten of het ons ook zou lukken, maar het is ons helemaal gelukt en daar ben ik enorm trots op!”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“In 2017 bouwden we een huisje voor mijn moeder, dit jaar gaan we er nog een huisje bij bouwen. Marco’s ouders zullen daar ongeveer 3 maanden per jaar in ‘wonen’ en de andere maanden kunnen we het verhuren. We willen meer wandelaars en natuurliefhebbers in onze gîte en op de camping ontvangen en zijn druk met de marketing om dit voor elkaar te krijgen. Op de camping zouden we ook graag meer gezinnen met kinderen ontvangen. Ik heb daarom voor onze jongste kampeerders een boekje gemaakt met allemaal weetjes en dingen om te doen op en rond de camping.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“Door het enthousiasme van Rimke ben ik na het volgen van een cursus bij haar, twee jaar geleden, gaan bloggen. Dat heeft ons veel volgers gebracht op Facebook. Ik wilde ook heel graag nog een nieuwsbrief gaan uitbrengen en ooit een e-book gaan maken en toen de ‘Plan je succes week’ voorbij kwam deed ik vol enthousiasme mee en heb weer zoveel geleerd! Nadat ik van Rimke droomde besloot ik dat dat een teken moest zijn om in de academie te stappen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad en ik blijf voorlopig lekker! Er is nog zoveel te ontdekken, lezen en te proberen. De eerste nieuwsbrief is daardoor al een feit!”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Heb je dromen? Ga ervoor. Wij hebben halverwege deze weg ook wel eens onze twijfels gehad, maar zijn blij dat we hebben doorgezet. Hoe groot of hoe klein ook, je kunt dan altijd zeggen dat je het hebt geprobeerd!”

 

MEER WETEN OVER MÉLANIE EN HAAR BEDRIJF?

Neem een kijkje op de website van Les Deux Frères.

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.