Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 5: het verhaal van Astrid Strategier.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Wij zijn Marc en Astrid en wij hebben in 2013 het roer volledig omgegooid en zijn een gîte en studio/chambre d’hôtes begonnen in de Bourgogne, Frankrijk. Het is een kleinschalig onderkomen waar wij met veel plezier natuurliefhebbers, rustzoekers en gasten op doorreis ontvangen.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“Mijn doel/verlangen was om meer gasten buiten het hoofdseizoen te ontvangen. Dit is dit jaar zeer zeker gelukt.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“Ons pad dat wij dit jaar zijn ingeslagen vervolgen. Dus meer boekingen buiten het hoogseizoen om. En ook de wandelarrangementen gedetailleerd uitwerken. Ik denk dat het voor de meeste gasten niet concreet genoeg is. Dit vind ik belangrijk, omdat het kan aansluiten bij het doel om meer gasten buiten het hoogseizoen aan te trekken. Een ander doel is actiever te zijn met nieuwsbrieven en blogs (over de omgeving) te schrijven.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Het realiseren van extra overnachtingsmogelijkheden (meer bedden) om workshops en cursussen te kunnen organiseren. Dit is een heel groot project, wat waarschijnlijk niet in een jaar te realiseren is. Het is mijn droom vanaf ons begin hier en ik hoop in 2019 de eerste stappen te kunnen zetten om deze droom te kunnen realiseren.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“Het fijne gevoel dat je altijd iets kan vragen en er wordt meegedacht. Is er niet gelijk een antwoord, dan wordt dat uitgezocht en gedeeld onder de leden. De modules in de academie zijn heel praktisch en duidelijk uitgelegd, een breed scala aan onderwerpen zowel op technisch (bijvoorbeeld het maken van nieuwsbrieven en het gebruik van Instagram) als op marketinggebied. De samenwerking met anderen vind ik zeer waardevol, het geeft inspiratie en soms ook het zetje wat je even nodig hebt om weer verder te gaan. Het helpt mij om te focussen en plannen/doelen in kaart te brengen en deze stap voor stap te realiseren.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Wat ik vooral geleerd heb is om jezelf te zijn en je eigen koers te varen.”

 

Meer weten over Astrid en haar bedrijf?

Neem een kijkje op de website van haar gastenverblijf in Frankrijk.

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.