Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 8: het verhaal van An Beirens.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Ciao, ik ben An, de gastvrouw van Bed & Breakfast Carpe Diem, een kleinschalige en familiale B&B gelegen in Solferino, een idyllisch en rustig dorpje in de Garda heuvels op 12 kilometer van het Gardameer. Mijn man Mauro en zoon Tobia dragen af en toe ook een steentje bij. Ik ben verliefd op Italië sinds ik vijf was en ben dat nog steeds. De cultuur, de geschiedenis, de natuur, het lekkere eten, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Het is een passie die ik graag deel met onze gasten en ook andere toeristen die in de buurt verblijven. Daarom creëer ik unieke belevingen die ik persoonlijk begeleid (ik ben ook gecertifieerd reisleidster) om samen, net als de locals, de verborgen plekjes en de typische producten te ontdekken, kortom: een stukje authentiek Italië te leren kennen om nooit te vergeten.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“In 2018 heb ik geïnvesteerd in extra opleidingen, waaronder een opleidingscursus tot Destination Manager aan de universiteit van Brescia en een Master per Operatore del Turismo Sostenibile sul Garda, oftewel een Master waarin ik de kennis opdeed om het duurzame toerisme aan het Gardameer te promoten. Tijdens beide opleidingen heb ik niet alleen mijn kennis verrijkt, maar kreeg ik ook de opdracht om praktische ervaringen of belevingen te ontwikkelen. Een aantal ervan heb ik in 2018 uitgetest met mijn B&B-gasten en zo heb ik begrepen dat ik hiervan graag mijn job wil maken.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“Mijn belangrijkste plan voor 2019 is het verblijf in de B&B te combineren met lokale belevingen. Ik wil onze gasten laten proeven van het echte Italië en een soort van duurzaam toerisme aanbieden waarin de lokale ervaringen primeren. Om officieel erkend te worden en unieke topervaringen te creëren heb ik me ingeschreven voor een extra cursus Turismo Esperienziale of Ervaringsgericht Toerisme die ik in januari 2019 ga volgen.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Ja, ik heb een groot doel. Het nu of nooit doel! Ik heb uiteindelijk beslist om nu echt een bedrijf op te richten met BTW-nummer, iets wat ik tot op heden niet had omdat de wet in Lombardije voor B&B’s geen BTW-nummer voorziet. Op papier moet ik de formule veranderen in ‘Foresteria’, de nieuwe naam voor ‘Affitacamere’ of kamerverhuur, maar dan met ontbijt. Dit laat me toe om ook andere diensten en activiteiten aan te bieden en zo kan ik eindelijk doen waar ik al zo lang van droom.
P.S. La bella Italia of het mooie Italië, maar spijtig genoeg niet op werkvlak… je krijgt soms het gevoel dat je niet mag werken, ook al wil je dat graag doen. Ahimè la burocrazia of helaas de bureaucratie!”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“Ik voel me nooit alleen met de Academie. Die positieve energie van Rimke, die me elke dag vergezelt en ook de interactie (alhoewel die van mij nogal beperkt is) met de andere leden, zijn een dagelijkse portie stimulatie. Rimke is hét voorbeeld dat toont dat je er komt door jezelf, zij is behulpzaam, houdt het eenvoudig en brengt je op haar manier heel veel kennis bij. Dat is haar grootste troef en dat voorbeeld wil ik graag volgen. En ja, ik ga er nu eens echt werk van maken om al die goede raad en tips in de praktijk te brengen en mij echt te concentreren op ‘The One Thing’!
Ik vind het ook fijn dat er in de Academie heel wat collega’s zijn met een gasterverblijf en dat we van elkaar kunnen leren. Nu de Academie een succes geworden is met heel wat nieuwe leden zou ik het bijzonder leuk vinden om mee te doen aan samenwerkingsavonden of momenten met enkel gastenverblijfuitbaters om zo leuke en minder aangename ervaringen te kunnen bespreken.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Leef in het nu en geniet van elk moment. Always Carpe Diem!”

 

MEER WETEN OVER AN EN HAAR BEDRIJF?

Neem een kijkje op de website van Bed & Breakfast Carpe Diem.

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.