Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 1: het verhaal van Leen De Donder-Coomans.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Wij zijn Patrick en Leen en wonen samen met onze twee zonen sinds 2006 in Zuid-Frankrijk. Wij hebben hier een domein gekocht dat we omgevormd hebben tot een kindvriendelijk, kleinschalig vakantieparadijs. Een bijzonder plekje speciaal voor gezinnen met kinderen. We vinden het heerlijk om door kinderen omringd te zijn. Dat houdt ons jong!”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“Ik ben nu een jaar lid van de academie. Ik was een leek op het gebied van e-marketing, webdesign, websiteanalyse en social media. Nu een jaar later ben ik trots op onze website. Met de hulp van een aantal andere academieleden ben ik er in geslaagd een hele nieuwe website te bouwen en heb ik zeer hard gewerkt aan onze naamsbekendheid. Stilaan begin ik de knepen van het vak te kennen. Laatst zei Rimke tijdens een online vragenuurtje: ‘Je begint al helemaal als een marketingspecialist te praten’.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“Wat ik in 2019 meer wil gaan doen is de marketing iets persoonlijker maken. Een nauwer contact met onze gasten opbouwen door mezelf ook via video in beeld te laten zien. Voorlopig vind ik dat best nog heel spannend, maar de zin om er toch mee aan de slag te gaan wordt steeds groter. Uit mijn comfortzone treden is niet makkelijk, maar daar helpt Rimke dan ook weer in. Zij geeft ons dat laatste duwtje dat we nodig hebben om ons doel te bereiken.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Mijn doel voor 2019 is nu die naamsbekendheid die we hebben opgebouwd te gaan omzetten in meer gasten. Vooral dan in het voor- en najaar. Verder wil ik heel graag wat meer structuur creëren zodat er wat meer vrije tijd is voor het gezin.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De online academie is een zeer leuke groep ondernemers die elkaar graag helpen of net dat laatste duwtje geven dat je nodig hebt om jouw doel te bereiken.”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Bouwen aan je onderneming doe je vanuit je hart. Hierin gesteund worden door andere ondernemers maakt het gewoon helemaal compleet.”

 

Meer weten over Leen en haar bedrijf?

Neem een kijkje op de website van haar gastenverblijf in Frankrijk

 

Gratis kennismaken met de Ik help jou online Academie?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.