Hoe kijk je terug op 2018? En welke mooie plannen, doelen en dromen heb je voor 2019? Deze vragen stelde ik aan verschillende leden van mijn Ik help jou online Academie. De komende weken lees je op mijn blog hun inspirerende verhalen. Vandaag deel 3: het verhaal van Monique Delissen.

 

Wil je iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

“Mijn naam is Monique Delissen, woonachtig in het niet zo knappe, maar erg gezellige Tilburg. In mijn werkende bestaan heb ik zowel als hulpverlener als creatieveling gewerkt. Mijn laatste baan voor een baas was binnen Jeugdzorg als begeleider op een open behandelgroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Heftig, maar superleuk! De organisatie ging een beetje rommelen en toen er een reorganisatie aan zat te komen, heb ik ontslag genomen. Ik droomde al langer van een leven met meer vrijheid en zeggenschap in mijn werk en nu was het moment daar. Ik heb de tijd genomen om uit te zoeken wat ik wilde doen en hoe ik het wilde doen. En uiteindelijk na veel zelf leren en een opleiding Professioneel Webdesign ben ik op 1 oktober 2017 voor mezelf begonnen als webdesigner (ik zeg liever websitemaker) onder de noemer Q webstudio. Ik maak WordPress-websites voor (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast doe ik ook onderhoud en ondersteuning voor WordPress-websites.”

 

Waar ben jij het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt bereikt in 2018?

“Ik ben er enorm trots op dat ik sowieso de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen, vol te houden èn te blijven vertrouwen. Financieel is het niet het makkelijkste jaar geweest voor mij. Als alleenstaande mét een koophuis moet er wel echt een bepaald bedrag binnenkomen per maand om de boel draaiende te kunnen houden. Zo’n eerste jaar is toch veel gericht op naamsbekendheid en een klantenkring opbouwen, en dan gaat het nog niet zozeer om een vaste inkomensstroom. Althans, bij mij zeker niet. De laatste maanden loopt het als een trein en ik kan dan ook 2018 goed afsluiten. Ik heb een fijne vaste klantenkring op kunnen bouwen en ook daar ben ik erg trots op.”

 

Kun je vertellen over een paar mooie plannen die je hebt voor jouw bedrijf in 2019?

“In 2019 ga ik me richten op het geven van WordPress-trainingen. Anderen leren hoe ze hun eigen website kunnen maken, bijhouden, onderhouden en laten groeien. Ik geloof enorm in zelfredzaamheid (ja, ja, de hulpverlener in mij) en ik denk dat als je als ondernemer volledige controle hebt over je eigen website, dit je gaat helpen om verder te groeien. De afgelopen maanden ben ik achter de schermen bezig geweest om een website te maken voor de (online) trainingen die ik in 2019 wil gaan geven/aan wil bieden. Zowel online als offline dus en ik start in januari met het geven van twee presentaties.”

 

Heb je een droomdoel voor 2019?

“Mijn droomdoel is om in 2019 één echte signature training te lanceren die mij als WordPress-trainer op de kaart gaat zetten, en waarmee ik financiële vrijheid kan verwerven. Hiermee een inkomstenbron genereren die mij in de gelegenheid stelt om de hele wereld over te reizen en te kunnen werken waar ik maar wil. Dát zou wel echt een droom zijn! Lijkt nu nog iets te ver weg, en voelt als hoog gegrepen, maar de stapjes ga ik zeker zetten.”

 

Hoe helpt de Ik help jou online Academie jou om de plannen en doelen voor jouw bedrijf waar te maken?

“De Academie helpt mij om ook daadwerkelijk stappen te zetten. Ik wist al best veel van online marketing, maar deed er voor mezelf echt te weinig mee. Ik kan mijn klanten heel goed vertellen wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen, maar zelf liet ik het behoorlijk liggen. Met als gevolg dat mijn online zichtbaarheid best triest was. De duidelijke video’s en stappenplannen maken dat ik ook echt aan de slag ga en implementeer. De motiverende en inspirerende content en uitdagingen die Rimke geeft maken dat ik graag aan mijn online marketing werk nu. Het resultaat is dat het aantal volgers op social media gegroeid is èn dat ik eindelijk werk hebt gemaakt van mijn weggever. Daarnaast zijn de overige leden van de Academie zo enorm hulpvaardig en stimulerend. Echt een leuke club ondernemers om online mee samen te zijn en elkaar te helpen groeien. Top!”

 

Heb je een mooie of inspirerende boodschap die je aan andere ondernemers mee wilt geven voor 2019?

“Blijf in jezelf en in je bedrijf geloven, ook als het soms even wat minder gaat. Keer regelmatig even terug naar het moment waarop je besloot om dit avontuur te starten. Luister naar het fluisteren van je hart en minder naar je hoofd, dan zit je zeker op de goede weg!”

 

Meer weten over Monique en haar bedrijf?

Neem een kijkje op haar website en vraag daar ook haar gratis e-book 7 stappen voor een goede voorbereiding van je website aan.

 

GRATIS KENNISMAKEN MET DE IK HELP JOU ONLINE ACADEMIE?

Vraag jouw gratis account aan in het Ik help jou online Proeflokaal waar je steeds meer waardevolle gratis marketingtips en -trainingen gaat vinden om online meer klanten of gasten aan te trekken.